sobota 13. října 2007

Metařina v dějinách

Ne všichni vědí, že o metařině se mluvilo už před sto padesáti lety. Právě tehdy Karl Marx prohlásil, že práce ničí tělo a rozkládá ducha. A pak že nepsal pravdu!

9 komentářů:

  1. Metařina, práce jako každá jiná, nevidím na ní nic špatnýho. Potkáš lidi, pokecáš, pohodička.:-)

    OdpovědětVymazat
  2. i to je práce, je za ní výplata, akorát neni tak pohodlná, ale lepší dělat něco než nic ne?

    OdpovědětVymazat
  3. michi02 - tys nekdy zametal?caruso - ano, mas pravdu, je za ni vejplata a to dobra vejplata, coz je jedinej duvod proc tu praci delam. nicmene je to ta nejhorsi prace jakou sem kdy delal, a to ze je kurevsky namahava je to posledni co me trapi.

    OdpovědětVymazat
  4. Metarina je podstiva manualni prace a lide tuto cinnost vykonavajici maji muj obdiv. A jak jiz bylo receno, alespon se clovek nauci komunikovat s lidmi i jinak nez pomoci SMS.

    OdpovědětVymazat
  5. krollis - dik za obdiv :) jen s tou komunikaci ti to musim vyvratit. prave nedostatek komunikace a silena nuda me na tydle praci stvou nejvic. metar nepracuje v kolektivu lidi, naopak rano vezme vozejk, odejde z depa na svuj rajon a tam 8 hodin (9 i s pauzou) tlaci vozejk, zameta ulice, sbira odpadky, vysypava kose, a to zcela sam. jedina prilezitost k verbalni komunikaci prichazi kdyz nejakej kolemjdouci pozdravi, na neco si stezuje, nebo se pta na cestu. vzhledem k tomu ze jako sweeper sem po vetsinu dne dost busy a kdyz mam pauzu tak si ctu nebo spim, tak mi zbyde cas akorat na SMS s kolegou sweeperem anebo si s jinym kolegou pokecam telefonicky (sluchatka). takze vidis ze interpersonalni interakce je pri moji praci opravdu miziva.

    OdpovědětVymazat
  6. si zpivej jak ja. a hned ti nekdo neco rekne jak mne tuhle v 6 rano kdyz si na zone 1 zpivam: Je to sice pakarna ze uz neni kovarna, sou vsak jiny hospody kam muzem chodit pit.... :) I kdyz u tebe bych to mazna ani nezkousel, cernosi sou agrasivni a mohli by ti zlomit koste o hlavu :) a co by si pak mel misto kytary :)))

    OdpovědětVymazat
  7. tak asi se bude řadit k nejstarším zaměstnáním:D ne dělám si srandu, ale někdy se začít muselo

    OdpovědětVymazat
  8. v roce 1857 už metli silnice?:-O a chodníky? no když si to ale představim v reálu, tak to bylo potřeba určitě, nepořádek určitě byl, je a bude

    OdpovědětVymazat
  9. nutno dodat ze Marx to musel vedet - sam nikdy poradne nepracoval a jediny kdo se v jejich rodine nabehal byla jeho zena kdyz si chodila pujcovat penize :)

    OdpovědětVymazat