sobota 31. prosince 2011

Já a pařby po osmi měsících na Zélandu (dohrané hry od května do prosince 2011)

God of War na PSP v čínštině. Libůstka.
Co si budem povídat, hraní videoher nebylo v poslední době prioritou a i kdyby bylo, nebylo na čem hrát. To však neznamená, že bych přes půl roku žil v absolutní pařební abstinenci. Něco málo na svém pařebním notesu rozběhám a díky silné základně fanoušků starých šlágrů jako Quake či Duke Nukem 3D existují stovky modifikací a přídavných map, které vydají na hodiny hraní.
Povedlo se mi dostat do ruky i pár konzolovek; to když mi jeden týpek na hostelu půjčil PSP, a taky při nedávné návštěvě místního Electroworldu, kde měli k vyzkoušení PS3 s 3D brýlemi. Musím uznat, že to vůbec nevypadalo špatně, a to jsem hrál jen 15 minut nového Ratchet and Clank.

Vzhledem k okolnostem není divu, že svoje obvyklé herní resumé vydávám tři čtvrtě roku od toho posledního, a že vypadá tak, jak vypadá.


GOD OF WAR: GHOST OF SPARTA
• Dopařeno 1.8.11 ve 22:19 (PSP) na obt. NORMAL (2/4). Je to moje první hra na PSP a zároveň první hra dopařená na Novém Zélandu (s opomenutím WG Realms 2, neoficiálního modu do Duke3D). Díky Ghost of Sparta jsem rozšířil své portfolio herních platforem a zároveň si střihl takovou libůstku – PSPčko mi půjčil jeden asijský backpacker a hru měl v čínštině. Občas to bylo docela nepříjemné, ale naštěstí znám herní mechanismy God of War nazpaměť a navíc v dnešní době je průběh prakticky každé hry kompletně k dispozici na Youtube. Ke konci jsme navíc zjistili, že se dá v konzoli nastavit angličtina a že to přepne i jazyk přímo ve hře. K samotnému Ghost of Sparta mohu říct tolik, že se to hrálo příjemně a ačkoliv to byl jen takový odvárek šitý na míru malému handheldu s trochu nepohodlným ovládáním, je to plnohodnotná GoW rubačka a výborný první kontakt s PSP.

Space Hack (2004) - hodně slabě průměrná diablovka.
GOD OF WAR: CHAINS OF OLYMPUS
• Dopařeno 12.8.11 ve 14:18 (PSP) na obt. HERO (2/4). Když už jsem na půjčeném PSP měl možnost dohrát novější GoW: Ghost of Sparta, rovnou jsem si dal tohle. Není moc co dodat, prostě další Kratosovo řádění.

SPACE HACK
• Dopařeno 3.10.11 v 15:02, na konci postava level 43, zabil jsem úplně všechny nepřátele až do posledního ve všech biosférách. Pokoření této bezduché diablovky mi trvalo celé čtyři měsíce, protože je extrémně dlouhá a hlavně jsem ji pařil během pobytu na Novém Zélandu, takže jen když se naskytla příležitost.



WG REALMS 2: SIEGE BREAKER V. 1.1
• Dopařeno 16.7.11 v 15:30 na obt. COME GET SOME (3/4). Je to první hra, kterou jsem dopařil na Novém Zélandu.

WG REALMS 2: SIEGE BREAKER V. 1.2
• Dopařeno 24.10.11 v 17:54 na obt. LET’S ROCK (2/4).
Ve verzích Siege Breaker jsem měl zpočátku trochu zmatek a nevěděl jestli je brát jako updaty jedné a té samé hry, nebo jako samostatné kousky. Vzhledem k časovému odstupu a množství nových levelů jsem se rozhodl novou verzi brát jako samostatnou záležitost. 1.1 obsahuje pouze první epizodu plus mapu Castle Demonhorn (dohromady pět fakt obrovských map), zatímco v 1.2 přibylo rovných sedm map, zkonvertovaných z prapůvodního modu WG Realms. V době psaní tohoto textu (24.10.11) se pracuje na verzi 2.0, která by měla přinést další epizodu.
• Siege Breaker je totální konverze Duke Nukem 3D stvořená z divokého koktejlu snad všech akčních klasik minulé éry a obohacená o desítky nových funkcí, které za ta léta do Build enginu přibyly. Free download na two.wgrealms.com
Čeká vás temný středověk plný ponurých hradů, jeskyní a katakomb kde se to jen hemží krvelačnými monstry, a kde při svižné oldschoolové hratelnosti budete pálit jednu ránu za druhou a nechávat za sebou hektolitry krve, kilometry střev a tuny mletého demonního. Autoři Siege Breaker umně vybrali to nejlepší z nezapomenutelných titulů jako Doom, Heretic, Hexen, Witchaven, Blood, Quake či Shadow Warrior; výsledkem je jedinečný počin, který by si žádný pařan neměl nechat ujít. Kde jinde byste mohli dvojhlavňovkou odpravit zmenšenou verzi Hellbarona v uniformě Dukovského pigcopa a ustřelit mu hlavu jako zombie z Blooda? Hra bohužel trpí trochu pomalejším rozjezdem, ale odmění vás jedinečným zážitkem rozprostřeným po tak obrovských mapách, že by každá z nich vydala na samostatnou epizodu.



