neděle 23. července 2006

Sen o doomovce

Už dlouho toužím po stroji, jenž by dokázal v reálném čase přenášet lidské myšlenky do psané podoby. Ty nejlepší nápady a hlášky do článků mě totiž většinou napadají ve sprše, nebo před usnutím, a samozřejmě je do rána zapomenu. I když pak sedím u kompu, příval myšlenek nestíhám zapisovat, ačkoliv jsem měl z daktilografie jedničku.

Ode dneška toužím i po takovém vynálezu, jenž by to uměl s videem. Zdál se mi jeden z těch vzácných snů, které nejen že si pamatuji, ale navíc jsou poměrně uniformní a mají hlavu a patu. Nějak se mi zazdálo, že pařím Prey, docela mě to bavilo a byla pohoda. Po čase jsem si však uvědomil, že střílím nacisty, a že vlastně vůbec nejsem na kosmické lodi, nýbrž někde ve Francii. Vypadalo to trochu jako Medal of Honor, ačkoliv mě spíš ovlivnil včera nainstalovaný Commandos Strike Force. Každopádně měla hra výborný spád, kvalitní design levelů a špičkovou grafiku, která nekladla pražádné hardwarové nároky na můj počítač ze šedé hmoty. Až s uvědoměním, že to není Prey ale MOHAA, jsem se probudil a zalitoval, že ta hra není opravdová.

6 komentářů:

  1. Máš to ale zajímavé sny;)Ale ten zapisovací stroj by nebyl marný...i když psaní na klávesnici má své nepopiratelné kouzlo...

    OdpovědětVymazat
  2. samozrejme ze zaznamenanej material by potreboval este doupravit, myslenky sou vetsinou utrzkovity a ne zcela navazujici, ale de o rychlej zaznam primarniho materialu :)

    OdpovědětVymazat
  3. a to me se o hrach skoro nikdy nezda... a kdyz jo, tak to stejne zapomenu.

    OdpovědětVymazat
  4. To mi připomíná spolubydliče na koleji, který hrám takřka neholduje, odmítá zkoušet cokoli, co nezná, a hraje výhradně starý škváry typu Dangerous Dave nebo Prince of Persia. Nebo Wolfenstein 3D, což mě inspirovalo, abych ho ukecal k vyzkoušení Dooma (toho prvního, trojka by se mu asi moc nelíbila; po ujištění, že to dělali stejní lidé, jako jeho milovaného Wolfa, ho byl ochoten dokonce i zkusit). Pochopitelně z toho byl celkem dost urvanej, první tři dny nedělal na kompu nic jinýho, než proháněl impy. I doom-reflex se dostavil v plné síle. A jednou takhle pozdě večer sebou na posteli házel a mumlal nadávky a když jsem se ho o chvíli později, když se probudil, zeptal, proč ze spaní nadává, odpověděl, že se mu zdálo o doomovi a že tam byli impové a kulometčíci a dávali mu hrozně na prdel. =)

    OdpovědětVymazat
  5. lol, takovydle sny sem mel jednu dobu pravidelne, akorat sem to lip zvladal :)

    OdpovědětVymazat
  6. A nechces si na to zaznamenavani napadu poridit vodotesnej diktafon (nebo mp3 flasku - dnes uz umi diktafonit skoro kazdej). Pravda nic zavratnyho si na tom nezaparis, ale zase bys mohl udelat podcast ;)

    OdpovědětVymazat