čtvrtek 24. srpna 2006

Playstation 2 - všechno je jednou poprvé

Dneska jsem poprvé v životě hrál na Playstation 2. Před rokem jsem se rozhodl, že si zkusím zahrát něco na konzoli. Začalo to nevinně, XBOXem, kde jsem zkusil Ninja Gaiden a byl z něj neskutečně zklamán, načež jsem si musel zpravit chuť výborným HALO 2. Pokračovalo další doomovkou, Far Cry Instincts, a zapůjčením Gamecube, kde jsem pro změnu pokořil Resident Evil 4 a následně Geist. Tato epizodka znamenala konec osmiletého období, kdy jsem se k žádné konzoli ani nepřiblížil. Někdy v zimě se mi naskytla výhodná koupě PS2 (za 1500 i s jedním dual shockem a 8MB paměťovkou), kterou jsem nyní dokonce vyčenžoval za PStwo, nebo jak se té zmenšené verzi říká. Jelikož nemám televizi, dal jsem si tu práci a přikoupil TV kartu, kterou jsem se po dvou měsících konečně donutil namontovat. I to byla výhodná koupě, za 800Kč rok starý exemplář, jenž by jinak stál přes dva tisíce. No a dneska, osm měsíců po pořízení vlastní konzole, jsem si na ní konečně něco zahrál, a tím překročil další významný milník ve svém pařanském životě - POPRVÉ JSEM HRÁL NA PLAYSTATION 2!!! Jelikož nemám moc velký výběr her (no chip, no swap magic, no hard disk, no originálky, aspoň zatím), vzal jsem zavděk pár plackami co mi půjčil Avatar (taktéž před osmi měsíci) a pustil se do Genjiho. A víte co? Mě to baví! Jen mě štve, že to načítání DVD je ukrutně opruzoidní, někdy dost zdlouhavé a dokud jsem konzoli nepostavil na bok, mechanika ne a ne něco načíst, mrcha jedna svislá!

5 komentářů:

  1. No tak na konzoli, pokud nepočítáme televizní digihry pozdně osmdesátých let, jsem hrál jednou, byla to PSX, a už to bude asi pět let. Možná i víc. Určitě víc. Tehdy to byla nějaká rallye, ani nevím co to bylo zač. Protivníkem mi byl kámoš, kterej si ji celej vyjukanej půjčil od ještě jinýho kámoše a jelikož to krutě neuměl, zatímco já všemožný závody rád a často, dostával pěkně na frak. Jó, to byly časy...

    OdpovědětVymazat
  2. re: GenjiGenji je zatim jedina hra, ktera na mem ps2 sla spatne nacist, jednou jo, jednou ne... Jak se ji zachtelo. Pravdepodobne to bude i zde vyjimkou co potvrzuje pravidlo, by se ps2 musela specialne naklanet a sklanet do ruznych poloh pro spravny chod :) Jinak parba je to moc dobra, az vynikajici, jen skoda, ze dost kratka.

    OdpovědětVymazat
  3. Heh, ja pro zmenu nehral asi 3 roky na PC, kdyz nepocitam emulatory NESu a SNESu :) Holt kazdy jsme nejaky.btw - mas to spravne, zmensene verzi PS2 se rika PStwo nebo PS2slim.

    OdpovědětVymazat
  4. Takže vy jste rozchodil ps2 na pc monitoru jen za použití obyčejné tv karty? Taky bych si rád pořídil Playstation, ale taky nemám televizi, tak mě to zajímá. Dík

    OdpovědětVymazat
  5. staci nainstalovat tv kartu, propojit s ni ps2 synch kabelem (ke karte by mela bejt dodana redukce, v manualu je pak primo obrazek konzole u prislusnyho vstupu). kdyz pak zapnes \"televizi\" a pustis konzoli, tak to normalne pobezi, akorat si musis pohrat s nastavenim ohledne rozmeru obrazu, zvuku atd. jediny co me hodne stve ze mi to hraje jen z jednoho repraku, a este z toho postranniho.

    OdpovědětVymazat