pondělí 15. května 2006

Dohrané hry od písmene C


Carmageddon (1997)
Zápisy k hrám začínajícím na C, dopařeným od začátku Deníčku až do července 2006

CABAL
" Dopařeno 25.3.01 v 19:36 (RAINE) na 7 kreditů.

CALL OF CTHULHU: DARK CORNERS OF THE EARTH
" Dopařeno 3.4.06 v 16:11 na obt. PRIVATE DETECTIVE (2/5). Velice zajímavá a zábavná hra, jejíž konec mi bohužel totálně zkazily hned dva debilní bugy. Nejdřív to byla změna oproti XBOXové verzi, že na konci úprku z hroutící se jeskyně mě vždycky zabil balvan a nešlo s tím nic dělat, dokud jsem si na oficiálním fóru nepřečel řešení (tj. musí se vyskočit, protože se propadne podlaha, jenže to vůbec není poznat). Druhá věc byla nějaká chyba, kvůli které se zaseklo finální outro ve chvíli, kdy Jackovi spadl na zem deník při oběšení.


CALL OF DUTY
" Dopařeno 10.12.03 v 17.53 na obt. NORMAL (2/4).

CALL OF DUTY: UNITED OFFENSIVE
" Dopařeno 22.10.04 v 16:35 na obt. HARDENED (3/4).


Call of Duty (2003)
CALL OF DUTY 2
" Dopařeno 19.11.05 v 17:17 na obt. REGULAR (2/4). Krátký, ale velice intenzivní herní zážitek.

CARMAGEDDON
" Dopařeno 4.4.98 v 1:00 po třech dnech intenzivní pařby (matka mi jednou v noci vyhodila pojistky). Použitá auta: Yellow Hawk, Twister, Pitbull.

CARMAGEDDON 2: CARPOCALYPSE NOW
" Dopařeno 16.9.99 ve 21:01 na obt. NORMAL DAY-TO-DAY DEPRAVITY (2/3).
" Asi dva měsíce jsem měl zákys v páté misi, kde bylo potřeba projet hodně dlouhou trať na čas. Pokaždé se něco posralo, byl jsem nepříčetný. Už jsem to skoro vzdal, ale jednoho dne se poštěstilo: dvakrát za sebou jsem to skoro dokázal, potom jsem šel na pivo a po dvou kouscích se vrátil z baru, zase jsem to zkusil a po několika pokusech se to povedlo! Naštěstí zrovna Sparta dala gól, jinak by asi nikdo ze sousedů můj nadšený řev nepochopil :-).
" Jeden z nejvíc na vraždu pokusů byl, když mi došel čas těsně před cílem a ještě jsem ho setrvačností projel.
" Historie se opakuje: matka mi během paření podruhé v životě vyhodila pojistky, poprvé to bylo u Carmageddon 1.

CARMAGEDDON TDR 2000
" Dopařeno 18.11.00 v 8:35 na obt. SUNDAY DRIVER (1/3). Po většinu hry jsem měl auto Bumble Bee. Oproti předchozím dílům příliš snadné.
" Postup v posledním kole: po zničení počítače najít u půlkulaté budovy "nuclear bomb" a použít u zmetka.
" Tentokrát žádné vyhazování pojistek, škoda.

CARNIVORES: CITYSCAPE
" Dopařeno za člověka 25.8.02 v 15:55.
" Dopařeno za ještěra 26.8.02 v 15:49.

CHASER
" Dopařeno 5.7.03 v 18:13 na obt. NORMAL (2/4).

CHASM: THE RIFT
" Dopařeno 17.11.98 ve 22:28 na obt. HARD (3/3).

CHROME
" Dopařeno za Zetrox 29.10.03 ve 2:22 na obt. NORMAL (2/3).
" Dopařeno za Coretech 29.10.03 ve 2:55 na obt. NORMAL (2/3).
" Dopařeno za kolonii 29.10.03 ve 3:24 na obt. NORMAL (2/3).



