čtvrtek 19. října 2006

Oh my god I´m fucking exhausted!!!

Dneska jsem byl zase v centru, dokonce primo v Chinatownu, ale turistika nebyla predmetem me navstevy... Ted uz chapu, proc sweeperi (zametaci ulic) rikaji svym rajonum "beat". Po svoji prvni sichte jsem opravdu totally beaten.

Nastup na sichtu: v 6:00 jsem se prezentoval v agenture a byl rozvezen do prace s ostatnimi adepty. Tim ridi jednoduse receno jako prase a ja mel po divoke jizde rannim Londynem uplne omlacenou hlavu o ruzne prislusenstvi Land Roveru. Na stanovisti jsem vyfasoval o cislo mensi kombinezu, reflexni vestu, plastenku, rukavice a takovou pojizdnou popelnici s lopatou, parem kostat a skrabatkem na plevel. Muj predak je Polak, coz je stesti, protoze kdyz pry dostanete za sefa cernocha, zazijete peklo (ne, ze by vase prdel poznala stredovek, ale zjistite co je to rasismus). Lukas me dovedl na beat (neboli rajon), ukazal co a jak a ja zacinal poznavat, co obnasi prace metare. V prve rade jsem okamzite zlomil koste (Michal mi pozdeji prozradil, ze on zlomil tri :D) a ten vtipalek Lukas mi pak tvrdil, ze me to bude stat 20Ł, nastesti se zacal rychle smat.

Ach moje nohy! Ach moje zada! Ach moje vsechno! Mozna si reknete, ze zametani neni nijak zvlast namahava cinnost, jenze to jste asi nikdy nezametali devet hodin v kuse na sedmi ulicich a netahali s sebou tezky hlinikovy vozik (ac ekologicky zalozeny, zavidim tem co maji plastove). Uz jsem nekdy mluvil o tom, jak strasne nenavidim kuraky? Tak po dnesku je nenavidim jeste vic! Ty osoby co kazdy den odhazuji tisice vajglu na ulici si totiz neuvedomuji, jak je kurva otravne a namahave je po nich sbirat!!! Uplne nejvic me dorazilo, kdyz jsem zametl chodnik, vratil jsem se pro vozik ze to naberu, a trefil jsem se presne do kancelarskokrysi kurpauzy, kdy uplne vsichni vylezou na ulici a to co jste zametli vam zase zahazi vajglama. Na druhou stranu me potesila slusnost vetsiny bilych londynanu, kteri se vam omluvi pokud prochazi po chodniku kde zrovna zametate, nebo podekuji kdyz pri jejich pruchodu prestanete zametat. Ja zrejme muzu mluvit o stesti, vychytal jsem dobry rajon kde je nizky provoz, jen jedna ulice je totalne debilni, uzky chodnik, spousta aut i chodcu.
Padla! Kdyz konecne prisel konec sichty, uz jsem sotva lezl. O dve cisla mensi boty mi totalne zdrtily chodidla, zada me bolela od neustaleho ohybani a dosla mi zasoba jidla. Kdyz se me predak ptal jestli prijdu zitra znova, automaticky jsem rekl ze jo, ale nevedel jsem zda se mam radovat ze mam praci, nebo brecet ze utrpeni neskoncilo. Pro tu chvili jsem jen natesene odkulhal smer metro.
Cesta domu: dobra zprava je, ze do prace a zprace to mam pul hodiny metrem, a ze kdyz rano pojedu tim prvnim v 5:24, stihnu to akorat na sestou, a nebudu tak muset vstavat o hodinu driv a placat se autobusem. Spatna zprava je, ze pracuji v centru, tedy v zone 1, ktera je nejdrazsi ze vsech a za tydenni Oyster kartu dam tydne 25Ł, coz je pulka hrube denni mzdy. A v metru je fakt kurevske vedro, potim se v nem jako krysa.
Chleba: no nic, jdu si udelat na zitra jidlo a pomalu se odeberu spat, vstavam v 5 rano (aspon ze ne v pul pate jako dneska). Kdyz uz jsem se vsak zminil o jidle, musim vas seznamit s dulezitym poznatkem ohledne anglickeho chleba. Je to az neuveritelne, ale kdyz si vecer koupite cerstvy, zabaleny toustovy chleb, udelate z nej svacinu a rano se do nej chcete s chuti zakousnout, zjistite ze splesnivel. Nastesti se to tyka jen kurky kterou lze otrhat, zbytek je dobry (kdyz si pospisite). Tak dobrou chut.
Dispecer nee: jeste jsem si vzpomel, ze cestou z prace jsem narazil na stanek kde britska asistencni firma AA shanela mechaniky. Jen tak jsem se zeptal, zda nepotrebuji i dispecery, ale pry ne. Skoda. Na webu jsem se dopracoval akorat funkce pojistovaciho maklere, ktery ma formou telemarketingu otravovat lidi a cpat jim pojisteni. A za naprosto smesne penize, jen 14k rocne coz je min nez ma sweeper na kontrakt. No nic, az si vyridim doklady atd., zkusim to zas. Laka me jista spolecnost se sidlem v Leeds, tedy mimo Londyn.

