pátek 22. února 2008

Z gulášovky buřtguláš

Znáte ty situace, kdy se rozhodnete stvořit něco jednoduchého jako polívku z pytlíku, pak to chcete trochu vylepšit a nakonec vám vyjde něco úplně jiného? Obvykle podle receptu "vyprázdni lednici" vařím těstoviny a míchaná vajíčka – začnu základním krokem, tedy osmahnutím cibulky, pak přidám nějakou tu uzeninu, okořením, osolím, začnu z lednice a ze skříňky vytahovat všechno použitelné (houby, vejce, sýr...) a nakonec mám nálož jídla na dva dny, která má s původním receptem podobnou jen myšlenku a občas barvu. No a včera si tak v klidu vařím gulášovku, na orestovanou cibulku přihodím notnou porci skvělého bůčku ze Sainsbury (skvělý kšeft, měli půl kila ani ne za libru), začnu krájet brambory, přileju vodu, okořením, zjistím že hrnec je poněkud nedostačující, přidám původní ingredienci, tedy polévku z pytlíku, a vařím. No a při konzumaci pak zjistím, že stačilo trochu mouky na zahuštění a byl by to opravdu čistokrevný buřtguláš. Dobrou chuť, jdu obědvat.

Žádné komentáře:

Okomentovat