pondělí 17. dubna 2006

Filmový víkend

Právě jsem dorazil z práce domů. Po třech nočních mám konečně volno a čekají mě nádherné tři týdny denních směn! Och jak já jsem šťasten! V sobotu se mi nějakým zázrakem povedlo naspat skoro pět hodin, jenže doma jsem vytuhl na další čtyři, a dnes v noci se mi zase nechtělo spát. Pochrupal jsem si alespoň dvě hodiny, a ačkoliv mi cestou domů padala brada, procházka na čerstvém vzduchu plus uklidňující pocit z prázdných ulic vylidněné Prahy mě trochu probral. Když jsem pak doma otevřel lednici a uzřel flašku Malibu, vrátil se do mě život plným proudem, respektive panákem (sory ségra, tomuhle jsem prostě neodolal). Dávka optimismu mě přiměla zavrhnout postel, pustit kompa a... Oblivion! Ale nejdřív vydám aspoň jeden příspěvek, když už jsem se s ním o víkendu psal.
V pátek, sobotu i neděli jsem měl to potěšení trávit večery i noci v práci. Abych ten čas aspoň nějak využil, vzal jsem si tuny filmů, které mi doma celé měsíce zabírají místo na disku a nejsem schopný je skouknout. Začal jsem hororovou seancí: Kruh 2, Kletba bratří Grimmů (netušil jsem, že jde o pohádku s nádechem hororu) a Nenávist, japonský titul inspirovaný Kruhem. Vyloženě nadšený jsem pak byl ze snímku Utržený ze řetězu, v němž se mísí skvělé herecké obsazení (Jet-li, Freeman - Gordon to není, ale já si na jméno herce fakt nevzpomenu), brutální rvačky, britský dialekt, krutý, až zvrhlý anglický genstr a dojemný příběh o tom, kterak nebohá oběť onoho genstra získala nový život, pomstila svou matku a poznala štěstí. Filmový víkend jsem pak završil komedií Mr & Mrs Smith s Bradem Pittem a Angelinou Pittovou.

Ze všeho nejvíc mě však pobavila Seagalovka vysílaná jednou z komerčních televizí - Lovec policajtů, v originále Exit Wounds. Tenhle film jsem viděl před pár lety na DVD, a vyloženě jsem se těšil ho znovu zkouknout. Tehdy jsem nechápal, jak může herec, jenž točí naprosté píčoviny, být tak slavný, ale pak mi to došlo - jeho filmy se musejí brát s nadhledem, pak se u nich člověk výborně zasměje. Možná namítnete, že Přepadení Boeingu 747, nebojaksetosakrajmenuje, není špatný film, a máte pravdu, jenže tam si Seagal zahrál sotva deset minut. Zpět ale k tématu: z Lovce policajtů mi nesmazatelně utkvěla v paměti začáteční scéna, kdy je spáchán atentát na nějakého guvernera či co, dva rambouskové a jeden vrtulník během několika minut zlikvidují celou ochranku, načež dorazí ON, veliký Steven, neohroženě se vrhne do bitevní vřavy a s vědomím, že jemu nemůže ublížit nikdo a nic, natož vrtulník osazený kulometem M60, všechno rozstřílí nacimpr campr svou automatickou pistolí s nekonečným zásobníkem. Ve chvíli, kdy kolem něho létají kulky z M60 a on jedinou dávkou ze špuntovky transformuje helikoptéru v ohňostroj, zapomínám na slušné mravy a začínám se nezřízeně smát. Prostě skvělá komedie, nevím jak jsem na ten film mohl někdy nadávat!

8 komentářů:

  1. Jo starý filmy Seagala Rulezz prostě je to dokonalý jak ho nikdo nemůže zranit :)To miluju na něm:)

    OdpovědětVymazat
  2. ChickenAssKicker17. dubna 2006 v 11:43

    Takovejhle veget v práci bych bral taky... bohužel, patřím k té většině, co musí v práci pracovat :-)

    OdpovědětVymazat
  3. k tomu Stevenovi: http://www.dusky.sk/pics/2005-10/1450_00026001.jpg

    OdpovědětVymazat
  4. Shogun: LOL :)))Garret: jo, to ja vetsinou taky. jak rikal jeden muj kolega: kdyz sem pres sedmi lety nastupoval, stihnul sem si za smenu precist knizku. dneska se ani nepovidam na nazev. stejne tak se clovek v normalni pracovni den nestihne ani podivat na internet. ale kdyz uz tam musim travit noci, ktery sou posledni dobou nastesti dost klidny, proc toho nevyuzit. aspon nejsem tak nasranej ze nemuzu doma parit oblivion.

    OdpovědětVymazat
  5. No jak říkám, takovou práci bych bral taky... :-)))

    OdpovědětVymazat
  6. To Shogun no když děláš akční filmy tak moc dobrej herec bejt nemusíš:)

    OdpovědětVymazat
  7. Shogun: LOL =)))))))Storm: Bezva džob, nechceš si to vyměnit?

    OdpovědětVymazat
  8. stale stejnej xichtv souvislosti se Shogunovym prispevkem mi na mysli vytanula jedna zajimava animace, kterou jsem kdysi videl.Zobrazuje vlastne to samy co ta Shogunova fotka: bohate vyrazivo akčního hrdinyhttp://www.lemonzoo.com/funny_animations/15184/Paris_Hilton___Same_Face.html

    OdpovědětVymazat