neděle 12. července 2009

Dopařené hry za druhé čtvrtletí 2009


Resident Evil 5 - dokonalá akce z černé Afriky, jen ten horor se nějak vytratil.
Ve druhém čtvrtletí 2009 došlo hned ke dvěma závratným událostem. Tak zaprvé mi v květnu odešla mechanika na PS3, pouhé dvě kola před koncem Resident Evil 5, a než jsem vyřešil opravu musel jsem exhumovat PS2, kde jsem alespoň dohnal nějaké resty (takže to bylo k něčemu dobré). No a za druhé jsem si koupil nový počítač a bez otálení se vrhl na tu frontu PC her, které se mi na starém kompu za poslední dva roky nahromadily, čekajíce na vhodný hardware. Jak můžete vidět ze seznamu dohraných her, přesně to odpovídá popsaným událostem - nejdřív pár PS3 her, pak měsíc a půl hraní na PS2, rychlý návrat k PS3 a hurá na PC. Jistě si všimnete, že Crysis Warhead jsem dohrál až v červenci a technicky do tohoto reportu nepatří, ale bylo to jen chvíli po půlnoci a chtěl jsem to mít hezky pohromadě s Crysis.

Dark Sector - elektrizující atmosféra a břitká akce s ostrou čepelí.
DARK SECTOR
" Dopařeno 6.4.09 v 19:36 na PS3. Celkem slušná hororová akce, ovšem nic převratného. V soubojích s bossy jsem si pomohl návodem, protože mě totálně nebavilo zjišťovat antibossáckou sekvenci.

THE CLUB
" Dopařeno 7.4.09 ve 23:33 (PS3) na obt. REALISTIC (2/4). Celkem krátký, intenzivní, leč nikterak excelentní zážitek. Nutnost být neustále v pohybu a kosit body či přežívat je frustrující. Asi to není typ hry pro mě, dohrál jsem jí jak nejrychleji to šlo, snahu o nahrabání co nejvíc bodů a o získání alespoň stříbra v jednotlivých turnajích jsem zcela ignoroval a snažil se prostě jen kola projít. Medaili jsem získal jen ve dvou turnajích (jedno stříbro a jeden bronz) a šlo víceméně o náhodu. V každém případě však netvrdím, že je The Club špatnou hrou, právě naopak. Je to rychlá akce která má spád a své fanoušky si jistě našla.


The Club - zavolej nám do klubu... jsme hraví, jsme rychlí, jsme vražední!
YAKUZA
" Dopařeno 19.4.09 ve 22:06 (PS2). Hodně dlouhá a hodně dobrá mlátička s parádním příběhem, po GTA docela příjemná změna a zase náhled na to, jak věci dělají Japonci. Spnil jsem většinu vedlejších misí, i když ne všechny a několik dnů jsem byl hrou totálně pohlcen – v pátek jsem se v práci zažil s výmluvou že budu překládat nějaké texty a místo toho pařil (omluvou mi by budiž fakt, že po čtvrteční kalbě mozek nefungoval). Akorát ke konci už to bylo moc dlouhé, chtěl jsem to už mít dohrané. Docela jsem se bál šoku z přechodu zpět na PS2 po tolika hodinách u PS3, ale nakonec to bylo v pohodě.


Yakuza - mix mezi japonským GTA, Street Fighterem a Tamagochi.
SHINOBI
" Nedopařeno! U téhle proklatě těžké rubačky přiznávám prohru. Zkusil jsem to na PS2 a zpočátku to šlo v pohodě a během několika hodin jsem se dostal do půlky hry, jenže pak už to bylo moc těžké, pár bossů mi dalo brutálně zabrat a ten šestý (takový slepý děda o holi, ti jsou nejhorší!) zůstal nepřekonán. Znaven jsem hru vypnul a jelikož další kola očekávám ještě těžší, už jsem ji ani nezapnul a rovnou přešel na něco jiného.

SCARFACE: THE WORLD IS YOURS
" Dopařeno 24.5.09 v 18:48 (PS2) na 100% po několika dnech intenzivního paření. Finální skóre: 50.575.472 reputation points (level 8), total playing time 31:48:04, rage time 24:16, balls 1,759,137. Co je to Scarface? Takové horší GTA se stereotypní náplní (stejným způsobem furt dokola získávat drogy, měnit je na peníze a dál rozšiřovat své impérium) a arkádovým, naprosto brutálním systémem soubojů, spočívajícím v masakrování desítek gangsterů za pomoci AK-47 či Desert Eagle a později naprosto ultradrsné M60. Ruce nohy hlavy, všechno se mění na krvavou kaši, když Tony Montana zasáhne. Hra naštěstí obsahuje i několik unikátních a nehorázně těžkých misí.

MEDAL OF HONOR: VANGUARD
" Dopařeno 9.6.09 v 17:15 na obt. VETERAN (2/3). Celkem hutný, leč klasický Medal, náplní misí hodně podobný Airborne. Zpočátku to vypadalo jako krátká procházka růžovým sadem a jeden "levný" zářez do pažby dohraných her, nakonec mi to však dalo docela zabrat, hlavně poslední mise. A ten PS2 ovladač opravdu není na doomovky...


Shibobi - jen pro milovníky hard core ninja akcí. Tedy nic pro mě.
RESIDENT EVIL 5
" Dopařeno 27.6.09 v 0:46 (PS3) na obt. NORMAL (2/3). Všechny mise až do té poslední jsem dohrál na všechny tři obtížnosti, našel všechny emblémy a poklady (s pomocí návodu) a získal velkou část achievementů. Ještě budu pokračovat pro dohrání na 100%.
" Dopařeno 28.6.09 v 18:43 na obt. VETERAN (3/3).
" Dopařeno 28.6.09 v 19:19 na obt. AMATEUR (1/3).
" 28.6.09 v 19:19 dopařeny všechny tři obtížnosti všechny levely na rank S, získány všechy poklady.
" Ačkoliv už nejde o horor a od původního konceptu Resident Evil se pětka dost vzdaluje (i od čtyřky, z jejíž ponuré temné atmosféry nezbylo zhola nic), je to prvotřídní 3rd person akce s kvalitním příběhem (hodně provázaným s předchozími díly).


Crysis - krize na dálném východě v mrazivě dokonalé grafice.
CRYSIS
" Dopařeno 30.6.09 ve 3:40 (ráno) na obt. HARD (3/4). Je to moje první PC hra po půl roce a taky první hra dopařená na mém novém notebooku Asus W90. Zahrál jsem si na very high details, 4x AA, ačkoliv v nízkém rozlišení, což ale nijak nevadilo. Tahle hra byla takovým zátěžovým testem, abych viděl co tahle mašina za dva a půl tisíce dolarů umí. Inu... umí. Poslední herní seanci jsem si dal večer, že si k tomu jen tak na chvíli sednu. Měl jsem současně zapnutého Resident Evila 5 na PS3 a přepínal mezi nimi, nakonec jsem však PS3 vypnul a totálně se zažral do Crysis, až jsem ho v brzkých ranních hodinách pokořil. Ačkoliv mě hratelnost tohoto titulu zpočátku zklamala (nádherně vypadající, leč nepříliš záživná střílečka kde se člověk furt s něčem zasekává a nemá to moc spád), poslední část v dechberoucím zasněženém kole a pak brutálně intenzivní bitva na lodi fakt stály za to.

CRYSIS WARHEAD
" Dopařeno 1.7.09 v 0:44 na obt. NORMAL (2/4) na jeden zátah, asi šest hodin. Oproti původnímu Crysis mi Warhead přišel daleko hratelnější - má rychlejší spád, akčnější boje a je o dost lehčí (nevím na kolik na to mělo vliv hraní na nižší obtížnost, ale opravdu mi to prišlo snazší než Crysis). Akorát jsem se chvílemi ztrácel v těch časových analogiích mezi oběma díly, zvlášť na konci.

Žádné komentáře:

Okomentovat