úterý 6. října 2009

Dead Space - dlouhá pařba

16 hodin nonstop pařby. V sobotu 3.10.2009 okolo jedenácté dopoledne jsem si na PS3 pustil Dead Space a pařil do šesti ráno následujícího dne.

Hru jsem rozehrál o pět dní dříve a během asi desetihodinového zátahu se dostal zhruba do třetiny, jenže pak jsem až do soboty neměl kvůli práci čas. Na sobotu jsem se tedy těšil...Trochu mě překvapil údaj na hodinkách v 0:28 a usnesl jsem se, že po dohrání daného levelu to vypnu. Jenže ouha. Nejenže se hra Dead Space vyznačuje adjektivy jako kvalitní a chytlavá, ale taky je rozdělená do jasně vyznačených kapitol, podobně jako knížka, a podobně jako když v knižce dočtete kapitolu, chcete jen koutkem očka nakouknout na první stránku té další a než se nadějete, jste plně zabořeni do četby, tak já se až do čtyř do rána plně zabořoval do dalších kapitol Dead Space.

V hloubi mysli mi hlodalo vědomí, že v neděli makám a že bych se na tu šichtu, začínající v 11:00, měl asi vyspat. Jenže když jsem se výše popsaným způsobem zabořil do poslední kapitoly, nemělo už smysl nechávat rozdělanou práci nedokončenou.

Zhruba ve 4:10 se proti mě vynořil obrovitánský hnus (jinak zvaný závěrečný boss) a musím uznat, že v tu chvíli má duše sklesla. Tenhle otřepaný a za léta pařanství nesčetněkrát viděný model závěrečného bosse vyloženě nesnáším. Kolikrát už mi takováhle přerostlá a obtížná zrůda, u níž jsem se po hladkém projití hrou zasekl, zkazila zážitek. Již značně ospalý jsem se rezignovaně pustil do boje s vědomím, že na náročnou likvidaci monstra už nemám sil. O to radostnější pocit se pak dostavil, když jsem věru primitivní monstrum zdolal na druhý pokus. Bylo právě 4:21 ráno.

Tím to ale neskončilo. Dead Space je, jak již zmíněno, hra kvalitní a chytlavá a proto jsem měl chuť si jí zahrát znova. Odemkla se totiž nejtěžší obtížnost a za dohrání na médium jsem dostal nějaké bonusy, které jsem chtěl vyzkoušet. Zkoušení nakonec skončilo kolem půl sedmé ráno, kdy jsem si pro jistotu nastavil budíka na 10:30 (ano, je to zvláštní bát se že zaspíte když už je dávno den) a uložil se ke spánku. 16 hodin non-stop pařby sice není zdaleka maximum, ale je to již dlouho co mě něco takhle chytlo.

1 komentář: