sobota 28. října 2006

Sobotni sweeping

Nechci byt sprosty, ale po napsani celeho prispevku a kliknuti na odeslat to samozrejme hodilo chybu. Ale ja jsem se jiz poucil a pouzil klavesove zkratky. Prisel jsem jen o perex, v nemz bylo puvodne referovano o nove klavesnici, kterou nekdo prinesl a ktera stoji totalne za hovno. Je to takova ta ultra-slim bez vystouplych tlacitek, jako mela segra, navic ma nejmensi enter jaky jsem kdy videl, sipky namackle pod nim a DEL, INSERT, PGDN atd. nahazene vsude kolem. Proste hruza. Aspon ze mys mame novou, tu z pandaku za Libru, ktera nemela kolecko, zato byla kulickova a po dvou dnech prestala fungovat, jsem s chuti hodil do popelnice.
Prvni, uspesna, neumyslna. Takova byla moje dnesni jizda metrem nacerno. V domneni, ze mam Oysterku zaplacenou do dneska, jsem v klidu vykrocil na metro, bezstarostne si pipnul u turniketu a zustal zirat na neotevreny pruchod. Ehm. No jo, vzdyt jsem si minulou sobotu kupoval jizdne na 7 dni. No nic. Bylo 5:15, trafika kde se dobiji Oysterky (jedine misto v sirem okoli) zavrena, ja bez jedineho penny v hotovosti a automat na listky mi nevzal ceskou platebni kartu. Zkusil jsem delat blbeho a zeptal se zrizence metra, jaktoze me to nechce pustit. K memu prekvapeni me proste pustil do metra a at si to vyresim az budu vystupovat. Fajn. Na Green Parku jsem vystupoval jen ja a u turniketu byli dva zrizenci. Opet jsem zkusil delat prekvapeneho, ze me to nechce pustit, pan jen mektnul neco nesrozumitelneho a pustil me. Uspesna jizda nacerno.

Zombie at work. Dostal jsem zatim neznamy beat, rozlohou i poctem chodcu mnohem mene narocny nez ten vcerejsi. Absenci chodcu v sobotnim dopoledni vsak bohate vykompenzovalo mnozstvi bordelu z patecniho vecera. Zacal jsem na Dover Street, takove normalni, neprilis dlouhe ulici s idealni sirkou chodniku. Tu ulici jsem delal tri hodiny. Ten idealne siroky chodnik byl od zacatku az do konce posety vajgly, plechovkami, kelimky, flaskami od tvrdeho chlastu a misty ostriknut vydatnou whiskyjovou blitkou.  Aby toho nebylo malo, pred jednim vchodem, kde to smrdelo doslova jak v kurniku kde se v zivote neuklizel slepici trus, byla halda papiru nahazena volne na chodnik, takze jsem to jak debil musel hazet do pytlu. A soural jsem se jak zombik, rychleji mi to proste neslo. Kdyz prisla poledni pauza, s hruzou jsem zjistil, ze mam jeste pulku beatu pred sebou. No nic, co se da delat, holt ho nestihnu. I tak ale muzu mluvit o stesti, jelikoz me foreman nacapal ve chvili, kdy jsem line a bez znamky nadseni sbiral vajgly tak, jak se to delat nema. Potkat ho o deset minut driv, videl by me lezet na voziku s toustem v ruce, a to by se mu asi libilo daleko mene. Jeste jsem si vzpomnel na jednoho nespokojeneho barmana, jenz se divil proc jsem neuklidil i tu obrovskou kupu konskych hoven, kterou mu nekdo nechal na silnici primo pred hospodou. Moje odpoved "to neni moje prace, ja delam jen chodniky a strouhy", mu zrejme stacila, protoze prestal prudit. A hovno za tri minuty rozjel taxik.


