sobota 10. června 2006

Problémoví klienti, část druhá

Druhá část pětidílného seriálu o klientech, které bychom radši neměli.

!!!UPOZORNĚNÍ!!! Nejsem rasista ani xenofob. Všechny zmíněné události jsou pravdivé, odehrály se tak jak jsou popsány a v práci se s nimi setkávám naprosto běžně, stejně jako mí kolegové. To co si o nich myslíme je naše věc.

Minulou zimu se skupině Poláků zastavilo auto na dálnici mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou. Hořko těžko jsem se s nimi dorozuměl a sdělil jim, že odtah do nejbližšího servisu bude stát přibližně 1500 až 2000 Korun, nejbližší odtahovka je od nich 25km a jsou v autě čtyři. Se vším souhlasili pohoda, jenže když přijel odtahář na místo, hoši si to jaksi rozmysleli, že prý je to zlodějina těch 16Kč za kilometr a že to nechtějí. Marný výjezd 50km ve dvě v noci byl rázem na světě. V první chvíli chtěl odtahář zavolat policii, která je z dálnice stáhne povinně a pokud nezaplatí, bude jim zabaveno auto. Nakonec však usoudil, že v mrazu, husté chumelenici a s projíždějícími silničáři, od jejichž radlic se sníh pěkně hromadí, se Polákům jistě líbí a že je tam tedy nechá, ať si to hoši užijou.


---------------

Promrzlá nešťastná emigrantka s vídeňským přízvukem zůstala uprostřed noci stát na dálnici mezi Brnem a Olomoucí. Neměla sebou ani mobil, pročež čekala dvě hodiny, než jí někdo zastavil a zavolal pomoc. Když jsme se jí ptali, zda má nějakou asistenční kartu, řekla že ne, že to zaplatí. V cuku letu u ní byl ochotný mechanik, závadu odstranil a předložil účet s částkou zhruba tisíci Korun. Paní se najednou začala ošívat, že má kartu OAMTC (Rakouský Autoklub) a že by tedy měla mít službu zdarma. Připomněli jsme jí, že při objednávání služby žádnou kartu nehlásila a i kdyby, s OAMTC nemáme smlouvu, pročež bychom jí bývali odkázali na jinou asistenční společnost. Když už měla spravené auto a seděla hezky v teple, najednou měla dost sil na to, aby začala vykřikovat že to je skandál, že kartu hlásila, že si bude stěžovat a kdesi cosi. Zřejmě velice rychle zapomněla, jak prosebně žadonila abychom jí přijeli pomoct, že mrzne a že to zaplatí. Lidi mají prostě krátkou paměť, a pokud to jsou arogantní emigranti, kteří přece žijí "na západě" a ne v nějakých zaprděných Čechách, je to holt problém. S Čechy to není až tak hrozné, zato Poláci, to je smrt.

---------------

Čecho-Rakušák u Frýdku vyrval svazek kabelů pod palubní deskou úplně nového vozu, aby manželka, se kterou se pohádal, nemohla odjet pryč. Po nás chtěl opravu na místě. Od začátku se choval arogantně, pak začal být vyloženě vulgární a urážlivý, takže nemělo smysl pokračovat v telefonátu, který jsem ukončil stisknutím tlačítka "zavěsit". Po chvíli chlap volal zpátky a začal rovnou slovy: "ty zmrde...!"... tůtůtů. Další volání: "já ti přijedu zakroutit krkem!!!"... tůtůtů. Takhle to proběhlo asi desetkrát, než pochopil že to je k ničemu a začal se bavit trochu normálně. Nakonec tam mechanik vyjel (dodnes nevím, co mě tenkrát přimělo ho tam poslat), to už však pán spustil novou lavinu výhružek: že tohle není normální, že až přijedu že mi rozbije hubu (myslel si, že na místo jedu já, naivka), a že pojede na policii, že už sedí v taxíku. Pak byl chvilku klid, pak se chlap zase ozval jako že je u policie a že mluví s nějakým plukovníkem nebo co, mezitím dorazil mechanik, zjistil výše uvedenou závadu (vyrvaný svazek kabelů), pochopitelně to neopravil a později mě informoval, že pan zákazník na žádné policii samozřejmě nebyl, a s manželkou se pohádal protože ten večer utratil dvacet tisíc v bordelu, z toho valnou část za alkohol...

4 komentáře:

  1. ked to citam, konecne sa citim zasa ako doma....

    OdpovědětVymazat
  2. Je mi jasný že to asi není žádná sranda se s těma lidma dohadovat, ale skvěle se to čte. Jen tak na ně!

    OdpovědětVymazat
  3. Nebyli to oniNebyli tady ti:http://www.ahaonline.cz...-hadicku/totožní s:http://storm.bloguje.cz...druha

    OdpovědětVymazat