sobota 18. srpna 2007

Když se dva perou, třetí zametá

... aneb zpestření sobotního rána bitkou.

Ani ne hodina po východu slunce, začátek směny. U hospody na rohu mě dnes nečeká jen obvyklý chodník posetý vajgly, ale i nový element – hlasitý řev a dokola opakované věty "Fuck you!" a "Why are you hiding behind that car?!". Nahlédnutím za roh zjišťuji, že hlasy patří dvěma Britům afrického původu, jenž aktivně obíhají kolem bílé dodávky, jeden produkujíce výše zmíněnou verbální činnost, druhý zpestřujíce dialog odpověďmi "OJ!" a "EJ!", což toho prvního nesmírně uráží, jak dokazuje věta: "What?! OJ to me?! Fuck you!". Asi to v somálštině znamená nějakou složitou nadávku.

Při bližším pohledu na scénu mi sweeperské srdce poklesává – útočník v každé ruce třímá láhev od Heinekenu a je rozhodnut házet. Úklid v jeho exotické mysli nebliká. Po chvíli se ozývá očekávaný zvuk tříštěného skla a já jen doufám, že místo střetu láhve s betonem se nachází na druhé straně ulice, která patří sousednímu sweeperovi. Nenachází.

Akce nabírá dynamiku a konfliktér číslo jedna aktivně nahání konfliktéra číslo dvě po okolí, naštěstí už mimo můj rajón (zbývá mu ještě jeden Heineken). Prodavač v obchůdku, kam jsem si mezitím odskočil pro Red Bull, je konsternován mým prohlášením, že tohle je hovno bitka, že když už po nich mám uklízet sklo, uvítal bych lepší podívanou. Pobíhat dokolečka a řvát, to umí každý. Uvažuji, zda je nemám povzbudit fanděním.

Incident se nakonec obchází bez fyzického kontaktu. Napadený si kolem ruky omotal kožený pásek jako bič a ačkoliv je teď ve výhodě (agresorovi došly láhve), stejně zdrhá. Celá akce končí tak, že útočník postává na prázdné ulici a informuje okolí, že on a jeho protivník (včetně části příbuzenstva) si libují ve skupinovém sexu. Proč by jinak tvrdil že souloží s ním, jeho sestrou a jeho matkou? Ei fuck you! I fuck you, your sister and your mother! Fuck you!

1 komentář:

  1. \'OJ\' = To violently slash with a knife or other sharp instrument. (In particular, to slash a person\'s neck from ear to ear with a knife to the extent that they are almost decapitated.) ;) ps podle pripadu OJ Simpsona,,,

    OdpovědětVymazat