Po pauze zas na koni. Je to zvlastni, ale tak jak jsem byl vcera po obede neschopny pohybu, tak me dnesni pauza brutalne vzpruzila. Hodinku jsem si polezel, dal odpocinout rozbolavelym chodidlum, ale predevsim jsem naraz vypil litr vody. Nucena dehydratace byla pravdepodobne (aspon zcasti) pricinou me totalni pracovni neschopnosti. Jakmile jsem se vratil na beat, s novou energii v zilach (a zaludku) jsem se jal zametat jak na zametacim maratonu a za dve a pul hodiny udelal skoro vic nez za zbytek sichty.  Pravda, Bolton Street byla podezrele cista, kdyz jsem tamtudy sel rano od metra, vsude se valely rozhazene odpadky a jeden kos lezel primo uprostred silnice, to asi jak se nejaky počestny opilec neudrzel a omylem se do nej oprel nohou (a ja si rikal, kdopak asi dostane tenhle krasny beat...), ale ted tam zbyvalo jen par vajglu, takze to byla rychlovka.

Ne ja nemam zadne penize. Padla. Rychle prevlict, foremanovi s litosti oznamit, ze zitra jsem busy (jeste nez by stihl pronest dalsi oznamovaci/rozkazovaci vetu se slovem tomorrow), a hura domu. Ma to jen jeden hacek - nemam kredit na Oysterce a ackoliv jsem na chodniku nasel 20p, nemam u sebe ani Libru. Snizil jsem se dokonce k zadosti o zapujceni penez od kolegu, ale jako by to pan Murphy tusil, seslal na me nasledujici zakon: "potrebujes-li pujcit 3ł na metro aby ses dostal domu, nebude s tebou ten den pracovat ani jeden Cech, Slovak ci Polak, ale jen banda chrochtajicich Arabu (Palestincu, Jordancu nebo tak neco) a jeden Portugalec. Samozrejme ze nikdo z nich zrovna nebude mit u sebe penize, a po prislibu vraceni pujcky hned v pondeli ti bude oznameno, ze v pondeli maji dovolenou". Nu co, kvuli trem Libram jsem si musel vybrat z bankomatu, ackoliv mam doma pres dve kila a vyber me stoji nehorazne penize. Stejne jako minule, kdyz jsem potreboval 4,5ł na fotky. Aspon jsem si cestou domu konecne koupil pantofle, stanek s nimi se nachazel primo na trajektorii metro-domov, takze jsem nemohl rict ne. Ted se jdu konecne zregenerovat sprchou a hura za Michalem, jenz po me pozaduje asistenci pri oralnim sexu, jak by rekl on. Ja se klidne priznam, ze chce napsat mail v anglictine.

PS. Dneska jsem v centru videl dalsi zajimava auta. Nastesti zadnou Multiplu, zato hafo Mercedesu, ale ne nejakych obycejnych S classe, nybrz AMG cabrio a podobne libustky. Taky nekolik Porsche, klasicky stary Rolls Royce, Jaguary a jako obvykle nekolik Oktavek a Fabii (tu nepopsatelne unikatne modrozelenou co stoji u nas v ulici musim taky nekdy vyfotit). Jo a vcera mi zrak padl na neco nadherneho a skvostneho, co mi na chvili pripomnelo domov: nemecky kamion. Schvalne jestli uhadnete proc. Na ktere strane maji nemecka auta volant?
David pari GTA Liberty City Stories.
Tube: Please remember to use all the platform to avoid congestions (nebo conjections?) at the entrancies.

3 komentáře:

  1. super na konec pracovního dne než přijde střídání.... (no a jdu si to přečíst)

    OdpovědětVymazat
  2. a co děláš s těma blitkama, to obejdeš nebo to musíš nějak řešit? to uschne viď :)dneska sem na smíchově viděla zajímavý auto a vzpomněla si na tebe - byl to totiž aston martin (nějakej novej sporťák, žádná vykopávka).

    OdpovědětVymazat
  3. nastesti to byl jen takovej nazloutlej slizskej slem asi na 1m ctverecnim, a pak obcas nejakej rozstrik u zdi, to proste obchazim. ale pred par dnema sem na zastavce autobusu nasel blitskou kralovnu. to byl kopec nakyho cervenyho zeli nebo ceho, asi 20cm v prumeru a do vejsky tak 10cm. Nastesti to nesmrdelo, taxem to proste nabral lopatou, hodil do pytle, zahazel dalsim bordelem a byl klid.

    OdpovědětVymazat