středa 22. března 2006

Cheat, Mariňák, kuře a Oblivion

Dnešek byl pro mě tak trochu nevšední, ačkoliv jsem nedělal vůbec nic nevšedního - pařil jsem, byl jsem v rádiu, v kině, na večeři u matinky a pokecal jsem po ICQ.

Už delší dobu nedělám nic jiného, než že pendluji mezi pracovním PC a svojí Pařimašinou, pročež nemám žádné zážitky hodné zapsání. Přečetl jsem Z Buicku 8, z klávesnice Stěpána Kinga trochu netradiční počin, momentálně jsem zažraný do Líhně od Miroslava Žambocha, a ano, mám kvalitní stolici, pravidelně se sprchuji, holím a stříhám si nehty, jenže tím bych čtenáře moc nezaujal. Mé hospodské místo zeje prázdnotou a i po pařební stránce vládne rutina. Využívám herního sucha k likvidaci starých restů, což se mi docela daří (od začátku roku jsem zlikvidoval patnáct titulů), a duševně se připravuji na příchod TES IV: Oblivion. Zkrátka a dobře, plácám se v totální šedi, z níž se jen tak nevyhrabu. A bude hůř. Bude Oblivion! Doufám, že až ho budu mít doma, nezapomenu jíst, pít a chodit do práce.



Zkrátka a dobře, nudím se a dnešní, vlastně už včerejší den mohu v tomto monotónním období považovat za něco extraordinérního. Navzdory tomu, že mám kvůli nočním šichtám zase přeházené spaní, jsem se první jarní den probudil už v poledne, ve dvě shromáždil dostatek duševních sil a konečně se vybelhal z postele, abych mohl pokračovat v exhumované střílečce SW Republic Commando, která mě před rokem vůbec nezaujala, pročež jsem si jí nechal na horší časy. Děkuji prozřetelnosti, že mi uložené pozice vydržely ve složce "záloha" celý rok.

V 17:15 jsem se s vypětím všech sil odhodlal shodit hru na lištu a vydat se do rádia, kde mě již tradičně očekával Jakub a hodinový pořad Cheat. Nějakým zázrakem jsme dokázali začít přesně v šest, ovšem Avatar dorazil jako vždycky pozdě. Oproti minule a předminule to šlo jako po másle, zachovali jsme jakouš takouš vážnost a dokonce jsme posluchačům podali tolik hodnotných informací, že jsme nestihli Avatarovu recenzi na konzolový Project Zero 3. Inu, kdo pozdě chodí... I Nanocheat, který předtáčíme hned po skončení Cheatu a všechny nás to děsně baví, šel dneska svišně a za půl hodiny jsme byli hotovi.

Navzdory svíravému pocitu v žaludku a celkové tělesné slabosti jsem si musel odepřít návštěvu restauračního zařízení, protože jsem byl s Metalem domluvený na kino (v úterý je levnější, jen 109Kč). Film sice začínal až ve 21:00, jenže už ho vysílají akorát na Zličíně, kam to ze Žižkova trvá bezmála hodinu. Rychle jsem se tedy vypravil, cestu si zpříjemnil čtením Žambocha (taky nesnášíte to čumění do zdi nebo protisedících lidí při jízdě metrem?) a jakmile hlas Jurinové oznámil konečnou stanici, vydal jsem se směr kino. Ačkoliv jsem v této metropoli ještě nikdy nebyl, stačilo jít rovnou za nosem - hlad mě táhl k fast foodu. V těchto zařízeních se sice stravuji jen s největším sbezapřením, zato však zaručeně vím, kolik mě ta nafouklá houska s plátkem smažených drcených kostí a tuku bude stát, tedy ranec. Než se doplahočil i Metal, přišli jsme bohužel o reklamy a ukázky před filmem, které kupodivu trvaly pouhých jedenáct minut.

Mohl bych konečně prozradit, na čem jsme to vlastně byli, že? Asi nepřekvapí, že pod názvem Mariňák se skrývá válečný film, oproti všem těm Vojínům Ryanům, Platoonům a Bratrstvům Neohroženům však zcela jinak pojatý. Kromě jedné drsnější pasáže, kdy hlavní postava dostane pěstí, neuvidíte ani kapku krve, ba co víc, za celou dobu neumře ani noha, nepočítám-li jednoho nešťastníka, který zvedne hlavu při výcviku s ostrými zbraněmi. No dobře, ještě je tu scéna se silnicí plnou aut, na kterou kdosi s velkou přesností svrhl větší množství napalmu... ale ti už byli mrtví, když je kamera zabrala. Abych to zkrátil, film se plně zaměřuje na život vojáků, kteří si pobyli pár měsiců v Zálivu, chtěli nakopat řiť Saddámovi, jenže na ně jaksi nepřišla řada. V Mariňákovi tedy uvidíte minimum násilí, nikomu nevyhřezne ani střívko, ani kapka mozečku nepříjde vniveč, vyslechnete však spoustu vtipných hlášek a nahlédnete do takzvané "pakárny". Aniž bych tady chtěl dělat recenzi na film, mohu konstatovat, že jsem z kina odcházel s daleko lepším pocitem, než po všech těch vetřelcích, predátorech, upírech, zombících a projektech Nemesis. Skvěle jsem se pobavil i zasmál, dozvěděl se něco zajímavého a nehonily se mi hlavou pochybnosti o mentální stabilitě lidí, kteří vymýšlejí speciální efekty a akční scény.

