pondělí 27. března 2006

Pokec o instalatérech

Léto 2005 - Období sucha, nebylo o čem psát, stejně jako teď. Právě pro takovouhle příležitost jsem si schovával zkopírovaný text z jednoho diskusního fóra, kde jsem popisoval své zážitky z povodní 2002. Pro zachování autenticity jsem text nijak neměnil, jen doplnil diakritiku.
Žaludečně slabší jedince upozorňuji, že druhá část příspěvku je značně fekální a neměli by ji číst, pokud zrovna jedí, dojedli nebo se chystají jíst.

...To ste měli vidět u nás doma loni v srpnu. Praha byla celá pod vodou, já bydlím na kopci ale měl sem doma soukromou povodeň. Byl sem 14 dní nonstop v práci právě kvůli povodním, a mezitím doma z prasklý stoupačky pomalu prosakovala voda. Po 14 dnech už byl zmáčenej komplet celej záchod a půlka zdi v kuchyni, začínala se na tom dělat plíseň a růst houbičky. Zavolal sem tedy instalatéry, který přijeli jedno odpoledne, zjistili že je to prasklý přímo ve stropě a musí se tam z vrchního bytu. Inu, vzali si 800 za výjezd a odjeli s tím, že druhej den příjedou znova a celý to udělaj. Přijeli, přestože slíbili neúčtovat znova výjezd, účtovali ho, ale těch 300Kč se v těch 6800 ztratilo... Vyměnili celou stoupačku a místo do 18h se s tím stali do půlnoci, ňáký komplikace, takže noční příplatky atd atd... A pak to vymáhej ze senilní správkyně, která je navíc právnička. No naštěstí mi asi po dvou měsících přišly peníze na účet, a už jenom zbejvalo opravit promáčenou plesnivějící zeď, ze který sem aspoň obouchal omítku aby to líp vyschlo a neplesnivělo. Ale to už je nová povídka...


!!!REKLAMA!!!
Letušky letadle:
"Ahoj Milado, taky letíš do Amsterdamu?"
"No jasně Pavlo!"
"A kde máš padák?"
"Mám krámy né?"
"A co maj co společnýho krámy s padákem?"
"No přece vložky Siluheč, vložky s křidélky pro letušky které se nechtějí tahat s padákem!"
SILUHEČ, PRO *píp* to nejlepšíííí
!!!KONEC REKLAMY!!!

Podotýkám, že bydlím v přízemí.
No a ledva byla stoupačka opravená, jednoho dne se vrátím z práce, těším se na sprchu, a co nezjistím, ve vaně je asi tak 10cm vody, hoven, rozmáčenýho hajzlpapíru a děsněj smrad. Když sem překonal prvotní šok, podíval sem se do kuchyně, a ve dřezu našel to samý. Bylo to pěkně nechutný, a jelikož sem eště s tímhle problémem neměl zkušenosti, málem sem se poblil, pak sem si kolem nosu ovázal mikinu abych necejtil ten smrad, udělal pár trapnejch pokusů zvonem, marně, paxem vzal lopatku na smetí, vyndal ten humus, hodil do igelitky a vyhodil do popelnice. Prohrábnul syfon atd, ale nic nepomohlo. Naštěstí aspoň záchod a umyvadlo v koupelně bylo v pohodě. Taxem se holt nevysprchoval, ráno šel zas do práce a když sem se vrátil, vana byla vypuštěná, a normálně sem se osprchoval (potom co sem jí důkladně vydezimfikoval). Svou radost z čisté vany sem si užíval přesně dva dny, než se to tam objevilo znova. A bylo to čím dál horší. Už to vůbec neodtejkalo, známej má známýho instalatéra, kterej přijel a zjistil to co sme si mysleli. Odpadní litinová trubka od vany už byla komplet stará zacpaná zarostlá svinstvem... Tak jí odříz a vyměnil. Pár dni to bylo ok, jenže pak to pomalejc a pomalejc odtékalo a vytejkalo to pod vanou z trubky ven. Za pár dní byly sračky znova u nás. Zavolal sem tedy instalatéry (tentokrát už smluvní firmu správkyně), ti vzali pera a jali se to pročistit. Pročistili, za pár dní repete a pak se to opakovalo asi 14 dní. Už se nevědělo čím to může bejt a jednou přijeli k sousedům naproti, v 1. patře jim sračky tekly záchodem a teklo to po schodech dolu, tak museli rozkopat celej záchod a půl koupelny aby se dostali k hlavním odpadním trubkám, protože už nevěděli co to může bejt). Celej odpad až nahoru byl ucpanej a hromadilo se to tam dokud to sousedům nevyteklo záchodem ven. Inspirován touto skutečností sem usoudil, že u nás to bude to samý. Inu domluvilo se to a instalatéři to celý rozbouchali, a co nezjistili... Že ta banda dementních idiotskejch zhovadilejch kreténů kteří v létě opravovali střechu nechali na půdě na úrovni podlahy odkrytý ukončení odpadních rour, a zřejmě je použili jako smetiště, protože v záhybu pod úrovní naší podlahy byla prázdná tuba od silikonu... A na ní hadry a to ostatní. Když už to teda konečně celý rozkopali, opravili, vyčistili, na půdě zadělali, přijel zedník a zazdil to, tak už máme konečně funkční odpad. Teďka pro změnu odešla ňáká součástka na plynový karmě, takže skoro neteče teplá voda a smrdí to polospáleným plynem. Na to přijde zejtra, vlastně už dneska ráno instalatér.
Ale jinak vůbec neodskakuju od tématu "vaše nej hry" :-D Please webmastere nemazej to, když už sem se s tím hodinu psal.

1 komentář:

  1. ChickenAssKicker27. března 2006 v 12:19

    Jen pro přesnost uvedu, že takhle Storm odskočil od tématu hry Mario (ten je, jak jistě každý ví, instalatér).

    OdpovědětVymazat