sobota 19. srpna 2006

Filmový Silent Hill

Taxem to skouknul a zas tak špatný mi to nepřipadalo. Co se týče připodobnění s filmem, dost se mi to libilo - opuštěný ulice potopený v mlze, všude kolem ploty, prázdný výlohy a další charakteristický kulisy, interiéry budov typu škola či hotel přesně jako ve hře, i ta část v temnotě byla celkem věrohodná, a navrch dobrá práce kamery. Jak tam ta ženská pobíhala a střídaly se statický obrazovky, to bylo přesně jako ve hře. Dost se mi líbil ten nápad s druhým rozměrem, kde byla ona i ty lidi uvezněný, čímž vysvětlili, že je město tak opuštěný. Do toho nepřátelé, hudba, prostě pohodová atmosféra.

Co se týče postav, úryvků příběhu a různejch prvků, který byli vzatý ze všech dílů a zmixovaný dohromady, tak to mě spíš pobavilo než co jinýho.

Jestli je na filmu neco špatnýho, tak jedině příběh. <<--SPOILER-->> Ze začátku, když člověk neví proč se co děje, tak je to v pohode, ale jakmile vyjde najevo, že příčina všeho netkví v ničem nadpřirozeným, nýbrž v naprosto vysvětlitelnejch faktech, ackoliv maj za následek zjeveni démona a všechno to následující zlo, tak je to dost zklamání. Přiběh je celkově pod úroveň Silent Hillovskejch zašmodrchanejch a někdy naprosto nepochopitelnejch zápletek, jinými slovy dosti fádní. Na jednu stranu jsem rád, že aspoň pro jednou je všechno vysvětleno a po skouknuti nezůstavaj žádný otazníky, ale k Silentu se to prostě nehodí.

Kdybych měl film hodnotit od nuly do deseti, viděl bych to na takovejch 7/10 - slušná podívaná, věrný připodobnění hře, ale slabej příběh a v celkovým obraze žádný veledílo. Co myslíte, jak by to zvládnul Uwe Boll?

15 komentářů:

  1. question\"Na jednu stranu jsem rád, že aspoň pro jednou je všechno vysvětleno a po skouknuti nezůstavaj žádný otazníky, ale k Silentu se to prostě nehodí.\"dobra, tak jak bys vysvetlil konec? To jako navzdy zustanou uvezneny v ty mlhavy dimenzi?

    OdpovědětVymazat
  2. prece si museli nechat zadni vratka pro dalsi dil, a navic by to skoncilo happyendem, coz je u silentu krajne nevhodne

    OdpovědětVymazat
  3. Storme, ty jsi jester. Ten \"fadni\" pribeh, co se do Silent Hillu tak nehodi, je pribeh prvniho Silent Hillu. To, jak blbe to vypada ve filmu, je jina otazka, obecne je to nejlepsi hororovy pribeh ve videohrach. Potvrdi ti to kazdy, kdo ho dohral 8)

    OdpovědětVymazat
  4. re Avatar: jo? sh1 je jedinej kterej sem nehral, a vzhledem k tomu jaxou v ty hre pomichany postavy a mista by me ani nenapadlo, ze tam budou nejak verne reprodukovat pribeh prave 1cky. a tak jako tak, nezavisle na hre, ve filmu mi ten pribeh prisel slabej.

    OdpovědětVymazat
  5. Nezáleží na tom, o čem příběh je (tak moc). Hlavní je ta omáčka okolo. On Pán prstenů je taky o tom, že maník najde prsten a jde ho hodit do sopky, což samo o sobě zní jako padlý na hlavu. Holt záleží na tom, jak se to napíše (což je ostatně i důvod, proč jsou filmy, narozdíl od knížky, o hovně).

    OdpovědětVymazat
  6. btw. Storme, jses si jisty, ze se vse vysvetlilo a mas ve vsem tak jasno?A co rikas na tohle - Heather (Silent Hill 3) je Allesa.

    OdpovědětVymazat
  7. praveze ve hre se vysvetli kulovy a je to totalne zmatecny, navic jde o castecne samostatny pribehy ktery se odehravaj na stejnym miste. ve filmu je vse celkem jasny - fanatici upalej holku, ta to ale prezije a svou nenavisti vyvola demona, kterej fanatiky uvezni do jiny dimenze, a posledni dobro co v ty holce zustane se ve forme sharon dostane pryc a pak tam privede tu zenskou a cely se to rozjede. tim ze sou ve filmu smichany veci ze vsech dilu se ty jmena a postavy muzou promixovat. ze je heather alessa je v podstate to samy jako ze je sharon alessa.

    OdpovědětVymazat
  8. příběh prvního silent hillu je o dost jinej, než jaký je ve filmu. autoři si tam dost podstatnejch věcí předělali. A co já vím, tak Cherryl, jejíž pravé jméno je Heather, není Alessa...

    OdpovědětVymazat
  9. Ale pribeh filmu neni zmixovani vsech her dohromady, je to jenom pribeh jednicky, jen trochu pozmeneny pro filmove ucely.

    OdpovědětVymazat
  10. ->Garret: Heather je to mimono, ktere si odnese James odnese na konci SH 1. A je to dite, ktere porodi Cherryl, ne Cherryl :-) Ovsem jelikoz si Heather vzpomina (SH 3), jak kreslila v podzemi nemocnice obrazky, ktere kreslila Alessa, kdyz byla mala...hmm.

    OdpovědětVymazat
  11. A pokud v tom snad jeste nekdo nema jasno, rad bych upozornil na skvely clanek Martina Zavrela o historii mesta Silent Hillu, kde rozebira pribeh a souvislosti.http://www.doupe.cz/h/Konzole/Ar.asp?ARI=11155&CAI=2132&EXPS=%22HISTORIE%2A%22

    OdpovědětVymazat
  12. clanek si urcite prectu, ale je trochu out of date...

    OdpovědětVymazat
  13. Out of Date vuci cemu? Silent Hill vysel v roce 1999. Kurna to uz je 7 let? Ja tak starnu.

    OdpovědětVymazat
  14. out of date protoze dneska uz sou venku 4 silenty.

    OdpovědětVymazat
  15. Lord DarkChester27. února 2008 v 8:24

    Ano,zůstanou protože každý,komu se při cestě do tohoto města něco přihodilo,je tu navždy(aspon do smrti) uvězněn.....Silent Hill 1-v SH1 nikdy nebyl Pyramid Head!!!!!!Objevuil se jen SH2!!Jinak celkem smíchání SH1+SH=SUPER FILM

    OdpovědětVymazat