sobota 21. října 2006

Vyrizeno, totalne

Dneska to vemu hopem, prave sem prisel z prace a sem totalne vyrizenej. Shrnu to i za vcerejsek, beztak sou oba dny nemlich stejny. Jen pro informaci, uz dva dny jsem nezametal, delam ted neco lepsiho.

Nekolik predsevzeti, ktery jsem si dal v CR a kvuli kterejm sem odjel do Anglie uz se splnilo. Zaprve sem se skutecne odpoutal od kompu, krome vybrani mailu jednou denne a kdyz to jde tak zablogovani se nedotknu klavesnice a nekouknu na monitor. Nechybi mi ICQ, diskusni fora, na psani clanku nemam ani pomysleni a kupodivu mi je celkem lhostejny ze neparim Gothic 3 nebo ze vysly NFS Carbon (aspon sem to zaslech). PS2 je sice stale zapojeny, ale neustale na nem pari David (dojel Godfathera a ted na moje doporuceni smazi God of War), ja bych na to musel mit svuj klid a pohodli, coz tady neni. Ale jsem tu teprv tyden... Dalsi predsevzeti bylo travit mene casu u kompu a vice venku, na cerstvem vzduchu. Neda se rict ze primo na cerstvem, ale na vzduchu travim casu habadej. Soucasne pritom poznavam krasy Londyna, takze i nejaka ta turistika v tom je. Jako tresnicka na dortu je tu pak muj detsky sen - stat se popelarem... ale hezky poporade.

Vcera jsem mel nastup v 6:00 na stanovisti Little Newport, primo v centru mesta, v Chinatownu. Kvuli pojebanemu automatu na listky, z nehoz jsem nakonec stejne nedostal to co jsem chtel a utratil 6Ł za jizdenku (zpatecni), mi ujelo prvni metro, takze jsem prisel o 20 minut pozde a foreman na me jen vykulene zamzikal, ze pry myslel ze neprijdu a sehnal za me nahradu, a jestli pry muzu prijit na desatou. Ja teda ze jo, ale jelikoz jsem nechtel stravit dalsi hodiny cestovanim a hlavne utracet dalsi drahocenne libry, vychrapal jsem se na satne. Druhy den uz jsem sel rovnou na desatou, takze jsem vstaval v celkem krestanskou hodinu, a v klidu si koupil predrazenou Oyster kartu (26Ł na tyden se zonami 1,2 a 3). Tentokrat jsem se vsak kostete ani nedotkl. Moje prace od vcerejska tkvi ve vysypavani odpadkovych kosu na Leicester Square a okoli. Je to celkem pohoda, neboli z toho zada tak jako ze zametani, a clovek pritom zjisti neuveritelne veci, treba co vsechno dokazi lidi vyhodit. Leicester Square je docela velke namesti v centru Londyna, denne tam projdou tisicovky turistu a kose se jen plni. Krome nekonecneho mnozstvi novin, flasek, kelimku od kafe a jinych klasik tam skoncila treba 1,5l nenacata lahev Evianu, vysavac, nejaky drahy casopis Bizarre s Arii Giovanni na titulce (segra na me bude pysna, ten casak mam tedka doma :), nenacate darkove baleni panaku vodky, a jakmile prestane prset tak hafo destniku. Prace je to trochu spinava ale jinak pohodova, stve me na ni akorat to ze po par hodinach chozeni v tezkych botach me nesnesitelne boli chodidla, a ze se vam do cesty neustale produciruji loudajici se turisti (je tady mracno Italu) a hrozne se divi, kdyz do nich malem vrazite tezky hlinikovym vozikem plnym bordelu.
I anglicky jsem si za posledni dva dny dost pokecal, i kdyz se neda mluvit o nejakem rozvetnevem dialogu. Asi si dam na zada ceduli "nejsem informacni navest", protoze jsem v zivote necelil takovemu natlaku dotazu zacinajich "where is..." jako za posledni dny. Jiste jste si uz domysleli, ze veta kterou nyni umim naprosto dokonale je "sorry, I don´t know", pripadne zkracena verze "sorry, don´t know". Zhruba polovina tazatelu se ptala na nejake misto ci ulici, jejiz existence ci lokace je mi zcela neznama, zatimco druhe pulce lidi jsem ani nerozumel co vubec chteji. Na druhou stranu, restauraci Planet Hollywood nebo nearest tube station uz poradit umim). Dobra byla treba jedna pani, ktera se me ptala na nejakou indickou restauraci. Dulezite jsem se rozhledl po Leicester Square, kde se to hemzi pizzeriemi a jednim fast foodem, a pani smele poradil, ze tady jsou same italske restaurace a tamhle za rohem Chinatown, ale kde je indicka hospoda, to opravdu netusim, jelikoz jsem tady poprve v zivote.
Jeste vcera jsem si naivne myslel, ze Leicester Square je nejake velke a dulezite namesti. Ono mozna je, ale dneska jsem byl vyslan na Strand Street, coz je extremne dlouha hlavni trida plna lidi, autobusovych zastavek, fast foodu a pretekajicich odpadkovych kosu! Fakt mazec, a jeste se tam jde pres nejake meganamesti ktere uz ani nevim jak se jmenuje, ale je tam nejaka fontana a nejake velke kostely nebo co a vysoky kamenny sloup s nejakou sochou na vrcholu. Fakt me docela stve, ze nemam fotak, protoze jsem mohl mit tu turistiku odbytou kdyz jsem byl na beatu, tedy v praci. Idealni spojeni prijemneho s uzitecnym.
Jeste par samostatnych poznatku a pak jdu spat, neni tu zrovna pohodlne sezeni u kompu a staci ze me zada bolej v praci, doma to mit nemusim. Takze: system metra uz jsem pochopil, je to fakt primitivni kdyz vite co a jak. Typicke Londynske pocasi je pravda. Dneska prselo a pritom svitilo slunicko, akorat mlha chybela. No a nakonec neco k botam. Mozna uz jsem to psal, ale kdyz jsem si byl kupovat bagancata (je tu docela dobry army shop, maji vselicos vcetne kevlaru), zprvu jsem se obaval, aby meli moji velikost. Bohuzel nemeli. Normalne nosim 45ky, tezkou obuv radsi 46, ale v krame meli jen 47 a 48... Ackoliv jsem spoustu let chodil v kanadach, tyhle bagancata po dvou dnech uz zacinam nenavidet. Kazda bota ma snad dve kila, takze jsem zpoceny jeste nez dojdu na metro, narozdil od kanad jsou nizke takze cela zatez drzi na chodidle, a jelikoz jsou vetsi, nepocitam s prebytkem hmoty a parkrat jsem se malem zabil na schodech, kdyz jsem myslel ze uz mam nohu na tom dalsim, ale bota tam jeste nebyla...
Jo a Michal na me zarli, protoze Ingrid se stara lip o me nez o nej :) V patek cestou z prace jsem ji zoufale zavolal, ze za pul minuty pujdu kolem jejich baraku, at mi prosim prinese ke dverim pivo nebo umru. Prinesla a ja neumrel :) Akorat Michal si stezoval, ze jemu pivo neprinesla.
No nic, koncim. Uz tu motam pate pres devate, oholit jsem se zase nestihl, zada me berou a rano vstavam. Takze cus.