Když jsme se vraceli zpátky na metro, s hrůzou jsme zjistili, že film trval téměř dvě hodiny a že tu návštěvu pivnice tedy odložíme na jindy. Už to vypadalo, že zábava je u konce, jenže tři zastávky před domovem mi zavolala matka, jestli se nechci stavit na pečené kuře po exoticku (tzn. že zase experimentovala). Vzhledem k tomu, že jsem toho za celý den moc nesnědl, nešlo odmítnout. Přestoupil jsem tedy na jinou tramvaj a vydal se směr kuře. Po mnoha letech se mi stalo, že mě od četby vyrušila hláška "konečná stanice, prosíme vystupte". Naštěstí matka bydlí o zastávku zpátky, takže jsem se prošel ani ne třista metrů. Po dobré večeři jsme se jaksi zakecali a domů jsem se dostal až po Simpsnech, tedy těsně před druhou.

Ani tím však dnešní zajímavý den neskončil. Po nahození ICQ na mě vyběhla nadšená informace, cituji: "Je tááááám, Oblivion je na nforce!!!". Teď si asi říkáte, copak je to za piráta, ale to vůbec není podstatné. Podstatné je totiž to, že posledních několik týdnů miliony hráčů nadrženě očekávají příchod zmíněného titulu a někteří z nich každou hodinu scanují informační stránky z pirátské scény, přestože mají objednanou originálku. Ve chvíli, kdy já píšu tento příspěvek, již autor oné zprávy, budu ho nazývat S, náruživě paří, protože nedočkavost je silnější než morální hodnoty, a origoška má dorazit až za několik dní. I mě přišlo předloni naprosto absurdní, abych čekal dva týdny na zásilku s Doomem trojkou, když piráti jsou daleko rychlejší. Distributorům to může být koneckonců jedno, svých nekřesťanských sedmnáct papírů dostali. Než Sův vysokorychlostní internet přesunul všechna potřebná data na jeho hard disk a on mohl začít instalovat, stihli jsme o Oblivionku poreferovat, přičemž jeho hlášku "Ne, ne, NEEE, ty děvky mě i při instalaci mučej screenama!" považuji za bonmot dne, nebo spíše noci. Zde je lehce zcenzurovaný výpis z ICQ. Hádejte, který S je který.


