středa 1. března 2006

Znovuzrození Pekla, aneb datadisk na Dooma je tu

Začátek dubna 2005 - vyšel datadisk na Doom 3, tak jsem to trochu okomentoval.
2.4.05 – deset ráno
Probouzím se.
2.4.05 – půl jedenácté
Vstávám a zapínám komp. Na ICQ mám vzkaz: datadisk na Doom 3 je venku! Úplně jak na zavolanou.
2.4.05 – 12:20
Po dobrém obědě spouštím Doom 3: Resurrection of Evil, ale jen na zkoušku, přece si nebudu kazit požitek z hraní poledním sluncem, negativně působícím především na ovzduší ve skleníku, pardon pokoji, jež není vybaven vymožeností jménem žaluzie. Jsem nicméně docela perplex, nová zbraň Grabber je okopírovaný Gravity Gun z HL2, a spolu s artefaktem na zpomalení času naprosto zbytečně komplikuje hru a dělá z Dooma něco, čím by být neměl: něčím jiným než prostoduchou střílečkou. S tou prostoduchostí to myslím jako kompliment, to je doufám jasné.

5.4.05 – 22:01
Čas pokoření Doom 3: Resurrection of Evil je 5.4.05, 22:01 hodin, obt. VETERAN (3/4). Navzdory počátečnímu skepticismu jsem přehodnotil svůj názor na datadisk o 100%. Je to naprostá bomba!!! Lepší než původní hra, a to jako vopravdu. Na začátku jsem se dost nudil, ale brzy to začalo být mnohem lepší a pak to absolutně nemělo chybu. Vstupem do Delta Labs pořádně přitvrdilo na atmosféře, a chvilku poté už se člověk producíroval po dlážděných cestách samotného Pekla. To bylo bohužel pekelně krátké... Více v recenzi.

Je libo infarkt hned po ránu?
9.4.05 – 20.22

Tak teďka jsem si málem pustil do trenek. Trochu experimentuji s nastavením Dooma a poslouchám přitom Zdenka Izera s ohulenými repráky, abych slyšel co ten mamlas imitátorská povídá. Nějak jsem nedával pozor, a když se dokončil loading náhodného savu, z beden vytryskl hukot teleportu a mručení zombíka... Ještě že jsem na záchodě už byl.

Žádné komentáře:

Okomentovat