pátek 16. června 2006

Ave GameON, část první

Je to už déle než rok, co světlo světa spatřil časopis GameON, a je tomu už půl roku, co tento úspěšný plátek k lítosti nás všech zanikl. Za devět měsíců své existence si vytvořil velmi slušné renomé a spousta čtenářů si ho oblíbila. Obsahoval 52 stránek (později 68) skvělých recenzí, preview, novinek a dalších užitečných informací, které za cenu 12Kč (později 25) prostě neměly konkurenci. Opomenu teď první číslo, za nímž stál Petr Kárník alias Karasman a šlo o tak trochu samostatnou záležitost, a zmíním některé z redaktorů, kteří se o časopis starali potom. Kromě šéfredaktorů Tomáše Zvelebila a Matěje Prella to bylo ještě několik ex členů SCORE: Jirka Storm Nehyba, tedy já, dále pak Ondřej Kolanda alias Kalandra, Ondřej Drebota neboli Dreb, a ještě pár dalších. Kromě ex skóráků se na stránkách GameONu podepsala celá řada jiných, neméně významných autorů, počínaje slovenskou dvojicí HuKusem (Peter Hucík) a Surusem (Martin Surový), Lichtenbergem (Daniel Krásný), Taltosem (Lukáš Bryksa), vždy vtipným Lukášem Baštou, jenž byl zároveň šéfredaktorem PlayON, a spoustou dalších.

Navzdory své úspěšnosti se bohužel GameON neudržel a prosincové číslo, na němž jsme pracovali stejně pilně jako na těch předchozích, se vůbec nedostalo do trafik. Zánik časopisu nás všechny hluboce zasáhl, ale kromě citového traumatu to bohužel přineslo i jiné, řekněme světské nepříjemnosti. Kromě očí pro pláč nám zbyla taky hromada nevydaných a nezaplacených článků, které si můžeme tak akorát vytisknout a využít ke zcela jinému účelu než četbě. Nevím jak ostatní, ale já dám v tomto případě přednost značkovému Harmasanu a články ponechám jejich původnímu účelu, tedy radosti čtenářů. Na blogu za to sice nedostanu zaplaceno a asi nedosáhnu čtenosti oněch 50 tisíc výtisků GameONu, ale dobrý pocit taky není k zahození.
Svými dvěma články, ačkoliv už jsou tak trochu out of date, vzdávám hold skvělému časopisu, jenž nás provázel rokem 2005. Odpočívej v pokoji.

PRŮVODCE NEJLEPŠÍMI HERNÍMI NÁKUPY. VÁNOCE, LÉTA PÁNĚ 2005

Každoroční konzumní hody jsou tu. Většina hráčů musí aspoň na chvíli opustit svá stanoviště, aby přispěla k masové likvidaci kaprů a prořezávání lesních dřevin. O jejich přikrášlování skleněnými koulemi ani nemluvě. Vyznáváte-li filozofii doktora Cynického, není lepší příležitost se na všechny vykašlat, koule nechat koulemi, sežrat řízky a místo shánění dárků sami sebe obdarovat nějakou pěknou hrou. Aby se vám lépe vybíralo, dali jsme hlavy dohromady a sestavili žebříček dvaceti nejzajímavějších titulů vydaných v roce 2005. Nechť slouží.


STŘÍLEČKY A STEALTH AKCE


Battlefield 2 + datadisk Special Forces
Žánr: 3D akce
Vydavatel: EA
Distributor v ČR: EA Czech
Lokalizace: český manuál
Cena: 1499 + 799,-
Minimální hardware: CPU 1,6GHz, 512MB RAM, 128MB grafika
Naše Hodnocení: 94 %
Čím upoutá: multiplayerem pro 64 hráčů; snadno přístupnou a zábavnou hratelností; dokonale vypilovaným systémem týmové hry; vysokou mírou realističnosti; skvělým zvukem a grafikou.
Čím zklame: vyššími hardwarovými nároky a delšími nahrávacími časy.
Ruce pryč, pokud: nemáte počítač nebo z jiného pošetilého důvodu neholdujete hrám.
Battlefield 2 můžeme právem označit za pokračování s velkým P, které je minimálně o 100 % lepší než původní hra, a že ta taky nebyla k zahození. Nejsilnější zbraní válčících velmocí není atomovka, nýbrž dobře sehraná skupina až šesti vojáků včetně velitele, který vše řídí shora pomocí speciální mapy. Ano, ten velitel můžete být i vy! Právě vycházející datadisk Special Forces hru obohacuje o nové mapy, noční akce, a zejména možnost být členem některého speciálního komanda, například ruských Specnaz. Hra je zaměřena primárně na multiplayer. Špičková grafika a zvuk si sice berou svoji daň v podobě vyšších, nikoli však přehnaných hardwarových nároků.



