neděle 21. října 2012

Pyreneje 2012 - Zážitky z panoptika a promaroděný týden

Přelidněná pláž v San Sebastianu.
Pátek 29. června
Honza píše: po pětidenní pauze jsme konečně zase na cestě. Uplynulý týden jsme strávili, nebo spíš promarodili, v přímořském městě San Sebastian, kam jsem musel kvůli složitému zubnímu zákroku. Jako by to nestačilo, Jirka dostal chřipku a ležel s horečkami v posteli.

Bydleli jsme v hostelu, který jsme si soukromě přejmenovali na Panoptikum. Vlastně to ani není hostel, nýbrž byt v obyčejném činžáku. Rozhodně si nechceme stěžovat, je to nejlevnější ubytování široko daleko, ale je to fakt síla. Majitel, kterého jsme si soukromě přejmenovali na Benita Mussoliniho, je hlavní atrakcí panoptika. Italskému diktátorovi (lehce říznutému Tutanchamonem) jako by z oka vypadl, s tím rozdílem, že ten náš se pořád usmívá, mele pantem, strašně mu smrdí z pusy, jezdí na kole, svou pleš skrývá pod takovou hroznou helmou a nosí extra krátké a extra těsné šortky, ze kterých jako by mu každou chvíli mělo něco vypadnout. Jeho věrným sluhou je podsaditý Mexičan Santos, který jakoby vypadl z mexické drogové kriminálky. Věrně hlídá kuchyň, rozdává příděly toaletního papíru a vybírá bytné. Dalšími členy panoptika jsou pak Felicitá, milá Italka s vadou řeči (fvofu fifvá) a totálně šílená španělská trumpetistka, která nás během pobytu málem znásilnila. Na věc šla vskutku rafinovaně - po konverzační otázce "máte chleba?" ani nečekala na odpověď a rovnou si šáhla pro naše trumpety. Její počínání by nám nevadilo, nebýt jejího odpudivého vzhledu a zjevně choré mysli. Jediný normální člen posádky je sympatický černoušek z Madagaskaru, jenž byl nucen sdílet pokoj s trumpetistkou.
Jak rádi jsme odtamtud vypadli! Pět dní panoptika bylo víc než dost. Večer jsme dojeli do vesničky Arizkun, odkud budeme pokračovat v pochodu, ubytovali se na fotbalovém hřišti u řeky a stali se nedobrovolnými účastníky noční bojovky dětí z nedalekého tábora. Bojovky na téma teror. Rádi jsme přispěli.
Technická poznámka: čas strávený v San Sebastianu do pochodu nepočítáme a číslování bude pokračovat dnem číslo 03.

Žádné komentáře:

Okomentovat