neděle 15. října 2006

Den... asi ctvrty, uz to nesleduju

Prvni potize, zvykam si na Londyn, projizdka metrem. Dneska jen v rychlosti, jsem v kavarne kde to stoji 50p na hodinu (asi dvacka na nase penize), coz je sice supr cena, ale dokud nevydelavam, nechci si moc vyskakovat.
Proc jsem v kavarne? Protoze na baraku doslo k nekolika udalostem pro me neprilis priznivym. Ackoliv se o mem prijezdu vedelo vic jak mesic dopredu, mel jsem domluvene a slibene misto v baraku kde bydli i Michal, dva dny pred odjezdem mi bylo oznameno, ze do meho pokoje se ma nastehovat nejaky par a ja pujdu do jineho baraku, asi o 100 metru dal. Michal se ale ozval ze chce aby to bylo tak jak puvodne domluveno. Tak to i bylo, ja se ve ctvrtek vesele ubytoval, jenze druhy den, kdyz prijel onen par, se Vasek, to je clovek jenz to tu ma na starosti (vybira najem atd.) zase usmyslel, ze bych se mel premistit. Nejprve prisel se slovy, at se rozhodnu jestli se teda prestehuju nebo ne. Majitel, jenz je v CR, shani tam kuncofty a cely tenhle problem zpusobil, prehodil zodpovednost na Vaska, coz byla prvni vec ktera me nastvala. Nakonec jsem Vaskovi rekl, ze zustanu tady a on okamzite opacil vetou: "Tak to teda postavime jinak. Je tu nejakej vyssi zajem, takze se budto premistis, nebo ti vratim penize a muzes si hledat bydleni jinde." Prakticky me vyhodil z baraku. Kdyby to rekl rovnou, nemuseli jsme kolem toho delat takove tanecky. Prestehoval jsem se tedy, ani me to moc nestvalo protoze jsem aspon vyhovel tem novym lidem.

