čtvrtek 11. ledna 2007

Dohrané hry od 1.10. do 31.12.2006


El Matador - Český (ne)úspěch plný českých detailů
Seznam her dohraných mezi 1. říjnem a 31. prosincem 2006. Obsahuje výhradně PS2 tituly a dokazuje, že i v Anglii jsem se docela činil, i když to zdaleka nedosahuje mých výkonů v době maximálního pařanství. Bohužel se mi nepovedl původní záměr, a sice aby Gothic 3 byl poslední hrou roku 2006 a současně čtyřstým pokořeným titulem.
EL MATADOR
" Dopařeno 2.10.06 ve 2:08 na obt. NORMAL (2/4). Docela mě to bavilo, je to taková pohodová střílečka na odreagování typu Max Payne, ale míň ponurá a těžší. Dojmy z hraní jsem shrnul do následujících kladných a záporných bodů.

- Příšerný dabing.
- Odporná, naprosto se nehodící diskofilní hudba.
- Bezchybná, až jasnovidecká muška jinak úplně blbých nepřátel.
- Občasné bugy (vlastně jen tři za celou hru: spadnutí do Woken, zmetek co prošel zavřenými dveřmi, zaseklá kamera).
- Absurdní, vyloženě nesmyslná hw náročnost. Ačkoliv hra vypadá podobně jako HL2 a určitě je míň komplexní než třeba Oblivion, na sestavě která oba zmíněné tituly zvládne v pohodě se El Matador nesmyslně seká.
- Plitký a nezajímavý příběh, který prokoukne i děcko už ve druhé misi (klasické klišé /SPOILER/ s policejním náčelníkem těsně před důchodem, jenž se cítí zhrzen nevděkem za celoživotní službu a chce si trochu vypomoct. Zradí policii, své podřízené pošle na smrt a rozhodne se ukořistit celý megalup, v tomto případě 80 tun koksu.
Nějaká ta pozitiva se ale taky najdou. Po rozkliknutí článku.


+ Pohodová střílečka na odreagování (příjemně se střílí, zmetci uspokojivě padají na zem, nemusí se u toho moc myslet).
+ Široký výběr zbraní (ačkoliv je použitelná sotva polovina).
+ Velice detailní a realistická grafika přesně podle mého gusta.
+ Ačkoliv se hra odehrává v Jižní Americe, najdeme v ní spousty věcí známých z běžného českého života: typické sídlištní popelnice, ulice otexturované klasickými dlažebními kostkami, chlap co kouří Startky, ještěrka značky Desta /ve hře změněno na Festa/, panelákové hydranty a elektrické skříně, vojenská Tatra, odpadový kontejner jaký na sobě mívají Ávie, odpadkové koše, bankomat GE Money Bank /změněno na Gringos Money Bank/, u nás hodně prodávané klavesnice. A určitě jsem toho spoustu přehlédl.

Urban Chaos: Riot Response - brutální headshotové hody a patetičtí Američané
CHAMELEON
" Dopařeno 7.10.06 ve 22:24 na obt. NORMAL (1/2). Moc mě to bavilo. Vidět v enginu Mafie hru z moderního prostředí bylo vskutku zajímavé. Akorát ten dabing stál za dvakrát zlámanou grešli, ale můžu být rád že to aspoň nebylo v češtině a dabované Cenegou...
DARKWATCH
" Dopařeno 11.11.06 v 19:46 (PS2) na obt. COWBOY (2/4). Většinu jsem odehrál v ČR, poslední část jsem pak dorazil v Anglii.
URBAN CHAOS: RIOT RESPONSE
" Dopařeno 18.11.06 v 16:40 (PS2) na obt. ELITE (3/4). 20.11.06 pokořeno na obt. TERROR (4/4), která se odemkla až po zvládnutí hry na ELITE. K získání 100% bonusů mi chybí jedna jediná maska v levelu Webster Street, kterou jsem ani po několika detailních prolezeních celé úrovně prostě nenašel.


Onimusha 3: Demon Siege - samurajské hody s nosatým Francouzem
SLY 2 - BAND OF THIEVES
" Dopařeno 26.11.06 V 16:08 (PS2) po těžce intenzivně propařeném víkendu.
" Sly 2 jsem si zahrál na Bludrovo doporučení, jinak jsem o hře nevěděl absolutně nic. Musím uznat, že je velice dobrá, zábavná, chytlavá, a ačkoliv zjevně určená dětem, i dospělý se u ní pobaví. Jediné co mě štvalo, neřku-li přímo uráželo, byly doslova pro blbce nápovědy, které hráčům neustále připomínají naprosto jasné věci. Jedinou omluvou je cílová skupina tohoto produktu - děti.
" Moje čtyřstá dohraná pařba!!! Původní plán sice jako čtyřstovku viděl Gothic 3, což měla být i poslední hra roku 2006, okolnosti se však radikálně změnily (v říjnu jsem odjel do Anglie, vybaven pouze konzolí). Gothic letos nebude a počet dohraných her přesáhne 400.
ONIMUSHA 3 - DEMON SIEGE
" Dopařeno 30.11.06 ve 21:37 (PS2) po několika celodenních intenzivních pařbách. Onimusha 3 se mi natolik líbila, že si co nejdřív seženu ostatní díly.

The Godfather - EA to sice zkonila, ale ne zas tak moc
THE GODFATHER
" Dopařeno 9.12.06 ve 20:45 (PS2). Hotovo 99%, jsem Don of NYC, získal jsem všechny safehouse, živnosti, nelegální obchody, warehouse, atd. Jediné co mi chybí je JEDEN TREZOR, jenž jsem při svých trezorových čístkách buďto přehlédl nebo si ho nevšiml, každopádně kvůli němu nebudu podnikat komplexní pátrací akci, na to už jsem trochu moc starý. Filmových pásků mám jen 37, což jsou ty na které jsem při hraní náhodně narazil, aktivně jsem je vůbec nehledal.
" Docela mě zklamalo a zmátlo povýšení na Dona. Když mě Michael Corleone pasoval na Underbosse, byla u toho pěkná animace a po splnění daných misí to dávalo smysl, jenže pak jsem zcela náhle a bez zjevné příčiny skočil na Dona. Co se stalo s Michaelem? Šel na pivo a zůstal tam? Upgrade na pána New Yorku už pak byla jen formalita.
" Co se týče dojmů ze hry jako takové, řeknu to asi takhle: skvělý GTA klon v kmotrovských čtyřicátých letech. Vadilo mi jen pár nepříjemných neduhů, například že když je nepřítel skrčený za barem, vy stojíte na druhé straně a posíláte mu kulky do hlavy, vůbec nic se neděje. Pobavilo mě, jak markantní je vliv EA na jízdní vlastnosti vozidel - úplné Need for Speed. Co mi radost neudělalo, nepovažuji to však za kdovíjak důležité, je chabá grafika. Jo a ještě něco - naprosto dementní ovládání, kvůli němuž jsem zavrhl PC verzi a radši si to zahrál na PS2.

2 komentáře: