neděle 1. října 2006

Rozdělování domácích prací

Máme malý byt, lednici jsme z prostorových důvodů museli umístit vedle sporáku. Je sice krásně po ruce, ale taky je terčem neustálých prskanců oleje a kousků jídla, které se při vaření uvolňují z pánve. Do úzké štěrbiny mezi sporákem a lednicí se nedá dostat, takže tam veškeré svinstvo zůstává. Před dvěma týdny jsme konečně uvolnili místo v předsíni a lapač prskanců přemístili. Respektive přemístil jsem, a to včetně odmrazení, vyčištění vnitřku a revize starých potravin. Ségra se svolila, že vyčistí vařením znečištěnou stranu, což obnáší savo, drátěnku, houbičku na začištění a silnou ruku (tedy nic co by ségra neměla, i když pro savo si musela dojít do krámu). To bylo před dvěma týdny. Ve stejnou dobu jsem objednal opraváře na špatné těsnění mrazáku. Opravář příjde v pondělí. Ségra odjela kamsi na víkend, vrátí se kdoví kdy a určitě se nebude říčně vrhat do čištění spotřebiče. Takže to zase zbylo na mě, jak jinak... Ještě že savo je takový zázrak, pred chvilkou jsem to dodělal a nezabralo to ani hodinu.

5 komentářů:

  1. =D Tak nevím jestli ta poslední věta nebyla ironie, ale ty děláš, jako by hodina na vyčištěni sporáku byla neobyčejně málo.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to te obdivuju.. my mame sporak vedle linky (logicky) a tu sterbinu mame prave tam... jednou za mesic odtahnou sporak a cistit ten heges mezi sporakem a linkou je fakt dost maso... nekdy mi to zabere i hodinu a pul, to kdyz jeste cistim digestor, ktera je mimochodem zas*rana taky hodne obstojne..;) Savo na ne, Rico! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Saruman: za A sem necistil sporak ale lednici, za B v mym pripade hodina byla neobycejne malo. ale to bys tu lednici musel videt... nez sem zjistil jakej je savo kamarad, patlal sem se s tim treba cely dopoledne

    OdpovědětVymazat
  4. Storm: Aha, to to sem nějak nepobral. No stejně mi hodina přijde šíleně moc.Star rader: No jo to chce taky si to rozumně uspořádat a štěrbinu elmiminovat. Jistě, je to práce navíc, ale zase se tím ušetří nepoměrně víc času kterej by člověk jinak strávil čištěním.

    OdpovědětVymazat
  5. ale kdo vaří ty pudinky co ti dělaj radost v sobotu v půl osmý ráno po návratu z práce? :)

    OdpovědětVymazat