Druhy problem nastal s internetem. Kdyz jsme doresili moje premisteni, rekl jsem Vaskovi, ze bych si rad ponechal aspon moznost zajit v pripade potreby na internet, ktery jsem jiz zaplatil. Pry ze v tom nevidi problem. Jenze o par hodin pozdeji, kdyz jsem prave surfoval, mi prisel vratit penize a ze pry to je jenom pro domaci (coz je Michal a Ingrid, jimz by to opravdu nevadilo, Vasek ma vlastni komp), ze kdyz vidi jak se v tom hned hrabu (spadla mi pod stul mince), tak ze se mu to vubec nelibi a bla bla bla bla, ze je rad ze to funguje kdyz tu neni nikdo kdo tomu rozumi (Petr, jiny najemnik jenz tomu zrejme rozumi, je pry pryc). Takhle prenesene to nevyzni naplno, ale ten clovek na me proste poustel snusku paranoidnich kecu a jednal se mnou jak s nejakym pubertalnim blbeckem (jemu je asi 40, pry ho vyhodili od policie, a je to presne ten typ co bude vzdycky na vsechno nadavat, je hrdy na to ze se za rok v Anglii nenaucil ani slovo anglicky, a s ostatnimi jedna jako s idioty). V tu chvili pro me proste skoncil, rekl jsem si ze se mu budu vyhybat a internet at si treba strci do leve nosni dirky.
Vecer jsem pak zjistil, ze nemam deku, takze jsem se pro ni vratil do druheho domu, vyzadal si ji a sel v klidu spat. Druhy den Vasek nabehl ke me do pokoje a ze pry "z jakeho titulu jsem si vzal tu deku", a ja na to, ze z toho titulu ze jsem nemel pod cim spat, v novem pokoji byla jedna deka na tri postele, a ze jsem se domnival, ze ta deka patri k te posteli kterou jsem si zaplatil. Je pravda, ze v novem pokoji byly deky tri a tu jednu jsem prehledl, takze jsem vysvetlil svou chybu a chtel mu deku vratit. Normalni clovek by to neresil, ale Vasek, pan tvorstva a kral vsech paranoidnich idiotu bez spetky vychovani, se na me oboril ze jsem pekne vychcanej (opet to zdaleka nevyzni tak jak to rekl), sprazil me dalsi davkou kecu, coz ostatne delal od chvile co jsem prijel, deku mi tam nechal, at pry si ji necham kdyz jsem tak vychcanej (jako by mi k necemu byly dve deky, treba bych tu jednu mohl rozstrihat a udelat si z ni plinky), a odesel. Jeho mila manzelka jeste z chodby porvavala "at tu deku kouka navalit", coz me dorazilo.
Vzal jsem predmet dolicny, zasel k jejich baraku, kdyz Jindra (vaskova stara) otevrela, deku jsem ji vrazil do ruky a dosti sarkastickym tonem se zeptal, zda muzu dal (za Michalem). Vaskovi jsem durazne vysvetlil, ze deku jsem si opravdu vzal omylem, ze co jsem prijel tak me buzeruje a urazi (to se ho strasne dotklo, pry "ja te urazim? Ja te urazim?" jako bych ho obvinil z hrdelniho zlocinu), vcera me prakticky vyhodil z baraku (to se ho dotklo jeste vic) a jasne jsem mu rekl, ze si nepreju aby me dal buzeroval, at si me proste nevsima a ja si nebudu vsimat jeho, a muze se spolehnout ze az si probydlim zaplacenou cinzi, hned se odstehuju jinam. Jedine na co se zmohl bylo, ze jestli si pry myslim ze si na me zasedl tak on si zas mysli ze ja jsem vychcanej. Ukoncil jsem to tim, ze at si to klidne mysli ale at si me proste nevsima.
Ted to vypada ze tady vypravim zazitek jak z telenovely, ale tohle vsecko me proste nasralo a muselo to ven (jeste ze nejsem povercivy, kdyz se to delo v patek 13teho).
Neco veselejsiho
Mnohem zabavnejsi historka se stala, kdyz jsem se dal do reci s dalsimi obyvateli "Vaskova" domu. Pavla rekla, ze jedou na vikend do Holandska a ze pojedou "Lodej" (jako lodi, neni tu diakritika). Hned jsem zbystril a zeptal se, zda jsou z vychodnich Cech, a ona ze z Horic. Povidam: "nekecej, ja taky!" a uz to jelo. Nasledujici pul hodinu jsme se trumfovali. Ja povidam jestli zna v Ostromeri rodinu Pazderkovou a ona ze zna Ivu. Ja na to, ze je to moje sestrenice. A ona ze zas pracovala u Volejniku. A ja ze mame pobliz chatu a ona "na Libine zejo?" a ja "jasne, vedle Jiraska"... A David (Pavly kluk) jestli pry znam nekoho v Horicich a ja ze Jirku Prchlika, nacez on uplne uzasle vypalil "ty vole ty znas Cudka?!! No to je gol!". A Vasek, jenz sedel pobliz, jen mlcel a zavistive na nas cumel. On asi zadne kamarady nepotka....
No nic musim koncit, tak zas nekdy a zdravim lidi z vlasti i slovenske sousedy.

5 komentářů:

  1. No veselo tam mas :) Vasek asi bude supr dupr typan, snad s nim budes mit jeste nejaky zazitky, ja se tu naramne bavim :D

    OdpovědětVymazat
  2. podle mě lidi jako tendle tvůj vašek jsou asociální hajzlové co je nikdo nemá rád - což silně naznačuje i jeho odcestování do ciziny, asi už ho v čechách všichni nesnášeli. tyhlety lidi jsou mi odporný... protože si taky hned o každm myslej že jsou to vychcánci a idioti - prostě podle sebe soudím tebe, myslí si když někdo jel do anglie že k tomu měl stejný zoufalý důvody jako on a myslí že z tebe bude dělat zelenáče. nedej se!

    OdpovědětVymazat
  3. suhlasim s tvojou sestrou, nedaj sa!!!

    OdpovědětVymazat
  4. souhlasím s hukusem, nedej se!

    OdpovědětVymazat
  5. pripajam sa do rady za Garret(a), nedaj sa :D.

    OdpovědětVymazat