F.E.A.R.
Žánr: 3D akce
Vydavatel: Vivendi
Distributor v ČR: CD Projekt
Lokalizace: české titulky
Cena: 999,-
Minimální hardware: CPU 1,5GHz, 512MB RAM, 128MB grafika, 4GB HDD
Naše hodnocení: 90 %
Čím upoutá: efektem zpomalení času; příběhem; atmosférou; grafikou; AI nepřátel.
Čím zklame: stereotypním a poněkud chudým designem levelů.
Ruce pryč, pokud: se opravdu bojíte hororů.
Prvním z trojice "velkých" doomovek letošního podzimu je atmosferický F.E.A.R. Při experimentování s telepatií je nutné mít se na pozoru. Ještěže je nablízku speciálně vycvičený voják s nadpřirozenou schopností zpomalovat čas a plným báglem rezervní munice. Pokročilá AI, tradičně prvotřídní grafika, hororová atmosféra a tajemný příběh plný nečekaných překvapení zaručuje skvělou zábavu.




Call of Duty 2
Žánr: 3D akce
Vydavatel: Activision
Distributor v ČR: CD Projekt/Cenega
Lokalizace: žádná/české titulky
Cena: 1999,-/1299,-
Minimální hardware: CPU 1,8GHz, 512MB RAM, 128MB grafika, 4GB HDD
Naše Hodnocení: 87 %
Čím upoutá: excelentní grafikou; značnou dávkou realismu; hutnou hratelností; vynikající AI; multiplayerem.
Čím zklame: vysokou cenou (anglická verze); kratší herní dobou.
Ruce pryč, pokud: nemáte rádi druhou světovou; jste přívrženci německého zelí (watch out for the krauts!).
Nejeden hráč prohlásil, že Call of Duty 2 slupl jako malinu, což je velice výstižné. Tato intenzivní hra vás totiž přiková k monitoru a nenechá ani na vteřinu vydechnout, dokud ji nepokoříte. Spolu se soudruhy osvobodíte Stalingrad, v řadách britské armády se budete brodit africkým pískem a nakonec jako americký hrdina vyženete německý svrab z francouzských vinic a jako bouře vtrhnete do samotné Germánie. To všechno v naprosto špičkovém technickém provedení.



Quake 4
Žánr: 3D akce
Vydavatel: Activision
Distributor v ČR: CD Projekt/Cenega
Lokalizace: žádná/kompletně v češtině
Cena: 1999,-/1499,-
Minimální hardware: CPU 1,5 GHz, 512MB RAM, 128MB grafika, 4GB HDD
Naše hodnocení: 80 %
Čím upoutá: návazností na Quake 2; hratelností ve starém stylu; kvalitní grafikou a výbornou optimalizací.
Čím zklame: vysokou cenou; kratší herní dobou; extrémní lineárností; odfláknutým koncem.
Ruce pryč, pokud: máte slabý žaludek; bojíte se tmy.
Po vykosení Stroggů v Quake 2 se vracíme na planetu Stroggos, abychom hybridním bytostem načechrali kybernetické šunky v moderním grafickém zpracování. Quake 4 je nefalšovaná doomovka ze staré školy a navzdory poněkud kratšímu singleplayeru (8 hodin) je to povinnost pro všechny milovníky akčního žánru.





GTA: San Andreas
Žánr: 3rd person střílečka
Vydavatel: Take2
Distributor v ČR: Cenega
Lokalizace: české titulky
Cena: 1799,-
Minimální hardware: CPU 1 GHz, 256MB RAM, 64MB grafika, 3,6GB HDD
Naše hodnocení: 92 %
Čím upoutá: obrovskou rozmanitostí; nespočtem úkolů hlavních i vedlejších; příběhem plným zrady a křivdy; řadou drobných inovací; hrdina konečně umí plavat.
Čím zklame: potřetí stejný pokrm se přejí, i když je v něm koření sebevíc.
Ruce pryč, pokud: nesnesete opravdu vysokou míru brutality.
San Andreas je třetí v řadě novodobého GTA, a ačkoliv základní koncept je stále stejný, inovacemi se rozhodně nešetřilo. Posuďte sami: tři obrovská města a stejně tak velké venkovy, více než stovka různorodých úkolů, možnost řídit kamion i s návěsem, několik druhů motocyklů, bicyklů, vrtulníků, letadel včetně stíhačky, a dokonce i vlak! Sky diving už je jen drobnost...