6 komentářů:

  1. bratře, už máme v pokoji nový kamna, ale ty u tebe nejdou už dva dny nahodit :( poradíš? ani nevim kam přesně strčit zapálený noviny, to tlačítko co má dělat jiskru už jsem při vší snaze zlomila, takže nevim no.. voni jak zapojovali ty moje kamna tak museli vypnout plyn. karmu mi zapli ale tohle ne. chjo.

    OdpovědětVymazat
  2. Hups, nějak mi zmizelo jméno. Ten bezejmennej koment je ode mě. =)

    OdpovědětVymazat
  3. =))) Ty vole, takhle sem se nezasmál ani nepamatuju. Přestaň vysypávat koše a jdi psát za prachy, je to fakt mazec. Jó, tři vysněný dětský povolání - kosmonaut, kovboj a popelář... Jinak to náměstí co nevíš jak se jmenuje bude patrně Trafalgar Square, nejslavnější náměstí v Londýně.

    OdpovědětVymazat
  4. zajimavy ze skoro kazdy chtel byt jako dite popelarem - krome me teda :)btw je to velmi velmi nepravdepodobne ale kdybys cirou nahodou v ramci komunity ceskych pracantu v londyne zaslechl jmeno michal eichler dej mi vedet - je to clovek ktery zmizel z cr a jedina stopa ktera po nem zustala byl let do londyna do ktereho prokazatelne nastoupil - ale jak rikam je velmi nepravdepodobne ze bys na nej narazil - ovsem na druhou stranu nahoda hraje v zivote sakra velkou roli :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tereza: sundej vsecky plechy, odsroubuj to kulaty s tim sklickem (pokud tam sklicko este je), par minut drz tlacitko na plyn at se ho tam dost nahromadi a pak tam nacpi ohen a porad drz plyn, este asi tak minutu. noviny nepouzivej to je akorat bordel a smrad, ten bilej zapalovac na sporak je idealni.Saruman: jo, Traglafar, ja vedel ze to je takovy blby slovo na T. a taky sem si rikal ze todle uz by mohlo bejt slavny namesti, bylo dost velky :)Jakub: nahoda je hodne velkej blbec, jaxem psal minulej tejden, moji spolubydlici sou ze stejny vesnice, coz je fakt velka nahoda se potkat v londyne a este ve stejnym baraku.

    OdpovědětVymazat
  6. Wtf? :)Celou dobu jsem si myslel, že si jel do Anglie na dovolenou. Nakonec jsem se rozhodl zeptat Star_Radera a ten mi řekl, že ses rozhodl začít žít nový život. Jako recenzent jsi úspěšný, tak proč taková náhlá změna? :) Určitě ale budu sledovat tvé kroky v Anglii. Třeba se tu za půl roku dočteme, že šéfuješ nějakému oddělení za nekřesťanské peníze :)))

    OdpovědětVymazat