pátek 12. října 2007

Rok v Anglii

Přesně před rokem v tuto hodinu jsem přistával na letišti Stansted a má noha poprvé vkročila na Britskou půdu. Ještě s kocovinou jsem se tenkrát dokodrcal do Londýna, kde začala nová etapa mého života. Tak se podíváme, kolik ze svých tehdejších předsevzetí se mi během toho roku podařilo splnit.

- Ke zlepšení angličtiny rozhodně došlo, i když ne tolik kolik bych si přál. Do školy jsem se dostal teprve před měsícem, ale lepší pozdě než nikdy.
- Změna. No změna oproti mému "starému" životu to rozhodně je, ačkoliv ve výsledku žiji ještě stereotypněji než předtím: ráno do práce, z práce domů, projet net, najíst, umýt a spát, ráno do práce... Snad už to nepotrvá dlouho.
- Nové věci, lidi a místa jsem rozhodně poznal. Londýn jimi doslova překypuje. Jen se mi nepodařilo tolik cestovat jak bych si přál, snad to vyjde příští léto.
- Z přelidněné Prahy jsem se dostal, to ano...
- Zhubl jsem bezmála o patnáct kilo a po fyzické stránce se dost spravil, takže tady plné skóre.
- Ježdění na kole a vypadnutí z velkoměsta. Tak tenhle bod je poněkud dvojsečný. Z velkoměsta jsem se rozhodně nedostal, zato kola si užívám až běda. Denně šestnáct kilometrů za každého počasí a provozu (jezdím na něm do práce).
- Vydělávání peněz nepřišlo nijak snadno, každá libra je těžce vydřená (vyzametaná), ale zatím se docela daří.
- Životní styl jsem příliš nezměnil. Jak je uvedeno v bodě číslo dva, žiju ještě stereotypněji než v Čechách, ale snad už to nebude trvat dlouho. Pokud vyjde můj plán, tak nanejvýš do jara.
Suma sumárum, po roce přišly nějaké ty výsledky, ale cesta k vytyčeným cílům je ještě daleká.

9 komentářů:

  1. Vydržať!!! To se časem podá

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm dobry cile. Muj byl dostat se na fotbal a uz sem byl 3x :) Tottenham, Sparta a Anglie. Mam splneno na 100%

    OdpovědětVymazat
  3. Musím říct že s tou postavou se ti to každopádně povedlo, vypadáš teď fakt suprově! Taky bych chtěla bejt tak štíhlá a svalnatá :)

    OdpovědětVymazat
  4. ty vole, 16km denně na Londýnském vzduchu. to je horší jak denně vykouřit 16 cigaret ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. vyděržaj pianěr musim říct;) taky bych jel do anlie zlepšit si jazyk a poznat jejich kulturu apod., snad se mi to jednou podaří

    OdpovědětVymazat
  6. Vydrena?- Vydělávání peněz nepřišlo nijak snadno, každá libra je těžce vydřená (vyzametaná), ale zatím se docela daří.K tomuto musim poznamenat, ze iste si si velke obnosy nielen vyzametal, ale aj vyspal v parku :o)Btw co bude na jar? Prides zit ako bohac na Slovensko? :D

    OdpovědětVymazat
  7. docela zkušenost k nezaplacení, a i nějaký prachy sis vydělal, hezký:)

    OdpovědětVymazat
  8. jj ja na slovensko prijedu, dobre se tam kali, alespon co sem videl v jednom flimu :)))

    OdpovědětVymazat
  9. Presne tak, hlavne vydrz a casem poznas, ze to nejcenejsi co sis odvezl, jsou zkusenosti a zkusenosti, a to myslim i ty jazykove.

    OdpovědětVymazat