Splinter Cell: Chaos Theory
Žánr: stealth akce
Vydavatel: Ubisoft
Distributor v ČR: Playman
Lokalizace: český manuál
Cena: 1599,-
Minimální hardware: CPU 1,5GHz, 512MB RAM, 128MB grafika
Naše hodnocení: nehodnoceno. Dnes říkáme: 93 %
Čím upoutá: mnohem zajímavěji podaný příběh; různorodé mise; nelineární postup; možnost hrát jak stealth, tak agresivním stylem; nové zbraně a pohyby; téměř dokonalá AI; dechberoucí grafika založená na pixel shaderech 3.0 a neméně kvalitní ozvučení.
Čím zklame: upřímně? Nevíme. Snad jen vyššími hardwarovými nároky v době vydání.
Ruce pryč, pokud: vás nebaví plížit se ve stínech a místo pistole s tlumičem dáte přednost rotačáku.
Sam Fisher se vydává zabránit válce mezi Severní a Jižní Koreou, do které je zapleteno i Japonsko a Čína. Třetí díl má s předchůdci společného asi tolik co hrozinky s mákem a až na několik odkazů je to jedna velká inovace, což jasně dokazuje tabulka "čím upoutá".



STRATEGIE


Civilization 4
Žánr: tahová strategie
Vydavatel: Take2
Distributor v ČR: Cenega
Lokalizace: český manuál
Cena: 1299,-
Minimální hardware: CPU 1,5 GHz, 256MB RAM, 32MB grafika
Naše hodnocení: 92 %
Čím upoutá: počtem probdělých nocí; možnostmi jako ztrestat lovce mamutů řízenou raketou z neviditelného stíhače; rozsahem zoomu z nebes až do nosní dírky vašeho otroka; intuitivním tutoriálem.
Čím zklame: slabou optimalizací grafiky a po dlouhých hodinách monotónním zvukem (naštěstí se dá vypnout).
Ruce pryč, pokud: jste se už dříve léčili ze závislosti; máte zkouškové období; máte už brzo odevzdat další články do časopisu.
Civilization 4 je znamením, že družiny anonymních závisláků na tlačítku "další tah", jsou stále v módě. Srdcem hrající fandové nenajdou na této hře žádné mouchy, protože si bere to nejlepší od svých předchůdců a v kombinaci s líbivou grafikou markantně poznamená vaši výplatní pásku nebo studentský index.



Age of Empires 3
Žánr: realtime strategie
Vydavatel: Microsoft
Distributor v ČR: Playman
Lokalizace: české titulky
Cena: 1299,-
Minimální hardware: CPU 1,4 GHz, 512MB RAM, 64MB grafika, 2GB HDD
Naše hodnocení: 91 %
Čím upoutá: zbrusu novým dějem; nutností obchodovat a používat diplomacii, například k ochočení domorodců; pěti stupni technického pokroku; parádním multiplayerem; vynikající grafikou (kompletně ve 3D), která používá Havok, Rag-doll a další serepetičky; nízkou hardwarovou náročností.
Čím zklame: nelze hrát ve spánku.
Ruce pryč, pokud: stejně jako u Civilizace 4 se rychle rodí herní závisláci, takže pokud máte před zkouškami...
Dlouho očekávaná trojka pojednává o dobití ráje. Ne, mytologie už tu jednou byla, tentokrát jde o americký kontinent, na nějž se podíváte coby příslušník jednoho z kolonizujících národů. Ve špičkovém grafickém provedení se prokoušete od prvních kroků napříč Amerikou až po občanskou válku v devatenáctém století. Jak praví tabulka "čím upoutá", opravdu je o co stát a tuto hru nelze než doporučit všem stratégům a objevitelům.



