pondělí 13. března 2006

Minirecenze Psi-Ops

Na Zákysníku se někdo ptal, o čem je hra Psi-Ops, a kdosi mu odpověděl že o psech, načež vyzval mě, zkušeného pařana s rozsáhlými herními vědomostmi, abych se k tomu vyjádřil. Inu, tak tedy dobrá, řekl jsem a vyjádřil se. Zde je originální neupravený text (jen doplněná diakritika).

Jakožto majitel čínský restaurace sháníš psi po městě, což zní možná primitivně, ale není to tak. Je tam spousta různorodejch úkolů, třeba si ňákej labužník objedná speciálního psa kterýho má jen ňákej boháč ve městě, tak ho musíš ukrást, nebo musíš v časovým limitu sehnat strašně moc psů na obrovskou hostinu, to pak jen lítáš po městě a sbíráš i špinavý vořechy, atd. Je to zajímavá hra, i rpg prvky sou v tom zakomponovaný, za kradení psů získáváš zkušenosti, a pak třeba rychlejc běháš (což se hodí při chytání chrtů), máš taky speciální schopnost čichu - čím lepší tím líp rozeznáš na dálku kde pes je a co je to za rasu, prostě paráda. Samozřejmě že ti hosti za jídla platěj, takže restaurace musí vydělávat, a za prachy si pak můžeš třeba koupit větší dodávku aby se tam vešlo víc psů, atd. To je ta akční část hry, ale ještě je tady působení přímo v restauraci. To je kapitola sama o sobě a vnáší do hry zcela novej rozměr.

Ukradený psi musíš samozřejmě umejt, zabít, stáhnout z kůže, naporcovat atd., postupem času se učíš nebo kupuješ speciální recepty, a čím líp to všecko děláš tím víc hostů k tobě chodí, získáváš větší prestiž. Začínáš jako obyčejnej ambulantní stánkař, ale pak si kupuješ čím dál větší místa, a nakonec můžeš získat celej hotel Intercontinental. Je to fakt bomba, a zaměstnance samozrějmě přibíráš atd. Hustý sou i nepřátelé. Krom toho že AI je naprosto dokonalá, psi uměj perfektně uhejbat, krejt se za překážkama, spolupracovat, třeba když jeden zaštěká o pomoc, hned přiběhnou jeho kámoši z ostatních ulic. Ale daleko horší nepřátelé čekaj v restauraci: pravidelně tam chodí na kontrolu hygiena, a ty pak musíš buď podplatit nebo umlčet, a ochránci zvířat jsou eště horší. Takže se to někdy v kuchyni zvrhne v pořádnou doomovku. No aspoň pak nemusíš ňákou dobu jezdit hledat psi, akorát to maso trochu víc osolíš...

3 komentáře:

  1. Uz jsem to sice jednou cet v originalnim zneni na Zakysniku, ale i tak jsem se skvele pobavil :D

    OdpovědětVymazat
  2. Blbost!!!Blbost tu hru znám a je to náhodou slušná střílečka z budoucnosti a se psama to nemá vůbec nic společnýho!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Psi-Ops je střítečka!

    OdpovědětVymazat