neděle 26. října 2008

Playstation 3 je na cestě... těším se jak malej Jirka!

Tak to přišlo. Objednal jsem si Playstation 3 (80GB verzi) a k tomu 32" HDTV od Sony (KDL32W4000). Samou nedočkavostí jen dnes navštívil obchod s hrami a zabrousil po Amazonu, což mé kapse ulehčilo o celých 80 liber a teď se netrpělivě třesu, abych si konečně mohl zahrát. Musím přiznat, že se těším jak malej Jirka!

O koupi PS3 už jsem nějakou dobu uvažoval, jen jsem to nijak nekonkretizoval a odkládal na neurčitou budoucnost. Původně jsem se snažil v baráku prosadit, že bychom se složili na pořádnou megabednu o uhlopříčce aspoň 50 palců, protože na krbu je pro ní úplně ideální místo a byla by to děsná frajeřina. Pak mi ale došlo, že by docházelo ke střetu zájmů a vůbec by to nedělalo dobrotu. Až by si chtěl zahrát a někdo zas koukat na fotbal, asi by došlo k násilí, a nejen virtuálnímu. Proto jsem se nakonec rozhodl vzít si to celé na svoje triko a televizku i s konzolí si nasyslit do pokoje. Chachá a nikdo mě nebude prudit, že chce koukat na fotbal! Přes kamaráda ze Sony budu mít solidní slevu (PS3 z £300 na £260, televize ze £728 na £560), takže ještě ušetřím. Já se budu mít hohoho!

Ad televize, původně jsem chtěl něco menšího, kolem 25" uhlopříčky, aby se to vešlo na stůl a dalo se na to koukat i z metru (v bývalé práci jsme přesně takové televize měli a bylo to super), jenže nejmenší model podporující full hd (1080p) od Sony má 32". Samsung dělá i menší, jenže to bych se musel rozloučit se slevou a navíc prý je jejich reklamační politika o dost horší než ta soňácká. Nakonec se však zdá, že jsem vybral dobře – recenze na mnou zvolený model i diskuse na různých fórech, stejně tak jako kamarádova reakce na mou volbu, jsou jen a jen pozitivní. Dokonce se prý dá tahle telka bez problému použít jako monitor k počítači, takže moje věrná sedmnáctečka (též Sony) možná brzy doslouží.

Sakra já se těším jak malej Jirka, ale fakt! Jen kdyby ty hry nebyly tak absurdně drahý! V bazaru se dají sehnat solidní kousky za slušnou cenu, největší radost mám z Resistance: Fall of Man, The Darkness, Motorstorm, Ninja Gaiden Sigma a The Club, všechno pod deset liber. Jakmile si ale jdete koupit nějakou novinku, vymáčknou vás jak játrovku. Far Cry 2, Fallout 3, Resistance 2, Dead Space, Motorstorm 2... všechno stojí okolo 40ti liber. Ještě že mi kámoš půjčí GTA IV (teda, doufám že půjčí. Lukáši, půjčíš žejo?). Už aby to tu bylo, já se fakt nemůžu dočkat! Jojo, tohle bude krutá zima.

2 komentáře:

  1. Zrovna se rozhoduju kterou televizi za dva tydny koupim k PS3 a 32W4000 by byla idealni, ale k my smule uz je silne nad rozpocet :(Cili to patrne odnese jeden ze Samsungu. (Co je s jejich reklamacni politikou? Nevidim poprve co ji nekdo kritizuje ale nikdy jsem se nedopatral nejakych konkretnich duvodu.)

    OdpovědětVymazat
  2. pipboy: osobne s reklamacni politikou nemam zkusenost, ale co sem procital fora, napr. na amazonu, tak si par lidi stezovalo ze neuznavaj vady ktery sony bez problemu reklamuje. taky me to prekvapilo.

    OdpovědětVymazat