neděle 19. února 2006

Kokoti

Tenhle obrázek přesně vystihuje, jak si náš zaměstnanecký kolektiv připadá poté, co nám vedení firmy přestalo přispívat na stravu, zrušilo věrnostní příplatek, ubralo týden dovolené a pravděpodobně ořezalo i příplatky za práci v noci a ve svátek, to všechno zčistajasna a naprosto bez varování. Nejde o žádné zanedbatelné částky, ale nejhorší na tom je, že se nám tyto škrty nikdo neuráčil předem oznámit. Kolegyně měla v lednové výplatě dostat 10 tisíc věrnostní, s čímž počítala do rodinného rozpočtu, ovšem při pohledu na výplatní pásku jí čekala rána pěstí. Původně slibovali hory doly, například nový nábytek místo toho polorozpadlého, rekonstrukci špinavých, hnusných a nehygienických záchodů, sprchu, nové židle místo těch špinavých, zaprděných a naprosto nevyhovujících dvanáctihodinovému sezení, šatnu a další věci, které jsme na starém pracovišti považovali za samozřejmé. Místo toho nám jen sebrali peníze a my se tak akorát nervujeme, co bude na výplatní pásce chybět příště. Zda mají tato opatření zlepšit ekonomickou situaci firmy, jak tvrdí "oni", se můžeme jen dohadovat, ovšem pověst, jež předchází našeho nového majitele, svědčí o něčem jiném... Máme sice nové počítače, za něž jsme vděční, ale bez nich bychom se klidně obešli, narozdíl od sprchy či stravenek. Krom toho mě z těch LCD od Hewletu neskutečně bolí oči (zlatý Acer se dvěma mrtvými body...) a z malinkaté myši dostávám křeče do dlaní, takže si budu nejspíš muset z vlastních peněz koupit větší, jelikož prý nemohou vrátit staré dobré Géniusky. Abych se vrátil k původnímu kontextu - připadáme si jak kokoti a pěkně nás to sere! Dost lidí už dalo výpověď a zcela jistě nejsou poslední...

14 komentářů:

  1. To nemůžeš dělat na plnej uvazek v nějakým časáku nebo webu o hrách?To tam tak malo platěj? :)

    OdpovědětVymazat
  2. re: AFDvim ze by se ti to libilo, taky uz sem o tom xkrat premejslel, ale tuhle praci uz delam vic nez 4 roky, bavi me, zatim je este dobre placena a hlavne skyta jistotu. vem si ze bych dal pred rokem vypoved a sel delat do gameonu... mimo to, je velkej rozdil mezi tim chodit pravidelne do prace kde funguje urcitej system, a delat redaktora na fulltime, kde potrebujes prinejmensim stejne casu ale musis do ty prace navic dat inspiraci atd, psat gut clanky i kdyz zrovna mas duto v hlave apod. ver ale tomu, ze si tuhle moznost porad nechavam otevrenou

    OdpovědětVymazat
  3. neuvěřitelné. tohle vám vážně dělají? hmm, no teda. chceš vidět mojí výplatní pásku? třetinový výdělek (oproti tvému) je jediná položka, kterou tam najdeš. tyhle "vele"důležité problémky pražáků poslouchám nejraději... buď rád že žiješ v praze, buď rád za to, co máš. může být hůř, věř mi.

    OdpovědětVymazat
  4. re: Garretto vim moc dobre ze muze bejt hur, ale ridim se tim, co povazuju za standard v miste, podminkach a prostredi v nichz ziju a pracuju. krom toho v prispevku zminuju, jak sis jiste vsiml, ze me nesere tolik to ze nam urcity veci odepreli, ale jakym zpusobem to udelali.

    OdpovědětVymazat
  5. jo a to sem se este zapomel zminit, ze nam sebrali jeden tejden dovoleny

    OdpovědětVymazat
  6. hmm, mně sebrali za minulý rok 9 dní... z možných desíti, na které sem měl nárok.

    OdpovědětVymazat
  7. ted nevim jak to myslis. jako ze ze zakonny dovoleny 4 tejdny ti sebrali 9 dnu?

    OdpovědětVymazat
  8. Ale prd tvoje články jsoujedny z nej a i kdyby ti došla inspirace tak stale budou jedny z nej to se neboj :)

    OdpovědětVymazat
  9. re: AFDtak tos me uklidnil :)

    OdpovědětVymazat
  10. zakonna dovolena je 20 dni, ja tam byl od poloviny roku, tak proto.

    OdpovědětVymazat
  11. to chapu, ale nechapu co ti z tech 10 dnu jako zkrouhli. jako ze te nenechali vybrat si dovolenou protoze bylo malo lidi? v tom pripade ti ji predpokladam proplatili nebo se jeden tejden muze prevest do dalsiho roku... my sme meli 5 tejdnu, takze ten jeden bonusovej nam ty smejdi skrouhli. a k tomu ze ses hotovej kdyz si prazaci stezujou... nemyslis si doufam ze si tady zijeme kdovijak nad pomery, ze ne? zvlast kdyz ma clovek mesicne pravidelny vydaje 15 tisic a musi na ne vydelat

    OdpovědětVymazat
  12. obecne nemam rad prazaky ( storma nepocitam za prazaka). praha je oproti zbytku cr "tak trochu jina situace" kterou neresim tim spis ze si sam jeste ani newydelawam.nawic tady se naresi wyplaty ale ferove jednani.

    OdpovědětVymazat
  13. no vida, už to z tebe leze. jeden bonusovej! mrška ;-) žíješ sám? máš výdaje 15tis měsíčně? tahle částka pro mě je žití nad poměry. tady totiž za polovinu té částky člověk živí rodinu. vidím to v práci každý den. sorry, ale nemá cenu se o tom bavit, žijeme každý v jiném světě a nemá cenu ti něco vysvětlovat. jen ti můžu říct, že si žiješ nadprůměrně dobře, tak buď rád.

    OdpovědětVymazat
  14. re:jak sem uz rek, je mi jasny ze mezi prahou a ostravou je propastnej rozdil, to vi snad kazdej. nicmene rikas spravne ze zijeme kazdej v jinym svete, tzn. ze ja si tady vydelam sice vic nez ty v ostrave, ale taky tady mam daleko vetsi vydaje. ziju sice sam, ale platim hipoteku 10k mesicne a najem 50m bytu + eletrika atd me vyjde na 6k mesicne... a to je este dobry, lidi co bydlej v podnajmu zaplatej za garsonku klidne 10k mesicne jen najem. hruza. nejhur sou na tom ale mlady rodiny s ditedem, kde zenska je na matersky, bere nejakou almuznu a chlap to tahne prakticky cely sam. tohle je stejny vsude.

    OdpovědětVymazat