neděle 21. ledna 2007

Všeobecné prdvánoční informace

Čtvrtek 21.12.
Celkový souhrn pracovní, kulturní, metereologické a gastronomické situace v předvánočním období.

Prace - V utery jsem naprosto pilne krasne detailne zametl ulici. Ve stredu rano nebylo po nejakem ulidu ani stopy. Uz chapu proc tam nikdo nezameta a jen sbira vetsi odpadky. Misto zbytecneho uklizeni neukliditelneho jsem se vrhnul na male parkovistatko zarostle travou a pokryte nanosem sterku. Trvalo to tri hodiny a dost jsem se nadrel, rozhodne to ale stalo za to! Kolemjdouci i autobusaci co tam cekaji na svuj cas si to pochvalovali, a co teprve lidi z Councilu! Dneska jsem pokracoval se supruklidem v dalsi casti rajonu a krasne jsem si celou praci rozvrhl i na pristi tyden. Nevim co delal puvodni sweeper, ale jeho beat nikdy nebude tak cisty jako kdyz tam neni! Dost ale o praci, Michal me upozornil ze o nicem jinem nepisu.

Kultura - Dneska jsem byl v knihovne, je tam net zdarma, i kdyz jen hodina denne, ale me to staci. Vyber knizek me docela zklamal, od Kinga tam maji jen asi pet veci, z nichz jsem tri cetl. Zatim jsem si pujcil Holcicka co mela rada Toma Gordona. Godfather je v takovem paperbackovem vydani, ktere ve me vzhledem k povaze dila vzbuzuje neduveru. Aspon ze Terry Pratchett je zastoupen obema Zemeplochami ktere jsem doposud necetl: Going Postal a Thud. Na Valku Svetu, Harryho Trotla a Nocni Hlidku jsem se zatim nedival, ponevadz neznam jmena autoru. Maji tam taky DVD filmy a hudebni CD, ale ty jsou zpoplatnene, na coz kaslu a pockam si na vysokorychlostni net.

Pocasi - je porad chladne, i kdyz min nez v pondeli, ale neprsi, coz je hlavni. Rano je vzdy zahalene v hustem mlznem oparu, jenz se mi neustale kondenzuje v nosnich dirkach a pri vydechovani mi z nosu letaji kapky vody, aniz bych mel rymu. Pridal jsem jednu vrstvu obleceni - svetr.

Jidlo - o tom bych se rad zminil hlavne proto, ze si ho skvele uzivam. Koupili jsme s Michalem obrovsky flak uzeneho a v nedeli se z kosti stal mnamozni a silne opepreny vyvar (Michal me totiz pozadal at to opeprim, pote co to hojne ucinil sam). Vcera pro zmenu probehla bramborova kase s varenym uzenym, mnam. To se to vari kdyz pet kilo brambor stoji Libru padesat, haha. Jejich hmotnost jsem proklinal akorat ve chvili, kdy jsem s tricetikilovym baglem, z cehoz deset kilo byly brambory, slapal do krpalu zvaneho Finchley Road. Na kole. Na vanoce je schovaný 10-ti kilovy krocan a taky stradame plany na bramborovy salat. Brambor mame zatim dost. K tematu jidlo jeste dodam, ze dneska jsem poprve v zivote (aspon myslim) jedl kebab, a ze byl vyborny. Za dve Libry jsem se docela dost najedl, pochutnal si na pikantnim masicku, dodrzel denni davku zeleniny jednim koleckem okurky a hrstkou salatu, trosku nezdravi spolkl v podobe majonezy, a byval bych si dal jeste jeden, ale nejak jsem se tady naucil krotit svou vuli. A taky jsem mel v baglu spoustu cokolady.

Hry a pocitac - parim Burnout Revenge na PS2, vyborne si to uzivam, i kdyz me to nekdy pekne sere. Znate to, snazite se udelat zavod na perfect a pokazde se nekde nejak blbe vybourate. Treba padesatkrat za sebou. Co se kompu tyce, moc u nej nesedim, jednak protoze je stale zapojen v provizornich podminkach, nemam totiz stul, takze sezeni u nej je trochu nepohodlne, a druhak protoze Bartek chodi z prace par hodin po me a chce mit klid na meditaci. Ale kdyz ma volno... Metal Gear Solid 2 ho celkem rychle pustil, zato u Burnoutu se vyradi jak malej Bartek. Dneska jsem si s dosti smisenymi pocity uvedomil, ze ackoliv mam pocitac, ackoliv parim hry na PS2 a ackoliv se vidam s lidmi kteri hraji hry, uplne jsem vypadl z behu udalosti. Rano jsem se zakecal s Garym, jehoz neustale presvedcuji at se vykasle na X360 a pocka na PS3, a v jednu chvili z neho vypadla zminka o tom, ze revolucni ovladac Nintenda Wii ma vyrobni vadu, ze se pry lamou dratky ve snure. Jedina odpoved na kterou jsem se zmohl byla: "vono uz Wii Wiislo?".

1 komentář:

  1. Vykasle na X360 a pocka na PS3? Je videt, ze uz jsi z toho vazne vypad :)

    OdpovědětVymazat