S: Je tááááám, Oblivion je na nforce!!
S: diky FUP mam ted uplne nepouzitelnej net. asi si uz pockam na tu origosku :)
divny jak to dycky prijde tak necekane, ackoliv to clovek kazdym dnem ceka.
S: A navíc od dvou grup naráz. Není tam ani crack, takže nějaká srandaochrana. Víc mě sere že s tím stahováním mi skoro nechce fungovat Painter.
S: sakra proc ja blbec si dycky nejdriv dam prasky do pusy a pak teprve oteviram pivo... zase se mi rozpustil na jazyku
S: =))))
S: hm, v infu je ze ochrana zadna, pritom to ale vyslo i jako clonecd a je k tomu crack... fakt divny, zeby bethesta setrila na ochrane a dala tam jen checkdisk
S: Spíš je jim jasný, že je to jen otázka času, tak na to kašlou.
S: asi jo, proc vyhazovat za ochcanu... se sf3 sou akorat problemy a stejne ho lidi vochcijou, zatimco ostatni systemy sou jen otazka par hodin nez prescramblujou exe :)
S: No přesně. Mě je to ale fuk, stejně budu mít brzo originál, takže cokoli stáhnu bude jen dočasný řešení =)
S: tjn. ale crack si tam urcite dam, kdo ma furt vrazet placku do mechaniky a cekat az se procheckuje. i kdyz, bude to vlastne pusteny nonstop a stabilni to snad bude taky. jen se modli at sou kompatibl savy US a EU verzi.
S: No já počítám že brzo bude i miniimage a těch pár kilo na disku s klidem obětuju =)
S: (Změna tématu) 3D Realms plánuji pokračování Prey i Duke Nukem Forever a nějaký nový projekt (zatím bez distributora) to je fakt husty prohlaseni, kdyz este nevysly ani jednicky :DD
S: Co??
S: pisou to na tiscali jako rychlonovinku. hlavne u toho duka je to usmevny :D mozna by mohli vynechat jednicku a to co maj vydat, tak to za par let dat rovnou jako dvojku
S: =))))))) Já nevim, nějak se mi nechce věřit, že by to vůbec někdy vyšlo.
S: jo dnf - don't fuck - :))
S: =)) Tak mi fandi, za chvíli ti začnu fňukat jak mi to nejede.
S: jak to obvykle delas? das na max a snizujes nebo opacne?
S: Napřed na max.
S: jo, ja taky. horsi je kdyz ti to uplne zatuhne komp :)
S: njn =))
S: kazdp. plati zasada ze lepsi mensi rozliseni a detailnejsi textury
S: Jj, přesně. Počítám že to budu hrát v 800*600
S: 6600gt?
S: 6600, ne gt.
S: aspon udelas zatezovej test :)
S: No taky si říkám. Co ty zázračný drivery, nějaký bližší info? Dvě minutýýýý...
S: nevim nic, jen sem neska videl noticku na tiscali, tak az budou tak je sosni a uvidis
S: No já moc nevim kde by se sosnout daly. Aaaa hotovo.
S: www.nvidia.com
S: Hm, a která verze to má bejt?
S: 84.neco, ta posledni nejspis, ale maj vyjit az behem stredy
S: Ne, ne, NEEE, ty děvky mě i při instalaci mučej screenama!
S: zaslouzil ses o pamatnou hlasku, budes citovan na blogu :)
S: Ale v něčem to MW stejně nepřekoná - prostředí Vvardenfellu se specifickou dunmenrskou kulturou mi přirostlo k srdci daleko víc, než sem si kdy byl ochotnej připustit. Nemyslím, že bych si k tomuhle klasičtějšímu fantasy prostředí vytvořil takovej vztah. No, ale zas tak žhavý to s tím mučením neni... taky mohli hodit něco jinýho než co se už měsíc válí na netu. Za kohopak asi budu hrát...
S: ja si poprve vybral norda a pak orka, takze u me je to celkem jasny - beru legionare :D firebally urcite metat muze taky
S: No vidíš, moje úplně první postava byla myslím taky nord. Asi vezmu bretona, na mlácení nemá postihy a má víc many. Teda měl v MW, bůhví jak je to tady.
S: ja na kouzleni vubec nejsem a na litaci boty nebo chozeni po vode ta defaultni troška staci
S: No já to taky řeším spíš ručně, ale přece jen občas nějaký to kouzlo použíju.
Tak. Dám si zdravotní reset a jdu na to, drž mi palce.
S: drzim
S: signed off (was Online)
S: nezapomen si vzit nahradni trenky kvuli ejakulaci
S: signed on (was Offline)
S: Náhradní trenky možná potřebovat budu, ale spíš až se poseru z toho jak moc se to bude škubat.
Tak já du na to.... setup optimisticky nadetekoval grafický options na medium, tak sem zvědavej
S: myslis ze bude vadit kdyz na blog hodim pokec o tom jak nekdo taha z warezu hru, kdyz ceka az mu prijde originalka?
S: Dobrá zpráva: bloom a HDR jde vypnout.
Ale vůbec ne, jen do toho.
Tak mi fandi....
S: do toho, wish ju luck
S: Když do deseti minut nepřilítnu s pěnou u tlamy a nebudu nadávat že je to nehratelný, nečekej že se eště dneska vrátim =)
S: neboj, necekam ani ze by ses zejtra vydal do skoly. spis cekam ze te ta hlaska o posrani inspirovala k simulaci strevni chripky
S: Ale to zas jo, naštěstí jen jedna hodina, to je eště daleko =) Navíc je to unix, tak ho celej můžu strávit na fórech a vykecávat se o Oblivionu
S: mit notase vemes si ho sebou :) no nic, nebudu te zdrzovat od hrani, sam mam praci, tak dej pripadne vedet jaky to je
exkluzivni PRVNI dojmy z DRUHY ruky :)
S: Okej, možná se eště ozvu. Kdybych byl dlouho zticha a užs to nemoh vydržet tak do mě rejpni. =)
Tak zatim.
S: cus
S: Pch, takže čistě pro tvou informaci, ten zázrak sežere všechny systémový zdroje a hryzne se už na loadingu
S: jako ze ti shodil system?
S: Ne, prostě se hryzne.
S: kolik mas ramky?
S: giga
S: ddr?
S: Copak já vim? Asi.
Aha, už sem asi našel chybu..
Tak schvánlně (tady už S udělal nedočkavostí překlep).
S: signed off (was Online)
... a od té doby jsem o S už nikdy neslyšel... jestli neumřel hlady, paří Oblivion dodnes.

6 komentářů:

  1. HOLLY JESUS?HOLLY FUCKING SHIT!!!!111oneoneone- is more like it

    OdpovědětVymazat
  2. Svatý Pařane Obliviónský! a proc tu vlastne vyvolavame pochybna bozstva jako jesus nebo shit?btw, co myslite, sel S ve stredu do skoly? samozrejme ze nesel :DD

    OdpovědětVymazat
  3. No, Storme..uz jsem se sestkrat za dve hodiny placnul pres prsty, abych nezacal stahovat Oblivion na warezu...grrrr....ja uz to chciiii..(ale vydrzim, ne ze ne!)...Au..(po sedmy)..

    OdpovědětVymazat
  4. ..docela jsem zvědavej,co tomu řekne můj R9800 128MB,jestli ho to nepoloží na lopatky:-)

    OdpovědětVymazat
  5. nojoooo ty oblivisionkyyy:D:Dsem upee zamilovanaaa:DD:)

    OdpovědětVymazat