Black and White 2
Žánr: božská strategie
Vydavatel: EA
Distributor v ČR: EA Czech
Lokalizace: český manuál
Cena: 1399,-
Minimální hardware: CPU 1,6 GHz, 512MB RAM, 64MB grafika, 3,5GB HDD
Naše hodnocení: 80 %
Čím upoutá: svým služebníkům můžete číst myšlenky; když vás přestane bavit jedna činnost, můžete se vrhnout na jinou.
Čím zklame: absencí multiplayeru; slabou AI.
Ruce pryč, pokud: preferujete volnost prvního dílu a neradi se necháváte hrou svazovat.
Black & White 2 jasně dokazuje, že originální hry ještě nevymřely. Opomineme-li technické záležitosti jako pěknou grafiku a velice intuitivní ovládání, zbývá nám ještě řada nových zázraků jako zemětřesení nebo sopka, proměnlivé počasí a v neposlední řadě opravdu masivní bitvy, které jsou nejmarkantnějším rysem každé RTS, což B&W2 bezpochyby je, i když zde najdeme řadu vlivů z jiných žánrů.


RPG


Fable: The Lost Chapters
Žánr: fantasy RPG
Vydavatel: Microsoft
Distributor v ČR: Playman
Lokalizace: žádná
Cena: 1499,-
Minimální hardware: CPU 1,8 GHz, 512MB RAM, 128MB grafika, 3GB HDD
Naše hodnocení: 90 %
Čím upoutá: zajímavě podaným příběhem; originálními vedlejšími prvky; nádhernou, doslova pohádkovou grafikou a zvukem.
Čím zklame: konzolovými prvky, které do RPG nepatří; přílišnou krátkostí; častým loadováním; hrozným inventářem.
Ruce pryč, pokud: nechcete pohádku z konzole, ale pořádné RPG. V tom případě sáhněte raději po Gothic nebo Morrowind.
Pohádka z XBOXu překvapila nejednoho myšítkáře svým kouzelným zpracováním, ovšem kromě kladů má i dost rozporuplných vlastností. Hračičky určitě potěší všelijaké vedlejší prvky a mixy žánrů, které z Fable dělají koktejl RPG, rubačky a The Sims.



SW: Knights of the Old Republic 2 – The Sith Lords
Žánr: sci-fi RPG
Vydavatel: Lucas Arts
Distributor v ČR: CD Projekt
Lokalizace: neoficiální české titulky
Cena: 1499,-
Minimální hardware: CPU 1,2 GHz, 256MB RAM, 64MB grafika
Naše hodnocení: nehodnoceno. Dnes říkáme: 86 %
Čím upoutá: provázaností příběhu s prvním dílem; vylepšením interface; charismatickými postavami
Čím zklame: v podstatě stejné jako minule; pro někoho spíše datadisk se zmateným příběhem.
Ruce pryč, pokud: jste nepřišli na chuť ani prvnímu KotORu.
Před pěti lety Darth Revan s velkou pompou zachránil Republiku, ale temná strana Síly nikdy nespí, a tak vás čeká další křižácká výprava ve jménu dobra. Navštívíte nové i již známé planety, dočkáte se vylepšeného interface, promakanějších animací postav a pokročilejší inteligence spoluhráčů. Po stránce grafiky či bojového systému se nic nezměnilo.



Dungeon Siege 2
Žánr: fantasy RPG
Vydavatel: Microsoft
Distributor v ČR: Playman
Lokalizace: české titulky
Cena: 999,-
Minimální hardware: CPU 1 GHz, 256MB RAM, 64MB grafika, 4GB HDD
Naše hodnocení: 80 %
Čím upoutá: přehledným systémem vývoje postavy a managementu party; pečlivě zpracovaným deníkem; nízkými hardwarovými nároky; umělou inteligencí; kooperativním multiplayerem.
Čím zklame: po čase stereotypní; v jádru stejné jako první díl.
Ruce pryč, pokud: vás nebavila ani jednička.
Strýček Valdis je další z řady tyranů, kteří se snaží získat moc pomocí nějakého kouzelného artefaktu. Vy jste další z řady vyvolených, kteří mu v tom mohou, a možná že i chtějí zabránit. Dungeon Siege 2 je další z řady pokračování slavných titulů, které přicházejí ve stejném kabátě, ale s řadou vylepšení původního konceptu.




