středa 24. ledna 2007

Dva centimetry sněhu

Dnešní probuzení, tak jako obvykle, nebylo příjemné. Kdo by taky považoval za příjemné být v 5:08 vytržen ze sna Michalovým oznámením "venku napadnul sníh, nemůžu jet do práce na kole, půjčíš mi prachy na bus pass?". Velice příjemný však byl následný pohled z okna. Navzdory obavám ze zkomplikované práce mě všudypřítomná běloba potěšila, hlavně proto že to trochu připomnělo domov a že to byla změna oproti fádnímu, šedivému a deštivému londýnskému počasí. A jak já miluju to vrzání čerstvě napadeného prašanu pod nohama, i když jsou ho jen dva centimetry! Zkrátka zimní radovánky jsou vždycky vítané. I v práci byla pohoda, místo zametání jsem jezdil a solil, pobaveně sledoval děti afrických přistěhovalců, kteří se chovali jako by v životě sníh neviděli, a když se z něj po pár hodinách stala mokrá břečka odtékající do kanálů, mohl jsem začít uklízet. V 11:10, po ležérním vypickerování několika ulic, už jsem si v autobuse četl knížku. Do konce směny ještě zbývá hodina, tak ať se mi daří.

4 komentáře:

  1. tsss, pata hodina je oproti ctvrte zlata! :-) Tady snezi jako krava, nekdo v nebi roztrhl perinu :-) Pesova se dozaduje zakoupeni lyzi a mezi polstarkama tlapek si sysli snih a taha ho az domu. Silnicari na jiznaku a v Jesenici jsou asi vymirajici druh a tak se setri, v pet rano nebylo protazene vubec nic a odpoledne jen velmi vlazne a v te Jesenici na kopci to stoji extra za to! Alespon nam po sklade jezdi jen skladnici s radlicema na jesterkach a ne zakaznici :)

    OdpovědětVymazat
  2. operátor VBAhoj Jiří... mohl by jsi hodit radu ohledně pořízení sim karty v Anglii? Potřeboval bych něco poradit sestře, aby si mohla po anglii trochu zavolat a popřípadě měla levnější (zdarma) příchozí hovory z ČR. dík za radu... zatím

    OdpovědětVymazat
  3. v prvni rade si musi poridit PAY N GO, tzn normalni na kredit. pausal ji nedaj ponevadz este nema zadnej proof of address. at zajde treba do CAREPHONE WAREHOUSE a rekne si o simku. nevim jestli je lepsi O2, vodafone, t-mobile nebo orange, podle me je to vsecko svinsky predrazeny, kazdopadne ma (aspon u o2) dve moznosti: nechat si v nevedomosti prodat za 10ł prazdnou simku, jako ja, s tim ze je pak moznost mit mesicne naky volny minuty (ale musis si koupit urcity mnozstvi kreditu a provolat, nevim presne). nebo rict ze chce simku zadarmo, kde pak neni zadna premie. a nebo je tu este treti moznost, a to je celkem neznamej operator MOBILE WORLD, kterej ma vyhodny volani do ciziny, myslim ze 7p/min. za prichozi hovory odkudkoliv nikdy nic neplatis. pokud ma nakyho kamose s pausalem a hafem volnejch minut kterej by ji nechal od sebe volat, tak by to mela idealni. a pokud ma pristup na net, tak je uplne nejlepsi si poridit skype.

    OdpovědětVymazat
  4. a vis jak krasne vrze deset centaku rozjezdeneho a znovu zmrzleho snehu pod koly forda? nevis? ja taky ne a prave to jdu zjistit takze kdyby to byl muj posledni komentar v zivote tak mi posli venec :))

    OdpovědětVymazat