úterý 20. června 2006

Pšt... glogloglogloglo... aaaaach

Je půl desáté večer a podle nadpisu by se zdálo, že půjde o veselý, zábavný a alkoholem opředený příspěvek. Opak je však pravdou, protože otevření lahvové desítky, pomazlení se s jejím oroseným trupem a následné vykropení prvních chladivých loků do vyprahlého hrdla, to je první skutečně příjemný zážitek v tomto otřesném a zapomenutí hodném začátku týdne.

Před chvilkou jsem přišel z práce a celou cestu jsem přemítal, zda má větší prioritu sprcha, oholení povíkendového strniště, hraní GTA, vyčištění zmaštěného grilu, spaní či dojedení šunkafleků, které nám v pátek upekla matka a které moje (sestra odpustí) zmlsaná sestra nebyla schopná sníst, nebo je aspoň dát do lednice. Milostpaní totiž chutnají akorát jogurty a kdykoliv někdo něco uvaří, tak to buď sním já, nebo pes, nebo se to zkazí, protože to někdo nechá ležet na sporáku aniž by se aspoň obtěžoval to přendat do lednice, jedno kolik to koho stálo peněz a úsilí.

Rozhodně nebylo v plánu psaní na blog, takže jak už to tak bývá, právě u této činnosti jsem se brutálně zasekl. Asi se z dnešního martiria potřebuju vykecat, abych na tento odporný devatenáctý červen co nejdřív zapomněl.

Bolí mě hlava, polil jsem se hnusným kafem, které jsem stejně spařil protože při konzumaci šunkafleků mi úplně vypadlo z hlavy že vařím vodu, chce se mi sp(r)át, a navíc jsem se včera nechal od Přizdy ukecat na článek o GTA, ačkoliv ho absolutně nestíhám napsat a mám hafo jiné práce. Ale to pivo, to mě vyloženě potěšilo a vrátilo aspoň kousilínek nálady z parádního víkendu stráveného na chatě (snad o něm poreferuji příště, teď fakt nemám sílu). A co mě dneska tak strašně zdrchalo, zničilo, naštvalo a demoralizovalo? Přece práce vážení, práce!

Spánkový deficit (usnul jsem v půl třetí ráno a vstával v šest) mi zas tak nevadí, respektive nevadil by, kdyby byl v práci klid a nesralo se všechno co se srát může, navíc s tím příšerným vedrem které rozpouští i azbestovou izolaci našeho neklimatizovaného dispečinku. Po čtrnácti dnech nočních směn, kdy jsem se všem nepříjemnostem směle vyhýbal, na mě bohužel zase padly denní, a to se nemělo stát. Kvůli *** vedení firmy (dosaďte libovolný vulgarismus), které fakt "skvěle" zařídilo funkčnost našeho softwaru, teď máme dlouhodobě nefunkční software, který člověka dovádí k naprostému stresovému vyčerpání, nutí ho sprostě nadávat, nervovat se, a samozřejmě hrozně zdržuje od práce. A to všechno jen proto, že jistá banda kreténů vymyslela naprosto kreténský (což odpovídá) systém a ještě se na tom snažila ušetřit.
Aby toho nebylo málo, byli přijati čtyři noví dispečeři, zřejmě jako náhrada za pět lidí (včetně mě) kteří podali výpověď před téměř třemi měsíci. O důvodech tohoto kroku poreferuji jindy, až budu mít poslední výplatu na účtě a veškeré moje legální styky s firmou budou definitivně přerušeny. Ale k věci: přijímání nových sil je zcela logické, co už však logické není, je jejich naverbování teprve před dvěma týdny, když už to odcházející mají za pár, rádi by dosloužili v relativním klidu (tzn. žádné extra lahůdky) a rozhodně nemají náladu na zaučování nějakých nováčků. Samozřejmě, že když člověk může předat dlouholeté zkušenosti a vidí plody své práce, z nichž pomalu rostou zkušení a kvalitní pracovnící, má z toho dobrý pocit, jenže když dostane na starost zrovna toho, který se v tom plácá jak neplavec v rybníce, se vším se děsně loudá, a pro tuto práci očividně nebyl stvořen, akorát ho to otráví. A samozřejmě že jedinou adeptku ženského pohlaví, poměrně pohlednou a sympatickou, si pro sebe usurpuje kolegyně a spolu se pak straní ostatních.

Jistě se mi nedivíte, že jsem konec šichty přijal jako vysvobození a ačkoliv vím, že za pár hodin mě to martírium čeká zase, velice se mi ulevilo. Náladu mi bohužel nespravila ani kolegyně z už-ne-konkurenčního-dispečinku, protože měla moc práce a naprosto nestíhala komunikovat. Ale což, aspoň něco pozitivního jsem si na dnešku našel: všichni arogantní, přiblblí a jinak labilní klienti si dali dneska pohov a nemuseli jsme se s žádným z nich potýkat. Nejnepříjemnější hovor jsem měl na svém mobilu a týkal se výpovědi smlouvy o ADSL, kterou jsem poslal v březnu, kvůli neschopnosti firmy GTS Novera však net stále běží, ačkoliv mám dávno zařízený bezdrát, a teď mám na krku dvě faktury. O tom však poreferuji jindy, teď už semi chce fakt sp(r)át. Snad to zítra bude lepší...

2 komentáře:

  1. Jak to, že musíš platit oběma najednou ? Že by špatná smlouva ??

    OdpovědětVymazat
  2. protoze sem v breznu posilal vypoved adsl do nextry, melo to skoncit 2.6. kdy mi prisli namontovat wifinu, jenze ty idioti z nextry tam ten dopis nekde ztratili a net bezi dal, a ted mi rekli ze to mam poslat znova a ze bude normalne odtedka bezet dvoumesicni vypovedni lhuta. a ja udelal tu blbost ze sem vyhodil podaci listek z posty z toho brezna.

    OdpovědětVymazat