sobota 22. března 2008

Už jsem myslel že to mám!

Chci znát váš názor na dva klipy, které mi vrtají hlavou. Před přečtením článku si je oba pusťte, abyste při jejich posuzování nebyli ovlivněni uvedenými informacemi. UPDATE: videa byla odstraněna původním uživatelem.
Před časem jsme se s Michalem dohadovali o jednom songu od Crazy Froga, respektive o původu melodie. Mně byla okamžitě povědomá, ale za boha jsem si nemohl vzpomenout odkud ji znám. Michal téměř okamžitě prohlásil, že je to znělka jednoho z kdysivá, v dávno ztracených dobách našeho dětství, vysílaného dětského pořadu, akorát si nebyl jistý zda Vega či Magion. Já se do krve hádal že to je úplně odjinud, i když už nevím odkud, a naše neochvějná jistota vyústila v riskantní sázku. Jak jde o sázení, já myslím na něco praktického, například na třista liber, zatímco Michal, ten starý sadista, netouží po ničem jiném než mi moct uštědřit pořádný kopanec do koulí. Nakonec to nedopadlo nijak, protože jsme nedokázali nikde vypátrat původní znělku zmíněných pořadů, a ze šesti nezávisle dotázaných lidí našeho věku dala půlka za pravdu mně, půlka jemu. No abych to zkrátil, kopanec se nekonal a na sázku se zapomnělo. A já si to dneska štráduju po Piccadilly a z jednoho krámku zazní ta melodie. Přejdu to jen s myšlenkou "hele, Crazy Frog, o tomhle jsme se sázeli". Za půl hodiny, u mušle vypouštějíce přebytečné tekutiny, mi mozek zaplavila jediná myšlenka - Policajt z Beverly Hills! To je ta melodie, žádnej Magón! Doma jsem hnedka vlétl na Youtube, celý natěšený jak obnovím sázku a pošlu Michala do kolen si je pustil, a zjistil že Crazy Frog sice použil rytmus z filmu o Beverlyhillskem usměvavém černochovi, jenže v úplně jiném klipu. Takže se kopanec nekoná. Kdovi, možná je to nakonec dobře pro mě...

5 komentářů:

  1. Noo, Magion i Vegu jsem sledoval.. ale myslim, ze uz mi v hlave zbyly jen zachvevy, jsem preci jenom rocnik 88. Kazdopadne vim, ze ve znelce magionu byly nejaky elektronky, ktery pak udelaly dohromady napis Magion, a zvukove slo o syntezu nejakych, v te dobe pro predstavu prace pocitace typickych zvuku + bici. Z Vegy si pamatuju akorat Hlozka.A co se tyce songu - Axel, neboli Policajt z Beverly Hills theme hraje na pozadi prvniho videa tady, pricemz ten trabant v pozadi, je snad udajne ceska zalezitost, kterou jsem slysel (bez Axela a zabaka) uz pred nekolika lety. Druhej song je techno Popcorn od Kingsleye Gershona a pochazi tusim z roku 1969. V Evrope to byla desna hitovka, hlavne v Nemecku. Ale to uz jsem jenom cetl :)

    OdpovědětVymazat
  2. Popcorn theme byl kdysi za komančů ústřední melodií jednoho dětského pořadu pro školáky. Myslím, že se snad jednalo o matematiku, kterou komentoval animovaný vykřičník a otazník. Snad mě paměť neklame...

    OdpovědětVymazat
  3. PopcornTeď teda nevím, o jakou z těch dvou uvedených vám jde, ale nebyl Popcorn v jednom díle Jen počkej zajíci! (v tom co se odehrával na stavbě)?

    OdpovědětVymazat
  4. PopcornTu je Pockaj zajac s hudbou Popcorn: http://www.youtube.com...TAogGdLmFgTu je 79 verzii Popcornu: http://blog.wfmu.org...ons_of_.html(Odporucam \"Gershon Kingsley Popcorn Instrumental 12 Inch\")A tu je o skladbe a autorovi Gershonovi Kingsleym: http://en.wikipedia.org...mental%29Google je mighty powa!

    OdpovědětVymazat
  5. emmacore: dik za info, parada. ale porad nevim jestli to byla i znelka magionu nebo ne :(

    OdpovědětVymazat