sobota 22. září 2007

Dotěrná herní vzpomínka

Stalo se vám někdy, že jste si zničehonic vzpomněli na určitý zážitek, věděli že jde o pasáž z nějaké hry či filmu, měli jste před očima dokonalý ostrý a detailní obraz té scény a nebyli s to si vzpomenout, odkud přesně pochází? Přesně to se mi dneska stalo a vrtalo mi to hlavou tak dlouho, dokud se nedostal ke kompu a neprovedl investigativní činnost. Chcete-li si taky trochu zainvestovat, přečtěte si následující odstavec. Řešení je na konci článku.

Mnou vybavená scéna vypadala takto: Afghanistán, začátek asi závěrečné mise, průměrná grafika, z dnešního hlediska nic extra. Hlavní postava naskakuje do džípu, ovšem nikoli za volant, nýbrž ke kulometu. Nalevo jsou nějaké baráčky a výbušné sudy. Nalevo se údolí rozpíná a váš úkol je probojovat se do bunkru a vyhodit ho do luftu výbušninou. Zároveň musíte dojít do vchodu ve skále, projít totálně temnou chodbou a někoho na jejím konci vystřílet. Střih. Další část miste se odehrává u obří budhistické sochy, před ní probíhá tuhý boj znepřátelených frakcí, vy se mezi nimi musíte proplížit, dostat se do oné sochy, za níž se skrývá další jeskyně, a na jejím konci zabít hlavního zmetka. Není to nijak tuhý boj, jde jen o to zastřelit nějakého finálního teroristu.

Tak a teď si zkuste, stejně jako já, projet rejstřík dopařených her a vybavit si do které z nich tato scéna patří. Mně to nasadilo takového brouka do hlavy, že jsem fakt musel ihned po příchodu sednout ke kompu, otevřít seznam dohranejch her, vzít v potaz možné kandidáty a podle screenshotů a článků na netu se dobrat pravdy. Nakonec mi pomohl web Abecedaher.cz, kde jsem se dobral velice detailní pravdy, jež přesně odpovídala mnou rozpomenuté scéně, jež je závěrečnou misí české pecky Chameleon.

1 komentář:

  1. Už když si napsal \"Afghánistán\" mě napadl Chameleon. Žádná jiná hra se v téhle zemi snad ani neodehrávala. Ale dohrál jsem ho jen asi do třetí mise, ten Afghánistán jsem tam viděl jen na screenshotu, pamatuju, že měl hl. hrdina na hlavě čepici...

    OdpovědětVymazat