úterý 7. října 2008

Do čtvrtice LEGO dobrého

Můj postoj vůči LEGO Batmanovi byl od samého začátku předpojatý. Už když jsem se po úspěchu Lego Star Wars dozvěděl, že se chystají dvě dojné krávy v podobě Lego Indiana Jones a Lego Batman, bylo mi trapně a trochu mě to naštvalo. Proč sakra musí publisheři všechno ždímat až do úmoru, proč chtějí dělat hry, které se akorát povezou na úspěchu svého předchůdce určitě to bude jen nastavovaná kaše? Začnou teď do lega předělávat úplně všechny superhdiny? No nic.

Indy byl zklamáním – nebavil mě, level design mi nesedl a jonesovská atmosféra mi s hranatými kostičkami přišla až nekompatibilní. Batmana jsem proto očekával s velmi chladnými pocity a pustil se do něj spíše ze setrvačnosti. Jenže...

I v dnešní době se dějou zázraky a na člověka občas čeká milé překvapení. Batman mě baví, má parádně ponurou atmosféru, je o trochu méně nevtipný než Indy, level design a akce mi sedí daleko víc, potěšilo mě těch pár nových nápadů jako batmanovské převleky, a když jsem po dohrání první epizody úplnou náhodou zjistil, že existuje ještě celá kampaň za padouchy, vzalo mi to dech. Hodně mě taky zaujala přítomnost zlého Two-Face; příběh starého Batmana si totiž vůbec nepamatuji a neměl jsem absolutně tušení, že antihrdina Harvey Dent z nejnovějšího Batman filmu je vlastně jedna z prapůvodních postav.

Jinými slovy, Batman mě moc mile překvapil a pevně doufám, že zbytek hry po kvalitativní stránce udrží krok s první epizodou.

1 komentář:

  1. Pokud šoupneš \"LEGO Indy\" za \"LEGO Batman\" a vice versa, tak plně souhlasím :)

    OdpovědětVymazat