neděle 14. ledna 2007

Japonské hry mi nesednou

Dneska jsem si zkusil zahrát Metal Gear Solid 2 na PS2. Po půl hodině jsem to vzdal. Příliš kecání a postava Snakea je mi vyloženě nesympatická. Nechápu, jak může super vytrénovaný elitní agent být tak přiblblý, že se na každou kravinu ptá nějakého generála, a proč se ho zmocňuje záchvat paniky když se ocitne v místnosti s nepřátelským vojákem.
Stejně jsem zavrhnul Final Fantasy X. Krom toho že mě systém tahových soubojů nudí, tak mě nudí ty divné dialogy a všechno okolo. RPG západního typu, např. Gothic, jsou mi mnohem bližší.

7 komentářů:

  1. Mam stejnej nazor jsou sice plne novych napadu ale obcas sou zbytecne moc komplikovane.. treba par chvil mi zabralo pochopeni MGS ovladani v SoL, ktery bylo trosku jiny jak v ostatnich hrach. Hra samotna byla zabavna ale kdyz uz sem byl v nejake te pate urovni tak mi prisla silne linearni hlavne stejnym pristredim a neprateli ale rakosniky to asi bavi...

    OdpovědětVymazat
  2. PC hráči nejsou na takovéto hry zvyklí. Jiný grafický a herní styl, spousta vychytávek, složitý příběh, špičkové zpracování, filmový soundtrack.MGS 2 si zachovává vlastnost, která pomalu začíná upadat v honbě za co největším realismem a dokonalou grafikou - zábavu, byť ji podává ve zcela jiné a netradiční formě. Pokud hrajete jen pro odreagování a dokonalé technické zpracování je pro vás vším, Splinter Cell se stává příhodnější volbou. Pokud však máte rádi příběhově košaté akce a omšelé schéma boje dobra se zlem vás již začíná nudit, berte MGS 2 všemi deseti. Vždyť kdo rozhoduje, co je dobré a co zlé? Vláda? Ti, pod jejichž moc spadají vlády celého světa? Bůh? Nebo snad my sami? A jsou naše úsudky dostatečně autonomní, neřízené milióny vnějších podnětů, které zase ovládá někdo jiný? To jsou jen náznaky poselství, které v sobě ukrývá Metal Gear Solid 2.

    OdpovědětVymazat
  3. jezismajra odkuds tu moudrost opsal?me je na MGS nesympatickej predevsim hlavni hrdina. zaprve ma blby japonsky haro, pamatuju se na staryho dobryho rambo typka z prvniho metal gearu z osmibitu. a pak proste chova se jako blb. jinak co se tyce tech. zpracovani, grafiky, realisticnosti atd atd tak to pro me zdaleka nejsou priority. pokud je hra zabavna, muze vypadat jako 14 let starej Doom. proto taky tak strasne rad hraju 14 let staryho Dooma dodnes :)

    OdpovědětVymazat
  4. snake si na zacatku mgs1 to puvodni haro z urcitych duvodu ostrihal.a jestli te to potesi,tak po tanker epizode(cca 25% hry)snake umira(pozdeji se to vysvetli)a dal se hraje s raidenem(ktery ma velke haro;)

    OdpovědětVymazat
  5. zet: verim tomu ze ma mgs skvelej pribeh a mrzi me ze si ho nezahraju, dost sem se na tu hru tesil, ale proste me to nebavi. stejny zklamani sem pocitil u FFX. na druhou stranu, takovej resident evil, silent hill ci zelda, tam neni o cem diskutovat.

    OdpovědětVymazat
  6. muzes zkusit ff12,tam jsou souboje v realnem case.ale pribeh a styl hry je porad takovy \"jiny\",alias japonsky(nastesti;)

    OdpovědětVymazat
  7. nj, ve Stormovi se ten PCckar nezapre, prilis dlouho a prilis intenzivne byl pomalu otravovan zapadnimi hrami, ze nepozna klenoty mezi vsemi hrami :)Ale taky bych ti doporucil FF XII, sice to (oproti FF X) nema skoro zadny pribeh, ale je to FF s vyraznym nadechem \"zapadnich\" RPG.

    OdpovědětVymazat