Clive Barker's Undying (2001)
CLIVE BARKER ' S UNDYING
" Dopařeno 9.4.01 v 17:42 na obt. NORMAL (2/3).
" Později napsána recenze a návod pro doupe.cz a dohráno na HARD (3/3).
" Výňatek z recenze: První věc, která mne nemile překvapila a o které jsem vůbec netušil, že to je pouze začátek mých útrap, bylo nestandardní ukončení instalace z důvodu nedostatku místa na hard disku, což zničilo mé naivní představy, že hře bude stačit 500 MB pro instalaci a dalších 100 MB pro swapování. Je pravda, že jsem zadal maximální instalaci, která činí 600 MB, avšak na disku jsem měl přes 800, a z nepochopitelných důvodů to prostě nestačilo (možná, že tajemná atmosféra hry se projevuje již při instalaci :-). Těchto problémů mě zbavil můj nový čtyřicetigigový miláček :-).
Všechno se zdálo být v pořádku, a také bylo, až do chvíle, kdy si mé tělo po noci strávené před monitorem vyžádalo pauzu. S chutí jsem mu jí dopřál a šel jsem si lehnout do vany napuštěné horkou vodou.
S úmyslem jít co nejdřív zase pařit jsem nechal zapnutý počítač, a to byla fatální chyba, protože zrovna v tu dobu mne navštívila sestra, využila mé nepřítomnosti a jala se prozkoumávat obsah mého hard disku.
Ačkoliv ji zajímaly zejména mp3, zjevně jí zaujal i název mnou pařené hry a spokojeně si ji pustila, dala NEW GAME a jelikož neměla tušení, jak se to hraje, zkoušela mačkat všechny možné klávesy, včetně té, sloužící pro rychlé ukládání...
Nic netušíce jsem se vykoupal, najedl a usedl na svou pařanskou židli, pustil Undying a nahrál uloženou pozici. Jaké to překvapení, když jsem se místo ve druhé epizodě objevil na samém začátku hry a ne a ne se dostat tam kde jsem byl...
Trvalo to několik desítek minut než jsem se uklidnil a jen s polovičním vztekem se odhodlal sáhnout po klávesnici a ne po kladivu! Klávesnici jsem chtěl použit ke stejnému účelu jako zmíněné kladivo, ale vědomí, že je neděle večer, navíc týden před výplatou a za těchto podmínek bych novou sadu čudlíků jen těžko sháněl, mě přimělo k tomu, abych ji použil k účelu, pro nějž byla vyrobená (a taky by se mi nechtělo čistit ji od krve :-).
Začal jsem tedy hrát od začátku a když jsem se konečně smířil s krutým osudem, stala se další fatálnost.
Každý pařan má v oblibě možnost ukládání hry a velmi rád tuto funkci využívá. I já tak činím. Tentokrát se však stalo něco opravdu strašného: místo černé obrazovky s nápisem "save complete" jsem viděl modrou obrazovku s tradiční hláškou o jakési chybě bla bla bla. S neslušnými slovy v ústech jsem restartoval počítač, znovu pustil Undying a dal load game. Jaké to však překvapení, když jsem se neobjevil ani na chtěném místě, ani na začátku hry, prostě nikde. Až po chvilce se na mě usmála půvabná svlečna zdobící mé pozadí... ehm... pozadí Windows, na kterou jsem však v tu chvíli absolutně neměl náladu. Save byl opět v trapu&
Druhý den jsem opět začal pařit a naštěstí se žádné další komplikace nedostavily až do chvíle, kdy jsem stanul před finální zrůdou. Chtěl jsem se před započetím bitky napít, avšak láhev se zapotácela a přestože v ní nebyl alkohol, nýbrž karlovarská minerální voda Mattoni s příchutí citrónu, upadla a její obsah se vylil přímo na klávesnici. Opět se mi v ústech nahromadila neslušná slova, a nebylo jich málo. Pařanské nadšení zaslepilo mou mysl a místo abych klávesnici odpojil a dal ji vysušit, jenom jsem ji utřel a pařil dál, což se mi však nevyplatilo, protože nepřežila déle než hodinu a půl a jelikož byla shodou náhod opět neděle večer, pro novou jsem si dojel až druhý den a hru konečně dopařil.
Nyní mám dvě klávesnice, jednu funkční a jednu rozbitou, a pěkně těžkou (byla vyrobena pro ruský trh :-).
" Příhoda s rozlitou minerálkou se stala jindy, při chatování s mou milou, přezdívanou Stormie (shoda jmen je čistě náhodná), ale hodila se mi do recenze.

