pátek 10. února 2006

Z časopisu ABC - rok 1960

Tak jsem nostalgicky zalistoval v ABC...
Až bude tobě, pionýre, čtenáři, třicet, petatřicet let, vzbudíš se do světa, který už v mnohém nebude podoben dnešku. Budovatelé komunismu v Sovětském svazu i u nás budou mít k disposici moderní automatizované závody, zvládnou zemědělské práce průmyslovým způsobem, budou pracovat šest hodin denně. V té době proniknou hluboko do tajů vesmíru. To všechno se promítne do každodenního života: 250 milionů tun oceli ročně, hojnost všech prostředků, městská doprava zdarma, bezplatné stravování ve školních a závodních jídelnách, bydlení v prostorných bytech bez nájemného, levné nebo bezplatné turistické základny atd. To není začátek fantastické povídky našeho časopisu, to je reálný dvacetiletý program Komunistické strany Svazu sovětských socialistických republik, o kterém píše, mluví a přemýšlí celý svět. Bledne sláva kapitalistické techniky a výroby. Vždyť za deset let předstihne SSSR Spojené státy americké dvaapůlkrát a v roce 1980 bude jeho náskok sedminásobný. Je krásné žít v takovém světě!
Všichni se musíme přičinit! Učit se a pracovat. I mimo školu ve svých pionýrských oddílech, kroužcích i ve speciálních kolektivech. Komunismus potřebuje lidi odvážné, čestné, muže a ženy, kteří umějí žít v kolektivu a pro kolektiv.
Kurva, že bych něco zaspal?!!!!!!!!

4 komentáře:

  1. ja sice pracuju 12 hodin denne, platim si MHD 4150,- na rok, za ne zrovna prostornej byt 1+kk platim skoro 6 tisic mesicne a v praci nam ted sebrali stravenky, takze ty jidelny uz nevyuziju ani z poloviny, ale to je urcite tim ze nejsem budovatel komunismu, nybrz obycejnej zamestnanec v soukromy firme :)

    OdpovědětVymazat
  2. ja ti nevim ale kdyz si to shrnu tak:- stest hodin denne pracuju a nekdy dokonce i vic takze sem splnil a jeste prekrocil- do taju vesmiru sem uz davno pronikl - treba takove slunicko a mesicek znam dokonale takze to bych mel dalsi bod- ocel: uz ani nevim kam ji mam doma davat 250 milionů tun oceli ročně to je v panelaku vazne problem - městská doprava zdarma - inu kdyz uz nahodou jedu MHD tak jen zadarmo :))- bezplatné stravování ve školních a závodních jídelnách - mno to bych jeste mel vychytat protoze sem se zatim najedl v kazde hospode zadarmo jen jednou a ani muj trik s mouchou uz neni co byval- staci trocha vynalezovosti a diky nekolika spojenym stanum typu A se muj byt ihded zmeni v prostorne bydleni z 1+0 na 1+AAAAAAAA (to kdyz si nevsimnu ze stan uz je mimo balkon) -levné nebo bezplatné turistické základny atd. - jelikoz turistu v sobe uz sem avno nekam zalozil tak myslim ze i tento bod si mohu odsrtnout :D

    OdpovědětVymazat