úterý 13. června 2006

Filmová Noční Hlídka

Zhlédnul jsem film Noční hlídka, na který jsem slyšel spíše rozpačité až negativní názory, a tady je názor můj bezprostředně po závěrečných titulcích. Text je z jednoho fóra bez jakýchkoliv úprav, jen taková rychlovka.

po strance pribehu myslim ze sem to pochopil v cajku, samozrejme ze primeri bylo ten zlej zeldus nebo jaxe menoval jen trpel a hledal prvni prilezitost jak vyhrat, ale tak aby tim neporusil primeri. proto zintrikoval celou tu zalezitost s tim antonem, ze chtel zabit svyho syna atd atd atd. takze dej celkem zajimavej. ale provedeni... no, je videt ze to nerezirovali amici, coz je na jednu stranu dobre, na druhou ty rusaci to natocili pomerne zvlastne. ty sceny a dialogy a vsecko... nejhustsi bylo to s tim letadlem - vlitne do turbiny ptak (coz se musi stavat bezne), vypadne kus nytu, spadne do vetraci sachty plny svabu a tou pak zensky do hrnku s kafem. no mazec :D a taky bylo super jak ten manik temnej paril toho tekkena nebo co a mel tam sam sebe happy ten mec vyndanej z patere to bylo pekne udelany.

4 komentáře:

  1. 3 body1) film má s knižní předlohou společný maximálně název a postavy, ostatní je příšerně zkomolené (např. konec filmu je naprosto o něčem jiném než v knize)2) bez znalosti knihy divákovi unikne mnoho důležitých souvislostí, které ve filmu jsou jen naznačeny.3) vřele doporučuji přečíst si celou trilogii, stojí to zato a je to daleko lepší zážitek, než filmtoť můj stručný názorKoyot

    OdpovědětVymazat
  2. naprosto souhlasim a taky to mam v umyslu, ale zatim sem se dostal jen k tomu filmu. jo a taky se dost tesim na hru.

    OdpovědětVymazat
  3. Ha, konecne mam zase cim prispet i ja do toho mlejna taky..;) Tak souhlas s koyotem, znalost knihy je vic nez povinna, ale...ALE..nebrat film jakozto zfilmovani trilogie - odlisnosti tu jsou mnohem vetsi, nez treba v pripade LOTRa..takze to brat mozna jako takovej druhej pohled na vec s tim, ze zaver filmu je opravdu diametralne odlisnej. Zaroven doporucuju precist nejen trilogii, ale i nasledujici hlidky - Temnou a Posledni..Lukjanenko se nekde nechal slyset, ze prej hodla pouzit tenhle svet asi jako Pratchett, a psat pribehy, dokud ho (nebo Vasilijeva) budou naapdat. A zajimavustka na zaver..Bekmabetov (reziser filmu) i Lukjanenko tvrdi, ze jako jedini dostali od Inkvizice povoleno povedet lidu, jak to je s hlidkama. A ze obe hlidky korigujou to, co se k lidem nakonec dostane...docela dobry blazni.Jo a storme..zadnej Zeldus..ale Zavulon...;)

    OdpovědětVymazat
  4. Heh, ja ani netušil, že vyšla nějaká Temná hlídka. Hnedka pro ni pádím do knihkupectví:)

    OdpovědětVymazat