CODENAME EAGLE
" Dopařeno 4.1.01 ve 3:19.
" První pařba roku 2001/MILÉNIA!!!


Command and Conquer: Renegade (2002)
COLD FEAR
" Dopařeno 27.4.05 ve 12:53 na obt. NORMAL (2/4).
" Začal jsem hrát v neděli 24.4.05 krátce před půlnocí, a býval bych to zvládnul na jeden zátah, kdybych nemusel v pondělí v 6 ráno odejít do práce. Dost mě to naštvalo, protože už chyběl jen kousek. Druhý zátah se uskutečnil dneska a trval necelé čtyři hodiny (chvilku trvalo, než jsem se zase aklimatizoval). Hra nebyla nijak zvlášť těžká, většinu jsem jí prošel napoprvé, a jediné o čem se dá říct, že bylo docela těžké, je finální boss, pokud nevíte jak na něj. Já jsem si zbaběle pomohl radou na gamefaqs.com, ale už jsem prostě moc stár na to, abych se pachtil s taktikou na nějakého bosse. Snad poprvé v životě jsem přetrpěl úplně celé závěrečné titulky, abych se přesvědčil, že ta skvělá znělka při nich je od Mansona. Nemýlil jsem se.

COMMAND & CONQUER: RENEGADE
" Dopařeno 3.3.02 ve 20:07 na obt. SOLDIER (2/3).

CONAN
" Dopařeno 5.4.04 ve 23:23 na obt. NORMAL (2/3). viz. Nejdelší pařby pro další poznámky.

CONDEMNED: CRIMINAL ORIGINS
" Dopařeno 4.7.06 ve 20:16 na obt. NORMAL (2/3). Začal jsem v pondělí, hrál asi pět hodin a další den to dorazil. V misi knihovna jsem přehlédl žebřík, takže jsem se musel potupně podívat do návodu.
Jinak je to super hra, dlouhá tak akorát aby se člověk nezačal nudit, výborně temná, ponurá až hororová atmosféra, zajímavé nápady, parádní grafika, z níž mě dostal zejména realisticky zpracovaný obličej hlavního hrdiny, na měmž se zračily opravdové emoce jako údiv, vztek, atd., prostě paráda. No a poslední mise, u té jsem se málem udělal do kalhot zadním otvorem, protože měla tak neskutečně napjatou atmosféru, že by se dala krájet motorovou pilou. Procházení se uprostřed černočerné noci po farmě, v ruce jen ohořelé prkno pro trochu světla, sem tam útočící zdeformovaní lidé, nepříjemné zvuky všude kolem, viditelnost téměř na nule... fakt mazec! Akorát ten konec byl trochu divný. Hra mi dala na výběr zda být hodný či zlý, ale u obou možností je naprosto totožná závěrečná animace. Na závěr úvaha: ačkoliv je Condemned bezesporu originální počin, od samého začátku jsem měl dojem, že hraji úplně jiné hry. Počáteční brutální stealth pasáž ve mě evokovala vzpomínky na Manhunt, temnou atmosférou a grafikou to však připomínalo F.E.A.R. Tento pocit vydržel až do chvíle, než jsem začal potkávat zdeformované lidské zrůdnosti, které jako by z oka vypadly Silent Hillu, stejně jako psychedelický, nejasný a trochu zamotaný příběh. V poslední a jediné exteriérové misi to zas vypadalo jako v Resident Evil 4. Oběma zmíněným hororovkám se to však podobalo jen okrajově, zatímco Suffering 2 z Condemned přímo vyzařoval.

CONSTANTINE
" Dopařeno 7.5.05 ve 12:23 na obt. MEDIUM (2/3).

CONTRACT J.A.C.K. – JUST ANOTHER CONTRACT KILLER
" Dopařeno 16.12.03 v 0:35 na obt. NORMAL (2/4).

2 komentáře:

  1. Chasm byla hustá hra.Hezky tam odpadavaj končetiny hlavně se mi nejvíc libilo ze když si ustřelil někomu ruku se zbraní tak po tobě šel a začal tě mlátit druhou rukou:)

    OdpovědětVymazat
  2. akdyz si mu ustrelil obe ruce tak po tobe sel nohama a hlavou :)

    OdpovědětVymazat