12 komentářů:

  1. tak sem si dneska rikal jak me ta moje prace sere a jak me vubec nebavi ze musim udelat rozpocet k jednomu projektu a obehnout opet nekolik uradu kvuli zalozeni firmy - pak sem si precetl popis tveho dnesniho dne a najednou se na tu excelovskou tabulku skoro i tesim :))))

    OdpovědětVymazat
  2. slibuju, ze uz nebudu na zem plivat zvejkacky:)

    OdpovědětVymazat
  3. Já ti do toho teda nechci moc kecat, ale plíseň začíná vždycky uvnitř, takže pokud je viditelná na povrchu, tak už je jí vnitřek skrz naskrz prolezlej.

    OdpovědětVymazat
  4. CheatZdarec Storme,predevcirem uz ten Cheat docela usel, sranda byla, ale uz ne takovy zachvaty smichu jako naposled s tebou.Kdyz te tak ctu, rikam si proc jezdit do Anglie a delat metare jako socka, ale zase to sou zkusenosti k nezaplaceni, ze? :-)

    OdpovědětVymazat
  5. od slušně placeného dispečera k metařině. tomu říkám začínat od píky, tak snad si brzy najedes něco lepšího, protože o tyhle zkušenosti snad ani nemá cenu stát... ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. dispečerNo tak škoda s tím místem dispečera. Ale i tak by jsi mohl zkusit jim hodit nějakej papír s tím, že máš v oblasti dispečerství asistenčních služeb praxi přes 5 let a co ty víš, třeba jim pak někdo vypadne. Jako u nás dneska a budou muset hledat nového dispečera.

    OdpovědětVymazat
  7. koukni sem http://exodus.interoutemediaservices.com/?id=355eb6f1-729e-4162-a28b-e06f39a41283&delivery=streamDoufam ze nejdu s krizkem po funuse.Cus kolega z prace.

    OdpovědětVymazat
  8. Saruman: no kdyz sem odloupnul okraj tak uz to bylo v pohode. a zjistil sem ze celozrnnej chleba neplesnivi, i kdyz je hnusnej.Jakub radio: nj, na kazdy praci je neco dobry a neco spatny, a prave proto me nesere ze sem s tim zacal, naopak sem chtel vypadnout z toho pocitacovyho stresovyho tloustnouciho kolotoce.Kuba: vsechnu svoji praxi mam davno sepsanou v CV ktery nosim sebou, jenze nez se budu moct zajimat o nakou serioznejsi praci, potrebuju nakej cas makat tam kde me zamestnaj i bez pojisteni, home office atd, abych zmineny doklady ziskal. rozhodne nechci delat metare zbytecne dlouho to se neboj.Kuba podruhy: rendu vyhodili? co proved (ze se vubec ptam...).Martin: dik, todle je jedina pisicka z new album co se mi fakt libi a klip je fajn.Garret: kazda zkusenost za to stoji, a clovek si aspon pripomene/uvedomi jak muze dopadnout nebo cim muze strasit deti (kdyz se nebudes ucit, budes delat metare :). Ale abys vedel tak metar je tady jedna z nejlip placenejch nekvalifikovanejch praci a lidi nas uznavaj, protoze vedi ze po nich uklizime ten bordel.All: o dnesku sem toho chtel napsat X, ale bohuzel neni cas, tak snad zejtra.

    OdpovědětVymazat
  9. Cau ikdyz kapku dyl,sem rad ze te to potesilo,sem se vratil z decentni pitky,ja sem si dneska pustil kinga edwarda a max spokojenost.Uzivej si anglii,na AXe to zacina byt vesely.P.S:tesim se na dalsi zazitky from England.

    OdpovědětVymazat
  10. Dodatek:Rendu nevyhodili,Zuzu dala vypoved k 31.10.2006,jde za lepsim.(Taky zvedat founy).

    OdpovědětVymazat
  11. bacha na tu plisen, je tam, vevnitr akorat neni videt a pres hnusnou chut celozrnyho chleba to nepoznas :)

    OdpovědětVymazat
  12. 4 Martin, StormNo není to skvělé, jak se doplňujeme...

    OdpovědětVymazat