SPORT A AUTA


Need for Speed: Most Wanted
Žánr: arkádové závody
Vydavatel: EA
Distributor v ČR: EA Czech
Lokalizace: český manuál
Cena: 1499,-
Minimální hardware: CPU 1,5 GHz, 512MB RAM, 128MB grafika, 2,8GB HDD
Naše hodnocení: 86 %
Čím upoutá: jednoznačně policií; částečným návratem ke klasice; hodnotami na tachometru.
Čím zklame: honičky s policií mají své mouchy; většinu lidí přesně ve dvou třetinách přestanou bavit; chybí drift.
Ruce pryč, pokud: dáte přednost spíše reálnému simulátoru než arkádě.
Legendární série se vrací ke klasice, opouští přesvětlené město plné lesknoucího se asfaltu a vrhá se do podstatně přívětivějšího Rockport city, kde si užijete především napínavé honičky s policií, která je připravena proti ilegálním závodům nasadit ty nejtvrdší prostředky. Most Wanted si bere to nejlepší ze všech svých předchůdců a po nevydařených (nebo lépe kontroverzně přijatých) undergroundech je to vyložený balzám pro všechny milovníky arkádových závodů.



NHL 06
Žánr: hokej
Vydavatel: EA
Distributor v ČR: EA Czech
Lokalizace: české titulky
Cena: 1349,-
Minimální hardware: CPU 1,4 GHz, 256MB RAM, 64MB grafika, 1,4GB HDD
Naše hodnocení: 80 %
Čím upoutá: vyšším číslem v názvu než loňský ročník; možností odstřelit gólmanovu flašku (nechat ho vystřízlivět); prý taky lepší grafikou a animací.
Čím zklame: akčním pojetím; minimem invence; nepřítomností akčního intra "jako kdysi".
Ruce pryč, pokud: se vám ze všech ročníků nejvíc líbil ten poslední; už vás nebaví každý rok hrát stále tu samou hru; chcete hrát kombinační hokej a ne arkádu o dvou hokejistech.
NHL 06 se hratelností zříká skutečného hokeje a nahrazuje ho rychlou a dynamickou akcí. Pohyb puku je poměrně realistický (konečně!), což rozhodně kvitujeme, ale chtělo by to taky trochu změny. Ale raději té vedoucí k lepší simulaci týmového pojetí než mířící k větší akčnosti určené pro mladší hráče schopné jen omezeného ovládání.



Pro Evolution Soccer 5
Žánr: fotbal
Vydavatel: Konami
Distributor v ČR: CD Projekt
Lokalizace: český manuál
Cena: 1299,-
Minimální hardware: CPU 1 GHz, 128MB RAM, 32MB grafika
Naše hodnocení: 85 %
Čím upoutá: nejlepší varianta na zprofanovanou sérii FIFA; vychytanější animace než minule; zápasy na sněhu; nové licence.
Čím zklame: oproti minule skoro žádná změna; technicky slabší než nejnovější FIFA.
Ruce pryč, pokud: vás fotbal zajímá stejně jako diskofila nové album Napalm Death.
Ačkoliv FIFA dotahuje metu, zejména po technologické stránce, Pro Evolution Soccer 5 stále primuje v oblasti hratelnosti, tedy zábavy, což je to hlavní. Oproti minulému ročníku se změnilo pramálo, autoři si zřejmě střihli jeden "oddechový" titul před nástupem nextgen konzolí, takže jim to promineme. Za zmínku určitě stojí celkové zpomalení herního tempa, díky čemuž má hráč více času na rozmyšlenou, i když za cenu krapet uloudanějších zápasů.


ADVENTURY AKČNÍ A KLIKACÍ


Prince of Persia: The Two Thrones
Žánr: akční adventura
Vydavatel: Ubisoft
Distributor v ČR: Playman
Lokalizace: český manuál
Cena: 999,-
Minimální hardware: CPU 1,5GHz, 512MB RAM, 64MB grafika, 1,5GB HDD
Naše hodnocení: 88 %
Čím upoutá: završením poněkud zamotaného příběhu; značnou mírou brutality; skloubením obou předchozích dílů, občasnou nadvládou temného prince nad hlavním hrdinou.
Čím zklame: nepřináší zase tolik nového.
Ruce pryč, pokud: se vám dělá špatně z krkolomných akrobatických kousků a rozšmelcovaných nepřátel.
Závěrečný díl novodobé trilogie v sobě snoubí pohádkový Sands of Time a brutální Warrior Within, kde se z načančaného princátka stal zoufalý desperát. Two Thrones nepřináší mnoho nového, za zmínku stojí jedině rozdvojená princova osobnost a stealth kill. Uvidíme, jak dopadnou hrátky s časem tentokrát.




