pondělí 7. srpna 2006

Narozeninová kalba

Al
Narozky sice mám až v úterý, ale člověk je tvor zaměstnaný a proto je potřeba využít každé příležitosti, aby se podařilo nashromáždit dostatek správných lidí a udělat pořádnou kalbu.
Avatarovi bylo tuším dvaadcet někdy před týdnem, pročež jsme se rozhodli spojit síly a zorganizovat akci. Původně se vše mělo odehrávat u něj na zahrádce v zahrádkářské kolonii někde na kraji Prahy, kvůli počasí jsme však zvolil plán B, a sice hospodu. Výběř správné krčmy, to byla věc složitá, kvůli které mezi námi průběžně vznikaly neshody. Tam bude zahulíno jak prase, tam je to zas daleko, támhle nevařej... Nakonec jsme se rozhodli pro restauraci Pod Slavínem, nacházející se na rohu ulic Svobodova a Na Slupi, u zastávky tramvaje Albertov. Avatar sice trochu remcal, že u něj v Bohnicích, na konečné autobusu 200, je supr lokál, ale pak (snad) pochopil, že je to opravdu z ruky, že tam bysme asi nikoho nedostali (a hlavně se pak nedostali uprostřed noci zpátky), a že to není centrum Prahy ten zapadákov kam on jede z periférie hodinu, nýbrž naopak. V hospodě Pod Slavínem jsem již jednou byl a byl jsem nezměrně potěšen vynikajícím Budvárkem 10° za solidních 18 Korun, stejně tak jako nabízenými pokrmy, které sice jsou poněkud dražší (kolem 140Kč plus příloha), ale pořád se to dá přežít a hlavně jsou to porce jako kráva. Příloha je dokonce tak megalomanská, že jí podávají na sólo talíři a dva lidi mají co dělat aby se to do nich vešlo. Do mě s Jakubem se to tedy nevešlo.


Fotek moc není, Karasovi se vybil foťák.

Přizda jako vždy v dobrém rozmaru.

Naši děčínští hosté,
Zelda a Karasman.










Ačkoliv nesnáším zdrobnělinky, jednu teď použiju, ať vykompenzuji povídání o nadměrných porcích jídla. Kalbičky se zúčastnili samí příjemní lidé z herní branže, v současnosti téměř všichni zaměstnaní na Hrej.cz. Je řeč o mně, Avatarovi, Přizdovi, jeho milé Alžbětě, Star Raderovi, Havlišovi z Gamecentra, Jakubovi z rádia Akropolis, a redaktorovi Bonuswebu Karasmanovi, jenž dorazil se Zeldou (sice blonďatým, ale bez čepečku). Tito lidé jsou skvělí mimo jiné taky proto, že až na Jakuba jsou všichni nekuřáci. A jedno z kritérií proč jsem vybral právě hospodu Pod Slavínem byla funkční klimatizace.
Zábava i pivo byli v plném proudu, ale bohužel ne tak dlouho jak bychom si všichni přáli. Když se Avatar krátce po desáté zeptal na jídlo, bylo mu s lítostí oznámeno, že kuchyň jede jen do 22:00. Ani hermelín mu ti parchanti nedali. Skandál, který nasral nejenom jeho. Co to má znamenat, aby hospoda v centru Prahy přestala vařit tak brzo? Všude jinde mají aspoň do jedenácti. No nic, po drobné výměně názorů se šli hladovějící hosté zasytit do mekáče na ípáku, a my ostatní vesele debatovali dál. I nám ale rychle tatli tipec, konkrétně v jedenáct hodin. Navzdory slibům od majitele restaurace, jenž mi tvrdil že když budeme dostatečně konzumovat, nechá otevřeno déle, nás číšník odmítavým způsobem zkasíroval a vyexpedoval do nedalekého nonstopu (nebo jsme se tam vyexpedovali sami? Už nevím). Tohle je něco, co mi fakt vadí. Někteří lidé si asi pořád myslí, že žijeme v komunismu, kdy mohl člověk jít tak akorát do zaplivané čtyřky která v deset zavírala, a bylo to naprosto normální. No nic, přesunuli jsme se do zmíněného nonstopu, všichni jsme si ulevili když nám přinesli Plzeň, protože po Budvaru jsme byli nafouklí jak po kilu fazolí, akorát že to z nás vycházelo jinudy. Fakt nechápu, co v tom pivu bylo, snad prášek do pečiva nebo co... Takhle kynout to jsem fakt nezažil. Zúčastnění se postupně rozutekli do svých domovů, někdo více a někdo méně blivně, a poslední tři kaliči, tedy já, Havliš a Star Rader jsme zakončili akci okolo čtvrté.

Ještě jednou Alžběta.

Alžběto, to není Alonzo ale Havlis!

Naše blondýny.
Kupodivu to vůbec nevypadalo jako oslava narozenin, skoro nikdo nám nepopřál, nepozval nás na panáka a jediní, kdo se měli k tomu nás obdarovat něčím jiným než výmluvou, že vůbec netušili že jde o narozky, byli Havliš se Star Raderem. Láhev archivního cabernetu ročník 2004 mi udělala fakt velkou radost, stejně jako taková srandovní blbůstka v podobě kolekce Gambrinus kladívko (plechovka piva s přilepeným držákem) a lahvičky Bacardi s vtipnými prupovídkami. Avatar dostal chlastací abakus a flašku burbonu, takže si taky nestěžoval.
Narozky, vánoce a všecny podobné "povinné" věci nemám moc v lásce, je kolem toho spousta starostí a musíte blahopřát a obdarovávat lidi i když na to vůbec nemáte náladu, nicméně je to skvělá příležitost pro obyčejnou slezinu, a navíc když je mi zrovna pětadvacet...

7 komentářů:

  1. Jojo, hutna akcicka...skoda jen toho rychlyho uprku z non-stopky.. a nevite, od ceho mam narazeny i to druhy koleno?? :))

    OdpovědětVymazat
  2. Paradni akcicka. Urcite prijedu i jindy. A Storme, co ze ses nezminil o svoji agresivni vlozce? :D

    OdpovědětVymazat
  3. protoze to nestoji za rec, bylo to cileny a s avatarem je to v pohode. timto bych to ukoncil.

    OdpovědětVymazat
  4. A dyk ja vim. To bylo cely sranda, zas bych to nejak nehrotil...

    OdpovědětVymazat
  5. ty storme, tak me napada, ze jsi nedokocil svy povidani o Doomovi. Skoncil jsi tusim nejak \"bum, imp, polygony, vyjdu schody, lekarnicka, imp, krev\". Tech zbyvajicich 17 levelu mi musis nekdy dopovedet. hele a nevypadam na tech fotkach nejakej tlustej?

    OdpovědětVymazat
  6. re: havlis - no muzu ti o tom povypravet na icq jesi chces :))

    OdpovědětVymazat
  7. re: havlis - jak tlustej?? Copak je Fernie Alonso tlustej?? ;)

    OdpovědětVymazat