středa 26. prosince 2007

Unifest 2007 - část třetí

Tragédie na pivním podnose
Několik stavů opilosti, strastiplná cesta na Slovensko, přiznání se ke spánku a dramatická změna počasí. To všechno a ještě víc charakterizuje Unifest 2007, o jehož závěru se dočtete v dnešním příspěvku.

V posledních dnech bohužel došlo k neštěstí – zkazilo se nám pivo. Náhlé výkyvy teploty, špatně zvolená pozice posledního sudu (celkem se za pět dní vypily čtyři) a nemožnost pročistit pípě trubky bohužel vedla k tomu, že v posledních dnech akce dostalo pivo poněkud nakyslou, ne zrovna atraktivní příchuť. Někteří vytrvali a statečně pili skoro až do konce, stále častější však byly případy, kdy se ráno vylévaly celé půllitry zvětralého piva, které si někdo natočil, ochutnal a znechuceně ponechal svému osudu. Nakonec jsme museli jít do vsi pro lahváče. To už se však festival chýlil pomalu ke konci a nás čekala poslední série filmů.

Třetí filmové shrnutí
Disturbia je celkem standardní, o to však kvalitnější thriller americké výroby. Teenager dostane policejní domácí vězení kvůli drobným prohřeškům a aby se nějak zabavil, začne šmírovat sousedy. Do mladé holky odnaproti se klasicky po americku zamiluje (a ona do něj, to dá rozum), zatímco chlápek odvedle skrývá krvavé tajemství...

Science of sleep je cosi francouzského, na co jsem se po první půlhodině odmítl dívat a pud sebezáchovy mě uspal. Nepamatuji si o co přesně šlo, jen že to byla naprostá hovadina, a to je ještě mírně řečeno.
Francouzský snímek je však oskarové dílo v porovnání s jakousi japonskou (nebo korejskou, to nikdo z nás nepoznal) obrmegatotalgigakokotopíčovinou, ze které se všichni diváci ještě dlouho vzpamatovávali v zákulisí (i já si musel dát pár panáků abych ten šok překonal). Vůbec nikdo nepochopil, o čem ten divný film byl a která chorá mysl ho mohla stvořit. Střídavě se odvíjelo několik příběhů bez hlavy a paty, z nichž v jednom se chlápek octnul v kolotoči spočívajícím v příjezdu autem domů, nalezení divné manželky která ho nejdřív nacpala výbornou večeří, pak ho strašně zmlátila, načež on jí rozmlátil hlavu lopatou, zavezl do lesa, stejnou lopatou pohřbil, vrátil se autem domů, našel tam manželku živou, zdravou a ještě agresivnější než předtím, zabil jí, odvezl, vrátil se... Druhý příběh pak sledoval šťastnou asijskou rodinku jedoucí na představení slavného hypnotizéra, jenž v otcově mozku přehodil pár koleček a udělal z něj kuře, načež byl přímo na pódiu zabit protagonistou třetího příběhu, geniálním Vinnie Jonesem (Eurotrip, Podfu(c)k, 60 Sekund, Sbal prachy a vypadni), jenž prostě chodil po Japonsku a zabíjel lidi z těch ostatních příběhů. Celá ukrutnost byla završena pohledem na čtveřici retardovaných mladíků, kteří se vloupávali do domů nikoli aby kradli, ale aby si tam mohli hrát. Nakonec se zjistilo, že dva z nich jsou homosexuálně orientovaní a padli si do oka, načež je Vinnie Jones zabije.

Tím končí výčet filmů, alespoň těch co si pamatuji (proběhlo ještě pár miniaturních klipů a jakási animovaná parodie na Star Wars, která mi však přišla dost trapná a nestojí za zmínku) a tím i report z celé akce. V závěrečném shrnutí bych rád podotkl, že se mi Unifest 2007 velice líbil (až na kouř). Pobyt v přírodě s pípou, třemi sudy piva, desetilitrovým kotlem guláše a slovenským melounem (speciální odrůda s rumem místo šťávy) mi po tvrdé práci v Anglii přišel vhod a rád jsem se setkal s tolika dobrými lidmi, které vždycky rád vidím. Ocenil jsem Kubovy skvělé kuchařské schopnosti a děkuji mu tímto za vynikající hovězí guláš, na nějž se příští rok zase těším! Dále jsem rád, že jsem poznal velkého pijana Johnyho, o němž se Uniho spolek již mnohokrát rozplýval a oplakával jeho ztrátu. Tento velký milovník piva totiž padl za oběť ženě a přestal pít, aspoň do tohoto léta. A to je konec Unifestu přátelé, takže nashle příští rok (jestli přežiju silvestra, kterého strávím, mimochodem, opět na Uniho chatě). Nezapomeňte skouknout fotoseriál na rajče.net.

1 komentář:

  1. sudy boli 4 kamarade ;) 3*staropramen 1*cierna hora. inak vynikajuca praca

    OdpovědětVymazat