LEGO STAR WARS 3: THE CLONE WARS
• Dopařeno 21.10.11 v 0:50 na jeden zátah trvající asi 10 hodin. Hrál jsem jen příběhové mise, po vedlejších věcech jsem se nijak nepídil a skončil hru s asi 37%. Hrál jsem to na klávesnici a po dlouhé době si tak připomněl, jak strašně nepříjemně se tyto hry ovládají bez gamepadu. Začal jsem dopoledne a i když mě to nijak extra nebavilo (po prvních dvou Lego hrách byly všechny další dost nuda), ze setrvačnosti jsem se prokousal prvními dvěma epizodami a pak už jsem si řekl, že to dotáhnu dokonce. Po dlouhé době dobrá celodenní zapářka.

LEGO Star Wars III: The Clone Wars,
kostičkovaný Mr Yoda.
DUKE NUKEM 3D – WG SPACE
• Dopařeno 28.10.11 v 16:14 na obt. COME GET SOME (3/4). Jde o neoficiální epizodu z moderské komunity, čítající celkem 7 map (z toho dva tajné levely, našel jsem jeden) a dohrání zabralo jeden den.

DUKE NUKEM 3D – MOONBASE ACCIDENT
• Dopařeno 28.10.11 ve 22:43 na obt. COME GET SOME (3/4). Kvalitní moderská epizoda o sedmi slušně rozlehlých mapách včetně dvou velmi povedených tajných kol (už jen kvůli nim si to stojí za to zahrát).

Je neuvěřitelné, kolik modifikací bylo vytvořeno
pro patnáct let starou řežbu jménem Quake.

DUKE NUKEM 3D – GOD OF WAR
• Dopařeno 28.10.11 ve 13:53 na obt. COME GET SOME (3/4). Navzdory zavádějícímu názvu jde jen o průměrný mod do Duka, čítající celkem sedm levelů na pár hodin.

DUKE NUKEM 3D – BORG NUKEM
• Dopařeno 2.11.11 v 18:04 na obt. ENGAGE! (3/4). Totální konverze na téma Star Trek na jedno odpoledne. Docela to šlo ale hrál jsem lepší.

QUAKE - SOUL OF EVIL
• Dopařeno 3.11.11 v 15:07 na obt. NORMAL (2/3). Dost dobrý neoficiální přídavek o dvou epizodách.

QUAKE – ABYSS OF PANDEMONIUM 2.0
• Dopařeno 3.11.11 ve 21:13 na obt. NORMAL (2/3). Docela dobrý, dost lehký přídavek o dvou epizodách na pár hodin.

QUAKE – TRAVAIL
• Dopařeno 28.12.11 v 15:54 na obt. NORMAL (2/3). Dost dobrý neoficiální přídavek o patnácti uctyhodně rozsáhlých mapách.

UNREAL TOURNAMENT: DEJA VU – GRYPHON REVISITED 2.0
• Dopařeno 31.12.11 ve 13:42 na obt. HARD (3/4). Dost povedený fanouškovský mission pack, který se délkou vyrovná původní hře. Ačkoliv se mod spouští přes UT, jde o Unreal hru.
• Poslední hra roku 2011.

1 komentář:

  1. Dukeho jsem si v prosinci nainstaloval, ale zkejsl sem ve The Gate, dál k němu tedy zatím nic dalšího nehrál. Ale mám i ty add-ony, o kterých si kdysi na starém blogu psal. Tak snad taky zapařím. Tebou zmíněné mody k Duke Nukem 3D neznám, ale vypadají více než lákavě. Loni v létě jsem si i užil i Blood 1 mody, ještě na starým kompu, ale Mod launcher byl zavirobvaný, tehdy mi to nevadilo, nic to nezpůsobovalo, nicméně na novým kompu sem ten launcher kvůli tomu nezkoušel a bez něj ani nevím, jak Blood 1 mody rozjedu :) Quake 1 jsem dal v listopadu, komentář máš na serveru Databáze Her. Doporučuji ti projet Beyod Belief a Prodigy Special Edition. A když už si zabrousil i k UT modům, tak mé dojmy z těch, co jsem kdy dohrál, máš tu http://hosting.cecak.cz/forum-modifikace/hl1/index.php?text=clanok&clanok=ddmut

    OdpovědětVymazat