středa 13. září 2006

11. září 2006 - trojnásobné výročí

Sice s tím přicházím jako s křížkem po funuse, kvůli hraní Call of Juarez jsem v pondělí neměl čas blogovat, ale lepší pozdě než vůbec.

Chci se zmínit o jedenáctém září, dni který se před pěti lety zapsal do historie atentátem na Spojené Státy, při němž zahynulo skoro tři tisíce lidí a spadlo pár mrakodrapů. Málokdo už ví, že v tomto datu se slaví další významné události. Nevím, zda jde o náhodu, ale v pondělí tomu bylo přesně 35 let, co zemřel Ruský prezident Brežněv.

Tak a po historické vsuvce se konečně dostávám k tomu, co je nejvýznamnější pro mě. Ačkoliv mám pracovní smlouvu od pondělí desátého, tak právě 11. září 2001 jsem poprvé nastoupil do zaměstnání. Naprosto přesně si vzpomínám, jak to tenkrát probíhalo. Všichni makali jako obvykle, já hypnotizoval monitor, snažil jsem se zorientovat v mě naprosto neznámém softwaru a pochopit jak to v práci chodí. Jinými slovy, byl jsem rád že jsem rád a absolutně jsem nevnímal okolí. Proto jsem sotva postřehl, když všichni přestali pracovat a jali se zírat na televizi, kde snad hodinu visel nekomentovaný záběr na čoudící mrakodrap. Přešel jsem to myšlenkou "proč jsou všichni tak odvařený z pořáru mrakodrapu? To už tu snad jednou bylo, ve filmu Skleněné Peklo." A dál si hleděl svojí práce. Až za pár dnů jsem se dozvěděl, že proběhl nějaký atentát a že ty záběry na čoudící mrakodrap byly právě o něm...

3 komentáře:

  1. no ja si na to take docela pamatuju. Vzpominam si, ze jsem tehdy makal na helpdesku jednoho ISP. Mel jsem odpoledny a prichystal jsem se nejak driv a mel jsem asi pul hodiny k dobru nez sem mel vyrazit do prace, tak jsem zapnul bednu. A co myslite - videl jsem naraz druheho letadla v primem prenosu. Pikantni na tom bylo, ze ten ISP tehdy sidlil ve Stimbildingu - to je takovej ten mrakodrap na Zelivskyho. V tom baraku snad nebyl nikdo kdo by kazdou chvili nekoukal, jestli nahodou nejake letadlo neleti moc nizko ;)Nicmene tehdy byl internet poradne pretizeny (mozna i ve WTC byl nejaky dulezity mezinarodni uzel), takze jsme meli prace az nad hlavu. To ze ty baraky spadly jsme se dozvedeli od zakazniku.

    OdpovědětVymazat
  2. Kurna, Breznev, ze byl v Rusku prezident?Mam za to, ze byl prvni tajemnik komunisticke strany :-)

    OdpovědětVymazat
  3. to mas jedno, proste breznev kazdej vi o co gou.

    OdpovědětVymazat