Fahrenheit
Žánr: 3D adventura
Vydavatel: Atari
Distributor v ČR: SevenM
Lokalizace: český manuál
Cena: 999,-
Minimální hardware: CPU 800 MHz, 256MB RAM, 64MB grafika, 4GB HDD
Naše hodnocení: 91 %
Čím upoutá: příběhem; spojením adventury a interaktivního filmu; revolučním ovládáním.
Čím zklame: napínavý příběh je završen klasickým klišé o záchraně světa.
Ruce pryč, pokud: dáváte přednost osvědčeným konceptům a neradi zkoušíte něco nového.
Mladý programátor někoho zabil, ale vůbec o tom neví. Policie mu pomůže leda tak do basy, a tak se snaží vypátrat pravdu sám. Fahrenheit je nevídaný projekt plný inovací, posouvající žánr adventure na zcela jinou kolej, po které se veze ruku v ruce s řadou originálních prvků, revolučním ovládáním počínaje, avšak zdaleka nekonče.



Myst 5: The End of Ages
Žánr: adventura
Vydavatel: Ubisoft
Distributor v ČR: Playman
Lokalizace: české titulky
Cena: 999,-
Minimální hardware: CPU 800MHz, 256MB RAM, 32MB grafika, 4,5GB HDD
Naše hodnocení: 77 %
Čím upoutá: vynikající grafikou; interaktivitou a senzační hudbou.
Čím zklame: podivnými logickými hádankami a přehnanými hardwarovými nároky.
Ruce pryč, pokud: není přemítání nad logickým řešením vaším šálkem kávy.
Myst 5 je závěrečným dílem slavné série, která se do podvědomí zarytých adventuristů zapsala především vysokou obtížností a radostí z prozkoumávaní širého herního světa. Pokud si tedy chcete naposled zařádit v kouzelné zemi, kde panoráma a puzzle stojí v jedné palebné linii, je pátý Myst ta správná volba.




SIMULACE ŽIVOTA


The Sims 2 + datadisky Nightlife, University a Christmas edition
Žánr: simulace života
Vydavatel: EA
Distributor v ČR: EA Czech
Lokalizace: české titulky
Cena: 1499 + 799, 799,-
Minimální hardware: CPU 1 GHz, 256MB RAM, 64MB grafika
Naše hodnocení: nerecenzováno Dnes říkáme: 86 %
Čím upoutá: účinkuje Leoš "brother" Mareš, nekonečnou hratelností, volností, technickým zpracováním.
Čím zklame: upřímně řečeno, v téhle kolonce musíme nechat prázdno.
Ruce pryč, pokud: jste muž, živíte se jako horník a v televizi k smrti nenávidíte reality show.
Pozor na Christmas edition pack, který obsahuje jen pár vánočních dekorací a oblečků. Jinak speciálně ve dvojici představují Sims 2 výbornou zábavu, která dokáže zaujmout i na celou noc. Simulace života rodiny je prostě geniální nápad a vpředvečer reality show i možná jediná šance, jak k počítači dostat holky.



The Movies
Žánr: simulace filmového studia
Vydavatel: Activision
Distributor v ČR: CD Projekt
Lokalizace: žádná
Cena: 1299,-
Minimální hardware: CPU 1,4 GHz, 256MB RAM, 64MB grafika, 2GB HDD
Naše hodnocení: 79 %
Čím upoutá: pohledem do zákulisí výroby filmů, historií od roku 1920, solidní strategickou částí.
Čím zklame: nepropojení tvorby filmu a vedení filmového studia.
Ruce pryč, pokud: nevíte, kdo byl Fellini a u počítače hodláte mačkat maximálně dvě tlačítka.
The Movies jsou sice vlastně jen standardní simulací, nicméně s velmi atraktivním žánrem a několika velkými bonusy. Možnost vytvářet si vlastní film nikde jinde nenajdete, a i když je vše zatím nové a neobroušené, tipuji, že The Movies 2 mohou dosáhnout mety takřka dokonalé a invenční hry. Za vyzkoušení to rozhodně stojí, a pokud máte rádi strategie a film, je to jasná volba.

2 komentáře:

  1. Smutné Storme, zase jedno nostalgický ráno... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Á, starej dobrej Kotor 2. Na tom jsem svýho času hodně ulít. Zato na Fable jsem byl natěšenej a nakonec z toho bylo dost velký zklamání.

    OdpovědětVymazat